Cosulete de cartofi cu legume.

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Cosulete de cartofi cu legume.

Mesajde nicoleta64 » 20/03/2007 02:35

Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
*2-3 cartofi mari
*1-2 dovlecei
*1 vanata mare
*un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
*1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
*100 gr.smantana vegetala
*oregan
*sare.
*ulei
Se curata cartofii, se taie in felii subtiri ,apoi in betisoare subtiri.Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare(sita)din inox,le dam forma de cosulet(cuib),iar apoi le frigem in ulei bine incalzit,introducand strecuratoarea direct in ulei.La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele,formandu-se cosuletul.Cand sunt gata,bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt,cosuletul se desprinde,se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si vinetele,se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate.Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu coaja.Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii,se calesc putin,se adauga ciupercile inmuiate si taiate,apoi se pune praful de usturoi.Daca se usuca mult pe foc,se adauga putina apa.Dupa aceea se adauga smantana vegetala,oreganul,sare .Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.Aceasta este varianta de post, reteta originala are in plus, cascaval afumat in cubulete,pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu legumele.
Fişiere ataşate
9.Dupa ce le-am umplut,am pus o bucata de rosie si decorat cu ierburi aromatice..jpg
9.Dupa ce le-am umplut,am pus o bucata de rosie si decorat cu ierburi aromatice..jpg (65.11 KiB) Vizualizat de 5374 ori
8.Cosuletele se umplu..jpg
8.Cosuletele se umplu..jpg (47.08 KiB) Vizualizat de 5374 ori
7.Se calesc toate putin,se adauga smantana vegetala,oreganul si sare..jpg
7.Se calesc toate putin,se adauga smantana vegetala,oreganul si sare..jpg (59.72 KiB) Vizualizat de 5374 ori
6 Se adauga ciupercile inmuiate(daca sunt din acelea deshidratate)si praf de usturoi..jpg
6 Se adauga ciupercile inmuiate(daca sunt din acelea deshidratate)si praf de usturoi..jpg (58.87 KiB) Vizualizat de 5374 ori
5.In tigaie cu putin ulei,se pun dovleceii taiati betisoare si vanata cubulete.jpg
5.In tigaie cu putin ulei,se pun dovleceii taiati betisoare si vanata cubulete.jpg (57.68 KiB) Vizualizat de 5374 ori
4.Cand sunt gata se pun sa se scurga de ulei pe hartie..jpg
si se sareaza
4.Cand sunt gata se pun sa se scurga de ulei pe hartie..jpg (58.85 KiB) Vizualizat de 5374 ori
3.La inceput presam putin cu lingur in centru(1 minut).jpg
3.La inceput presam putin cu lingur in centru(1 minut).jpg (60.25 KiB) Vizualizat de 5374 ori
2.Se pun pe fundul strecuratoarei,dand forma de cos,apoi punem in ulei bine incalzit.jpg
2.Se pun pe fundul strecuratoarei,dand forma de cos,apoi punem in ulei bine incalzit.jpg (53.79 KiB) Vizualizat de 5374 ori
1.Cartofii se taie in felii subtiri iar apoi  betisoare..jpg
1.Cartofii se taie in felii subtiri iar apoi betisoare..jpg (32.75 KiB) Vizualizat de 5375 ori
Ultima oară modificat 20/03/2007 04:04 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/03/2007 02:47

E un aperitiv deosebit :flower: ...la o masa festiva...impresioneaza cu siguranta. :master: Cosuletele sunt cheia succesului. Mi-ar placea alaturi cu o maioneza pufoasa amestecata cu smantana, mustar si usturoi, dar... :shock: e post! :P Glumesc.
Arata minunat. Felicitari. =D>

:pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/03/2007 03:24

ce super cosuletele astea .... (iar o sa innebunim pina votam luna asta, eu una nu stiu ce sa mai aleg )

=D> =D> Nico pt idee !!!!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/03/2007 03:46

Idea nu-mi apartine,am vazut reteta intr-o revista si mi-a placut mult. :wink: Le pun la aperitive cand am musafiri,am vazut ca au succes. :peace: Deoarece sambata a trebuit sa le fac, am aprofitat sa fac si poze. :)

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 20/03/2007 07:12

Felicitari ! =D> =D> =D>

Minunate cosulete. Buna idee pentru multe aperitive si garnituri. :wink:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 20/03/2007 07:19

F. frumoasa ideea si prezentarea, Nico =D> . Merita facuta indiferent daca e post sau nu, arata f. bine.

Avatar utilizator
Carmen64
Incepator
Mesaje: 221
Membru din: 26/01/2007 12:55
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde Carmen64 » 21/03/2007 01:04

elegant si bun, bravo
Carmen M

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 21/03/2007 01:13

Nicoleta am ramas :o la aceasta idee de prezentare!

=D>

Sigur v-a avea succes cand voi merge acasa sa ii prezint fratelui meu in acest fel cartofii - preferatii lui! :clipocit:

:flower:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/03/2007 07:45

Bravo Nicoleta, arata foarte bine cosuletele tale!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/03/2007 09:31

Maria,Roxana,Carmen,Nally,Simona ma bucur ca v-au placut cosuletele. :) Sunt putin migaloase de facut dar merita,sunt bune.Data viitoare as vrea sa fac umplute cu o salata de cruditati si maioneza. :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori