Clatite cu malai (ptr.crista)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Clatite cu malai (ptr.crista)

Mesajde Leila » 01/03/2007 10:18

vezi reteta la cocorada cu varza ! :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2007 10:48

azi se executa !! pun si poze

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2007 02:14

Reteta scrisa de Leila

In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi,1 lingurita bicarbonat,un praf de sare,2 linguri zahar,4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta . Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac caltitele.
La soacra in Bistrita se coc pe o plita care e unsa cu o bucata de slanina.
Eu le coc in tigaia de teflon pe care o ung cu slanina.
Se poate umple cu urda dulce , cu zahar , cu ce iti doreste inimioara ta .

comentarii :lol: :
- am pus cantitatile pe jumatate, si pt ca nu puteam sa impart 3 oua la 2 am batut 2 oua si am scos cam 1 lingura din omleta asta separat in castronel pt a fi folosita mai tirziu ....

- Ce cred eu e ca dupa ce facem prima pasta inainte sa adaugam si restul de lapte e bine sa lasam putin sa se umfle malaiul daca e gros ca al meu , daca e macinat fin se merge inainte fara pauza :lol: .

- Nu am pus zahar caci aveam alte ginduri cu clatitele astea ....

- Tb sa ungi tigaia cu ulei des ca sa nu risti vreo "lipeala"


si aici :
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... 9643#19643
reteta mea cu aceste clatite
Fişiere ataşate
Immagine 004.jpg
clatita gata pe farfurie
Immagine 004.jpg (56.15 KiB) Vizualizat de 3992 ori
Immagine 003.jpg
Immagine 003.jpg (41.03 KiB) Vizualizat de 3992 ori
Immagine 002.jpg
cam asa arata compozitia cind mi-am amintit eu ca tb sa o pozez!
Immagine 002.jpg (28.32 KiB) Vizualizat de 3993 ori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 02/03/2007 07:57

cum ies clatitele astea?? crocante, moi? cu ce se pot manca?
cred ca sunt bune si simple. :blushing: cand iau malai o sa fac si eu de pofta :)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/03/2007 08:25

Ies moi ca toate clatitele numai ca mai grosute am zis eu de ca de la malai eu folosesc numai macinat gros deci nu e ca faina fin .... Pe o partea ( aia spre tigaie) s-au maronit dar nu sunt arse, doar mai bronzate, din cauza asta le-am intors si le-am tinut doar citeva secunde pe fata 2 :lol: , erau coapte oricum .
Nu am pus zahar in compozitie caci telul meu era sa le pregatesc pt felul 1. Dar daca puneam zahar ar fii mers umplute cu un magiun ( mere , pere, gutui .. zic eu) sau chiar cu brinza dulce frecata cu putin zahar...

Dc te apuci sa le faci sa lasi citeva minute sa se umfle malaiul inainte de a pune restul de lapte si de a le coace in tigaie !! sa le lasi pe foc pina se dezlipesc singure de tigaie caci sunt cam delicate si se rup dc incerci sa le ridici/intorci cind nu sunt uscate de tot si sa ungi mai des tigaia sa nu ai surprize---

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 02/03/2007 08:28

multam de explicatii.
:x acum am observat ca au lapte :cry: :cry: :cry:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/03/2007 08:31

A zis Mona ca incearca sa le faca cu apa minerala ( de post) asa ca o asteptam sa experimenteze.... :paguba:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 02/03/2007 08:42

cred ca le-a si facut :? ca zicea ceva de clatite de la tine :P aha, inseamna ca am si varianta cu apa minerala :hug: maine caut malai :clipocit:

pai,cris, si clatitele din faina se fac cu apa minerala in post si ies foarte bune si pufoase. ar trebui sa merga si acestea cu malai :cafea:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/03/2007 08:50

da .. deosebirea e ca malaiul nu se face clei ca faina sa stea lipit .. deci sunt mai pretentioase .. sau asta am patit eu pt ca folosesc unul macinat prea gros

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 02/03/2007 08:57

eu aici am sa gasesc numai malai foarte fin (grisat).., sigur nu la fel de fin ca faina..dar..cred ca o sa colaboreze bine :wink:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 24 vizitatori