Fursecuri cu nuca deasupra

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Fursecuri cu nuca deasupra

Mesajde nicoleta64 » 09/05/2007 11:16

Ingrediente:
*2 oua
*2 cesti de cafea cu zahar tos
*2 cesti de cafea cu ulei de floarea soarelui
*4 cesti de cafea cu faina
*1 plic vanilie
*coaja rasa de lamaie
*nuci
*zahar farin pentru pudrat

Se amesteca ingredientele,bine cu mixerul,in ordinea urmatoare:ouale cu zaharul(pana se topeste bine zaharul),apoi uleiul,vanilia,coaja de lamaie iar la sfarsit faina.Dupa fiecare ingredient care se adauga,se bate bine cu mixerul, circa 5 minute la viteza medie.Cand toate ingredientele au fost incorporate,compozitia finala v-a rezulta destul de moale.Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare cu distanta intre ele(circa 5 cm.),intr-o tava captusita cu hartie pentru cuptor.Daca nu avem hartie,se poate unge tava cu unt.Deasupra punem o bucata de nuca,apoi se pun in cuptorul incalzit(la mijloc) la foc potrivit. Cand sunt gata,se lasa putin sa se raceasca,se pudreaza caldute.
Putem sa le facem si lipite intre ele cu crema de ciocolata dar numai punem nuca deasupra si numai le pudram.
Din aceasta compozitie mi-au rezultat 35 fursecuri de marime mijlocie.
Aceste fursecuri raman moi si dupa cateva zile,in special, daca le conservam acoperite.
P.S
Reteta o am de cand eram in tara,mi-a dat-o matusa mea.
Fişiere ataşate
6.Sunt deja gata!.jpg
Aceste fursecuri raman moi si dupa cateva zile,in special, daca le conservam acoperite.
6.Sunt deja gata!.jpg (21.73 KiB) Vizualizat de 9414 ori
5...le pudram caldute.jpg
5...le pudram caldute.jpg (22.22 KiB) Vizualizat de 9414 ori
4.Cand sunt gata,le lasam putin sa se raceasca...jpg
4.Cand sunt gata,le lasam putin sa se raceasca...jpg (19.8 KiB) Vizualizat de 9414 ori
3...punem gramajoare in tava cu distanta intre ele,deasupra punem o bucata de nuca.Apoi le punem in cuptorul incalzit ,la foc potrivit..jpg
3...punem gramajoare in tava cu distanta intre ele,deasupra punem o bucata de nuca.Apoi le punem in cuptorul incalzit ,la foc potrivit..jpg (18.76 KiB) Vizualizat de 9414 ori
2.Dupa ce s-a batut bine cu mixerul ,se ia cu lingurita....jpg
2.Dupa ce s-a batut bine cu mixerul ,se ia cu lingurita....jpg (19.42 KiB) Vizualizat de 9414 ori
1.Se incorporeaza toate ingredientele,in ordinea urmatoare.Ouale,zaharul,uleiul,vanilia,coaja de lamaie,faina..jpg
La inceput zaharul cu ouale se bat bine,pana se topeste zaharul iar apoi se pune restul.
1.Se incorporeaza toate ingredientele,in ordinea urmatoare.Ouale,zaharul,uleiul,vanilia,coaja de lamaie,faina..jpg (20.58 KiB) Vizualizat de 9414 ori
Ultima oară modificat 14/05/2007 09:31 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

StellaAlpina
Incepator
Mesaje: 181
Membru din: 19/03/2007 06:18
Localitate: Plecata.

Mesajde StellaAlpina » 09/05/2007 02:16

:flower:
Foarte bune!
Eu la nunta am avut foarte multe de astea...(cand au venit sa ia mireasa de acasa)... :D
Au fost si cu nuca...apoi cu rahat(culori diferite)...apoi cu visina...si se faceau platouri foarte colorate...

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 09/05/2007 02:44

ies intr-adevar foarte bune (si se fac foarte repede) :hug:
cu visine nu am incercat inca (dar promit sa incerc) :wink:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 09/05/2007 02:59

Stella,am vazut cate bunatati ai avut la nunta.Mi-a adus aminte cand faceam tot felul de prajiturele si fursecuri in perioada sarbatorilor,la matusa mea.Le preparam cu aproape o saptamana inainte si le puneam in camara.Se conservau foarte bine si erau bune de mancat si dupa 10 zile.Pacat ,ani in urma, am cerut cateva retete dar doar asta mi-a mai ramas.

Cara,sigur trebuie sa fie bune si cu o visina din dulceata deasupra sau rahat. :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/05/2007 03:05

Asa Nico cum zici se conserva super bine ... facea si mama mea tot de la o matusa ( a ei insa :lol: ) stia reteta ...

Socrela mea face ceva asemanator dar apoi formeaza bile pe care le tavaleste prin cereale ( corn flakes) si le coace ... sunt bune pt batrini si copii care tb sa manince mai bine .. reteta o are de la doctora ei si face parte din cura de ingrasare ( ea are nevoie de asa ceva ).

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 09/05/2007 03:50

=D> delicioase :buuun: se fac si repede, nici nu stai mult in bucatarie...Nico sunt excelente :pup: :hug: :flower: !

Ps.poti pune in aluat si cacao sau ciocolata topita.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 09/05/2007 11:12

Mona S P scrie:=D> delicioase :buuun: se fac si repede, nici nu stai mult in bucatarie...Nico sunt excelente :pup: :hug: :flower: !

Ps.poti pune in aluat si cacao sau ciocolata topita.

Data viitoare voi face chiar asa,ne place tot ce are cacao. :flower: :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 09/05/2007 11:14

crista scrie:Asa Nico cum zici se conserva super bine ... facea si mama mea tot de la o matusa ( a ei insa :lol: ) stia reteta ...

Socrela mea face ceva asemanator dar apoi formeaza bile pe care le tavaleste prin cereale ( corn flakes) si le coace ... sunt bune pt batrini si copii care tb sa manince mai bine .. reteta o are de la doctora ei si face parte din cura de ingrasare ( ea are nevoie de asa ceva ).

M-ar interesa acele bile cu corn flackes ,ai putea sa ceri reteta?Mersi! :flower: :pup:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 04/12/2009 06:04

Cum am inceput deja sa ma gandesc la meniul de Craciun (care e cam fix, v-am mai povestit e pe baza de peste) vreu sa fac ceva biscuiti mai din timp!!!
Astia mi se par deosebiti mai ales ca au mai multe variante (cu nuca, cu visine, cu cacao) :wink:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/12/2009 05:26

Felicitari... =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 38 vizitatori