Cremsnit ca pe cutie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Cremsnit ca pe cutie

Mesajde allia » 16/12/2005 10:28

Eu am facut ieri un cremsnit dupa o reteta pe care am gasit-o foaaarte greu si anume pe spatele cutiei de foi de cremsnit pe care am cumparat-o de la alimentara :wink: , doar ca am zis sa va arat si ce a iesit. Asa ca iata:
Fişiere ataşate
11.jpg
si cam asa arata sectiunea. bine,mergea minunat si cu frisca deasupra, cu sau fara fructe, dar cand mi-a venit ideea nu mai aveam pe ce sa le pun.
11.jpg (11.1 KiB) Vizualizat de 93385 ori
10.jpg
eu am bagat tot inapoi in punga originala, cand crema era calda inca, sa se inmoaie foile pana a doua zi
10.jpg (21.92 KiB) Vizualizat de 93385 ori
14.jpg
se pune a doua foaie peste si cam asta e
14.jpg (25.72 KiB) Vizualizat de 93385 ori
15.jpg
se intinde cat mai uniform
15.jpg (15.14 KiB) Vizualizat de 93385 ori
13.jpg
se pune crema peste prina foaie
13.jpg (18.13 KiB) Vizualizat de 93385 ori
9.jpg
cand arata cam asa, se ia de pe foc si se tooooooooot amesteca pana e numai calda. eu am facut asta pe pervazul geamului de la bucatarie, cand afara erau la vreo 0 grade, si tot mi-a luat mai bine de jumatate de ora.
9.jpg (15.78 KiB) Vizualizat de 93385 ori
6.jpg
am turnat amestecul peste laptele de pe foc, si am amestecat pana a inceput sa se ingroase. ideea e ca nu se ingroasa uniform, paree ca face cocoloase, dar se omogenizeaza dupa
6.jpg (15.38 KiB) Vizualizat de 93385 ori
4.jpg
si 6 galbenusuri de oua plus esenta de vanilie. cu asta am fost generoasa, mie imi place la gust.
4.jpg (17.87 KiB) Vizualizat de 93385 ori
3.jpg
in alt vas am pus 500 ml lapte cu 250 g amidon
3.jpg (15.73 KiB) Vizualizat de 93385 ori
2.jpg
intr-un vas am pus pe foc un litru si jumatate de lapte cu 500 g de zahar(desi in reteta e mai mult, dar a iesit super asa) si am mestecat sa se topeasca zaharul
2.jpg (9.57 KiB) Vizualizat de 93385 ori
1.jpg
si foile cumparate
1.jpg (24.62 KiB) Vizualizat de 93385 ori
16.jpg
in primul rand, reteta de pe cutie
16.jpg (42.77 KiB) Vizualizat de 93385 ori

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 16/12/2005 10:54

arata bestial cremsnitul tau de pe cutie....si nu pare chiar greu de facut!
cam asta o sa mancati de rev :) !!!!!!!!!!
da' vii tu sa tooooot mesteci in crema!!!!

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/12/2005 12:09

Nu ar fi fost mai usor sa o racesti pe baie de apa rece?

Oricum produsul final arata excelent! :)

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:13

Da, e o idee, mai ales ca asa raceam numai crema ,nu si pe mine.

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 17/12/2005 10:56

Super arata prajitura! Ma inscriu si eu pe lista celor ce asteapta sa vii sa amesteci mai mult de 30 min. :D Eu n-am pretentii, merge si de Boboteaza, de Sf Ion, cand ai tu timp, nu conteaza. Te ajut si eu, te tin de vorba, sa vezi ce-mi merge gura, nici nu stii cand trece timpul! :lol:
Serios vorbind, felicitari pt fotografii si pt explicatiile amanuntite! :)

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 17/12/2005 11:09

Eu am aceleasi cantitati pentru crema, dar cu un mic amendament:folosesc si albusurile. Inainte de a pune la foc laptele cu amidonul si cu galbenusurile, bat spuma tare albusurile si cu 400 g zahar(dupa gustul meu este suficient) si las sa astepte. Dupa ce s-a legat crema torn albusurile si mai fierb 5 minute, amestecand(asta e !).La inceput crema se subtiaza, dupa care se ingroasa.Albusul ii creste volumul si o face mai tare.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 17/12/2005 11:11

Am uitat sa va spun: o pun fierbinte peste foaie.Nu carge.

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 18/12/2005 10:20

Cred ca asta-i secretul, sa se intareasca mijlocul. Ca altfel, e destul de greu de mancat fara sa te murdaresti. Arata super pozele.

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 20/12/2005 08:05

Bertha, nu stiu daca ar fi o idee chiar asa de buna. Adik la cat vorbesc si eu.........facem cremsnit o luna!!!!!!! :wink:

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 21/12/2005 11:03

Nu-i nimic, terminam cremsnitul, trece la sarmale, fripturi etc, sotul meu va fi de-a dreptul extaziat cu doua bucatarese in casa! :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori