falafel- mancare din Egipt

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

falafel- mancare din Egipt

Mesajde beba » 22/03/2007 08:19

este o mancare de post.
avem nevoie de: 1 cana naut ( il punem la muiat in apa calduta timp de 12 ore),
1 ceapa mare,
2 linguri patrunjel tocat, 2 linguri coliandru tocat,
1 lingurita sare,
1 lingurita ardei rosu iute tocat , 4 catei usturoi,
1 lingurita chimion, 1 lingurita praf de copt,
6 linguri faina.
Intr-un mixer(care taie) punem nautul cu ceapa. Adaugam patrunjelul, coliandrul, sarea, ardeiul iute, usturoiul si chimionul . Invartim pana se amesteca toate. Adaugam si praful de copt si faina si mai invartim putin. Punem totul in tr-un bol si-l dam la frigider 1 ora. (acoperit cu membrana)
Crema obtinuta trebuie sa fie mai tare (ca la parjoale), daca mai trebuie mai adaugam faina. Formam astfel parjoale mai mari dar subtiri.
Intr-o tigaie mare punem putin ulei, si prajim parjoalele, pe ambele parti.
sos din tahini (este un gem-marmelada din susam)
-1/3 cana tahini,
-1/3 suc de lamaie,
-2 catei usturoi,
-3-4 picaturi tabasco,
- 3-4 linguri apa rece.
Le punem pe toate intr-un mixer si lasam sa se amestece bine.
Mai avem nevoie si de niste pite arabesti dar mici, pe care le punem in ceolofan si in cuptor sa se incalzeasca .
Fişiere ataşate
falafel-1.jpeg
falafel-1.jpeg (48.34 KiB) Vizualizat de 15517 ori
falafel-2.jpeg
falafel-2.jpeg (55.01 KiB) Vizualizat de 15517 ori
falafel-3.jpeg
falafel-3.jpeg (85.69 KiB) Vizualizat de 15517 ori
falafel-4.jpeg
falafel-4.jpeg (50.96 KiB) Vizualizat de 15517 ori
falafel-5.jpeg
falafel-5.jpeg (83.19 KiB) Vizualizat de 15517 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 08:45

De-abia astept sa o incerc Beba, tocmai mi-am facut cumparaturile azi si nu am luat naut, numai ca trebuie acum sa merg sa iau. Asa voiam sa fac niste chiftelute de post, si nu stiam cum sa le fac sa stea legate fara ou, dar acum am reteta ta si de-abia astept.... :flower:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 22/03/2007 08:46

:o wow wow! arata ca o scoica din care ar manca si cea mai mare mofturoasa(respectiv eu)..
iar ceea ce vad eu acolo seamana cu niste piftelute in toata regula :wink: sa nu ziceti ca am o imaginetie bolnavicioasa :P
beba draga, trebuie sa livrezi pt micul dejun mancarea asta :wink: altfel, refuz sa mananc altceva (si iarasi nu-mi prieste cafeaua) :wink: :hug: :cafea:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 09:13

Arat super, nu am facut niciodata, va rog sa-mi spuneti ce este nautul ( in engleza?)?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 09:32

garbanzo beans sau chickpeas ( din cele folosite pt. hummus)

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 09:35

roxanavmv scrie:garbanzo beans sau chickpeas ( din cele folosite pt. hummus)

Mersi Roxana!

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 25/04/2007 07:15

beba,de mult ma roaga sotul meu sa ii pregatesc falafel si uite azi am dat de reteta ta;o singura intrebare:nautul nefiert se pune in mixer?abia astept sa le incerc,sigur o sa fie o surpriza pentru sotul meu,care duce dorul de mancarurile pe care le manca in Israel.
Imagine

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 25/04/2007 08:57

Da trebuie nautul sa fie nefiert, dar tinut in apa cu bicarbonat 12 ore (sa fie moale), si il speli bine. Trebuie sa fie bun si ala de la conserva. :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 26/04/2007 09:30

super Beba!!! cautam de mult combinatia de tahini cu lamaie ; iese un fel de maioneza vegetala, asa-i? tahini este foarte bogat in calciu si trebuie sa incerc si eu; acum chiat am niste soia fiarta si o voi folosi in loc de naut(am si naut dar soia e deja fiarta) cred ca o sa iasa bun; merci beba :flower:
arata foarte fain mancarea ta!

razvan71f
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 02/11/2011 08:43

e super

Mesajde razvan71f » 02/11/2011 09:22

beba scrie:este o mancare de post.
avem nevoie de: 1 cana naut ( il punem la muiat in apa calduta timp de 12 ore),
1 ceapa mare,
2 linguri patrunjel tocat, 2 linguri coliandru tocat,
1 lingurita sare,
1 lingurita ardei rosu iute tocat , 4 catei usturoi,
1 lingurita chimion, 1 lingurita praf de copt,
6 linguri faina.
Intr-un mixer(care taie) punem nautul cu ceapa. Adaugam patrunjelul, coliandrul, sarea, ardeiul iute, usturoiul si chimionul . Invartim pana se amesteca toate. Adaugam si praful de copt si faina si mai invartim putin. Punem totul in tr-un bol si-l dam la frigider 1 ora. (acoperit cu membrana)
Crema obtinuta trebuie sa fie mai tare (ca la parjoale), daca mai trebuie mai adaugam faina. Formam astfel parjoale mai mari dar subtiri.
Intr-o tigaie mare punem putin ulei, si prajim parjoalele, pe ambele parti.
sos din tahini (este un gem-marmelada din susam)
-1/3 cana tahini,
-1/3 suc de lamaie,
-2 catei usturoi,
-3-4 picaturi tabasco,
- 3-4 linguri apa rece.
Le punem pe toate intr-un mixer si lasam sa se amestece bine.
Mai avem nevoie si de niste pite arabesti dar mici, pe care le punem in ceolofan si in cuptor sa se incalzeasca .


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori