Galuste umplute cu gem de prune - de post

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Galuste umplute cu gem de prune - de post

Mesajde Onna » 18/03/2007 03:34

Galuste umplute cu gem de prune – de post

INGREDIENTE:1 ceasca gris (cu varf), ½ ceasca malai, ½ ceasca faina de grau, 8 cesti cu apa, 5 linguri zahar tos, ½ borcan gem de prune, 8 linguri pesmet, 3 plicuri zahar vanilinat, ulei, ,sare.
PREPARARE:
1. Pui apa la fiert cu un praf de sare si zaraul tos. Cand da in clocot adaugi in ploaie, in aceasta ordine: grisul, malaiul si faina, amestecand continuu. Fierbi pan ace obtii o mamaliga nu prea moale, nu prea consistenta. Apoi o lasi la racit.
2. Intre timp rumenesti pesmetul in 2-3 linguri de ulei. Cand e gata stingi focul si il amesteci cu zaharul vanilinat.
3. Cand mamaliguta a ajuns la o temperatura cat sa poata fi suportata cu mana, iei bucati din compozitie, faci o mica sfera cu o adancitura in mijloc, pui putin gem in mijloc si inchei galusca.
4. O treci apoi prin pesmet. Repeti pentru fiecare galusca.
Va recomand sa le serviti calde. Nu se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

P.S. Reteta este din Revista Practic in Bucatarie, usor modificata si experimentata de foarte multe ori.
Fişiere ataşate
06. galuste umplute cu gem de prune m.jpg
06. galuste umplute cu gem de prune m.jpg (141.89 KiB) Vizualizat de 13059 ori
05. galuste umplute cu gem de prune.jpg
05. galuste umplute cu gem de prune.jpg (111.14 KiB) Vizualizat de 13059 ori
04. galuste umplute cu gem de prune.jpg
04. galuste umplute cu gem de prune.jpg (112.7 KiB) Vizualizat de 13059 ori
03. galuste umplute cu gem de prune.jpg
03. galuste umplute cu gem de prune.jpg (111.64 KiB) Vizualizat de 13059 ori
02. galuste umplute cu gem de prune.jpg
02. galuste umplute cu gem de prune.jpg (161.96 KiB) Vizualizat de 13059 ori
01. galuste cu gem de prune.jpg
01. galuste cu gem de prune.jpg (62.11 KiB) Vizualizat de 13059 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/03/2007 08:05

Ce reteta usoara ... fara sa le fierbi si sa risti sa se dezintegreze in oala cu apa .... Chiar imi place !!
=D> =D>

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2007 09:18

:peace: super Onna felicitari =D> =D> :pup: :pup:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 18/03/2007 10:52

De incercat cat de curand! =D>

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 19/03/2007 10:24

:hug: Va doresc pofta buna! :hug:
:pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/03/2007 10:26

=D> Ce bine arata! :buuun: Nu am facut niciodata asa coca de galusti.Voi incerca cu siguranta! :peace: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/03/2007 10:48

ce super reteta!!! eu ca sa nu le fac pe cele clasice cu cartofi(prea mult deranj in bucatarie) stii cum procedez? Fac coca de papanasi si in fiecare bila pun o pruna dupa care le fierb si apoi in pesmat; sunt bune; acum nu am prune(nu am pus la congelator) iar cele din comert sunt,, prea pretioase " ca se pun la fiert. O sa incerc cu dulcetata - este o idee excelenta!!!! :flower:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 19/03/2007 12:03

Multumesc Nicoleta. :love: Sa-mi spui daca ti-au placut. :vis:

Thea, multumesc frumos. :love: Eu nu stiu sa-i fac asa ca tine. Mi-a fost frica sa nu se dizolve in apa. Coca mea pentru papanasi este destul de moale. Fa-mi si mie o fotografie cand mai faci (sau care sunt proportiile de branza, faina, oua?). :rugaciune:

:pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori