Fursecuri fragede cu nuca si glazura de ciocolata.

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Fursecuri fragede cu nuca si glazura de ciocolata.

Mesajde nicoleta64 » 19/12/2007 02:24

Ingrediente:
* 100 gr.unt
* 100 gr.faina
* 50 gr.nuci macinate
* 50 gr.zahar pudra
* 1 lingura rom (sau putina esenta)
* un varf de sare
* 1 plic de vanilie
* marmelada ,crema de alune,crema de tort…pentru lipit
* glazura gata preparata de decorat sau ciocolata pe care o topim

Untul se freaca spuma cu zaharul, romul,vanilia,sare. Se adauga apoi faina si nucile macinate si se amesteca bine, fara sa se framante.Se da la rece,circa ½ ora, apoi se infarineaza planseta sau locul unde intindeti si facaletul si se intinde o foaie groasa de ½ cm. Nu faceti mai subtire deoarece raman mai uscate cand se coc si se rumenesc rau. Se taie cu forma dorita ,trecuta prin faina. Se coc in tava la foc mic. Se fac repede si nu trebuiesc sa devina prea rumene (mai mult albe)…asa cum mi-a iesit mie o parte in prima tava, facandu-le mai subtiri de 1/2 cm. cu facaletul. :(
Reci, se lipesc cate doua cu marmelada, crema de alune sau chiar cu alte creme. Apoi, deasupra le stopim cu ciocolata topita sau cu glazura deja gata pentru dulciuri. Fursecurile sunt fragede si cu gust de unt. Mie mi-au iesit 2 tavi din aceasta compozitie. Se pot lipi si dupa cateva zile,intre timp le conservati la loc racoros, eventual acoperite.
Eu asa am facut ,o parte le-am facut sa le mancam zilele astea iar o parte le tin pentru Craciun.

Atentie , cand se intinde foaia, nu este asa elastica, este un aluat care se desface putin, ca la tarte. Este mai bine ca aluatul sa fie impartit in doua sau trei si intins cu facaletul pe rand, procedand incet, cu facaletul dat prin faina. Aluatul se poate lipi dedesubt chiar daca punem faina si dupa ce taiem cu forma dorita ,le dezlipim cu un cutit , apoi le punem in tava.
Fişiere ataşate
14.Fursecuri fragede cu nuca.jpg
Fursecuri fragede cu nuca si glazura de ciocolata.
14.Fursecuri fragede cu nuca.jpg (95.83 KiB) Vizualizat de 20699 ori
13.Pofta buna!.jpg
13.Pofta buna!.jpg (84.22 KiB) Vizualizat de 20699 ori
12.si am facut zig-zag pe fursecuri,apoi am lasat sa se intaresca glazura.jpg
12.si am facut zig-zag pe fursecuri,apoi am lasat sa se intaresca glazura.jpg (71.45 KiB) Vizualizat de 20699 ori
11.cand este topita,glazura de cacao am pus intr-o punga  gaurita in colt.jpg
...idea mi-a dat-o Cristina ,eu vroiam sa fac striuri cu furculita dar asa merge mai rapid,unele langa altele ,se toarna glazura cum ne vine ,a zig-zag peste toate...
11.cand este topita,glazura de cacao am pus intr-o punga gaurita in colt.jpg (24.46 KiB) Vizualizat de 20699 ori
10.am pus glazura cumparata in apa calda sa se topeasca....jpg
10.am pus glazura cumparata in apa calda sa se topeasca....jpg (48.66 KiB) Vizualizat de 20699 ori
9.si apoi le lipim cu marmelada ,crema de alune,crema de tort ,etc.jpg
am folosit marmelada de mure in care am pus si nuca macinata...si nutella
9.si apoi le lipim cu marmelada ,crema de alune,crema de tort ,etc.jpg (56.45 KiB) Vizualizat de 20699 ori
8.le lasam sa se raceasca....jpg
8.le lasam sa se raceasca....jpg (51.95 KiB) Vizualizat de 20699 ori
7.cand sunt gata....jpg
7.cand sunt gata....jpg (63.13 KiB) Vizualizat de 20699 ori
6.punem in tava,le dam la cuptor cu focul mic,incet...se fac repede ,nu trebuie sa devina prea rumene.jpg
6.punem in tava,le dam la cuptor cu focul mic,incet...se fac repede ,nu trebuie sa devina prea rumene.jpg (56.92 KiB) Vizualizat de 20699 ori
5.taiem cu forma dorita....jpg
...trecand forma prin faina...bagam un cutit dedesubt ,le dezlipim si apoi le punem in tava
5.taiem cu forma dorita....jpg (50.05 KiB) Vizualizat de 20699 ori
4.intindem aluatul ,punand faina dedesubt si pe facalet,foaia sa fie  groasa ...NU MAI SUBTIRE DE 0,5 CM.jpg
4.intindem aluatul ,punand faina dedesubt si pe facalet,foaia sa fie groasa ...NU MAI SUBTIRE DE 0,5 CM.jpg (55.4 KiB) Vizualizat de 20699 ori
3.punem aluatul in frigider o jumatate de ora.jpg
3.punem aluatul in frigider o jumatate de ora.jpg (45.77 KiB) Vizualizat de 20699 ori
2....adaugam nucile si faina,amestecam bine fara sa framantam.jpg
2....adaugam nucile si faina,amestecam bine fara sa framantam.jpg (60.07 KiB) Vizualizat de 20699 ori
1.Frecam untul (moale) bine cu zaharul,vanilia,romul si sarea ,pana devina crema.jpg
1.Frecam untul (moale) bine cu zaharul,vanilia,romul si sarea ,pana devina crema.jpg (49.59 KiB) Vizualizat de 20699 ori
Ultima oară modificat 20/12/2007 11:49 de către nicoleta64, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/12/2007 02:55

Nico ce rapida ai fost ...

=D> =D>

si ce fragede sunt.. se vede din poze :buuun: :buuun:

le-am trecut pe lista inlocuiesc reteta mea cea veche :lol:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/12/2007 03:04

:o :o :roll: ce bunatate :roll:

=D> nico ! :hug: :pup:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 19/12/2007 04:08

Foarte apetisante arata! :flower: =D>

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 19/12/2007 04:40

Delicioase =D> =D> =D> ! Pasiunea mea sunt fursecurile fragede cu nuca! Mi-ai facut o pofta!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/12/2007 06:50

Adevarat, sunt aspectoase.
M-am gandit eu ca le trebuia nitica ciocolata deasupra... :lol:
Reteta originala ,in cartea de bucate, nu era cu glazura. Ieri dupa ce le-am facut ,o parte le-am lasat nelipite,le voi face pentru Craciun. Dar cele lipite sa le mancam parca erau neterminate si azi dimineata mi-a venit idea sa le pun glazura deasupra.
Asa sunt aspectoase... bune si cu cateva calorii in plus. :wink:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 19/12/2007 06:51

arata bestial Nico!
la mine orice prajitura cu nuca e super gustoasa.
si cu glazura de cioco deasupra :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/12/2007 08:08

melianda scrie:la mine orice prajitura cu nuca e super gustoasa.
si cu glazura de cioco deasupra :buuun: :buuun: :buuun:


si la mine.... :wink:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 19/12/2007 10:23

Nico,arata foarte bine =D> :buuun: :buuun: reteta asta am sa o fac si eu ca e foarte usoara si am nuca din belsug
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 20/12/2007 10:38

=D> =D> =D> Nico, harnicuta :hug: tare aspectuase sunt. Nu zic nimic de :buuun: :buuun: :buuun: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori