Parjoale de conopida.

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Parjoale de conopida.

Mesajde nicoleta64 » 14/02/2007 10:36

Ingrediente:
* 1 conopida
* 1ou
* 2 linguri smantana
* 4-5 linguri parmigiano ras
* 1 lingurita (rasa) de praf de usturoi
*sare ,piper
Se curata si se fierbe conopida in apa sarata.Cand s-a racit se faramiteaza cu furculita,se adauga oul,smantana,parmigianul iar daca este nevoie putina sare si piper.
Se amesteca totul bine iar apoi se ia cu lingura din compozitie, se pune pe mana uda de apa iar apoi se da forma de parjoale, tavalindu-le prin pesmet.Se pun in cuptorul incalzit, la foc mediu,timp de 25- 30 minute(intorcandu-le dupa 15 minute)
Se pot prepara si prajite in ulei.
Fişiere ataşate
7.Dupa 25-30 minute sunt gata(dupa 12-15 min.se intorc parjoalele).jpg
7.Dupa 25-30 minute sunt gata(dupa 12-15 min.se intorc parjoalele).jpg (35.32 KiB) Vizualizat de 6009 ori
6.Se pun in tava si se dau la cuptor(fara grasime).jpg
6.Se pun in tava si se dau la cuptor(fara grasime).jpg (30.21 KiB) Vizualizat de 6009 ori
5.Cand sunt toate gata.jpg
5.Cand sunt toate gata.jpg (33.5 KiB) Vizualizat de 6009 ori
4.Se fac parjoale si se dau prin pesmet..jpg
4.Se fac parjoale si se dau prin pesmet..jpg (36.49 KiB) Vizualizat de 6009 ori
3.Se amesteca bine iar daca este nevoie se adauga putina sare si piper (dupa gust).jpg
3.Se amesteca bine iar daca este nevoie se adauga putina sare si piper (dupa gust).jpg (35.76 KiB) Vizualizat de 6009 ori
2.Se adauga 1 ou,2 linguri smantana,4-5 linguri parmigiano ras,o lingurita rasa de praf de usturoi..jpg
2.Se adauga 1 ou,2 linguri smantana,4-5 linguri parmigiano ras,o lingurita rasa de praf de usturoi..jpg (34.42 KiB) Vizualizat de 6009 ori
1.O conopida fiarta in apa cu sare.jpg
1.O conopida fiarta in apa cu sare.jpg (33.9 KiB) Vizualizat de 6009 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/02/2007 07:22

si eu le fac azi ... super idee Nico :hug: :hug:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 15/02/2007 08:51

asa nu am facut niciodata ...faine si mai ales sanatoase
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 15/02/2007 11:30

era sa ratez reteta, nu am vazut-o ieri. poate o incerc in weekend. oare cum sunt reci?

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 15/02/2007 01:14

Nico, tare bine mai arata :o !

Trebuie sa merg la cumparaturi neaparat, si am sa le execut de urgenta !
Pana atunci iti trimit :pup: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/02/2007 06:31

Mi-a venit idea sa fac asa conopida din cauza lui Marco,fiul meu.Lui nu-i placea conopida trecuta prin ou si pesmet si apoi fripta,spunea ca nu este gustoasa.Atunci m-am gandit sa pun un ou,ceva branza,usturoi(eu sunt moarta dupa el)macar asa are ceva gust.Cand am vazut ca ne place la toti, mi-a venit idea se le fac si in cuptor,fiindca nu vreau sa fac mereu fripte.
Crista ,sunt curioasa daca o sa-ti placa?
Ioana,mie imi plac si reci.De multe ori le mananc si a doua zi dar depinde si de gusturi. :)
Mona SP,daca le faci,iti urez de pe acum,pofta buna! :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/02/2007 09:05

Executate chiftelutele ... Evident la cuptor ca si eu sunt fan cuptor ( adica fara prajeala ...mirosuri prin casa si dureri de stomac ).

Tb sa modific ceva ca nu ma rabda :lol: asa ca am facut:

varianta 1:
conopida cu ricotta si ou iar in mijlocul lor am pus o bucatica de brie, calde sunt minunate, cind le rupi brie se topeste asa ca le putem numi "chiftelute col cuore morbido di brie" 8)

varianta2:
cartof fiert in coaja, curatat si ras pe razatoare+ou +putina ricotta ( ramasite de la varianta 1) iar in mijlocul lor am pus cite un patratel de carne ( merge f bine: prosciutto, mortadella, carne fiarta sau chiar facuta la gratar)

varianta 3:
ramasite de cartof cu ou si ricotta amestecate cu scarola maruntita, doar oparita si scursa bine

Toate au fost tavalite prin pesmet si coapte in tava la cuptor .

Am facut sos de rosii cu resturi de carnita de la umplutura si le-am pus sa pluteasca pe el.
Am facut o poza cam prapadita insa in care se vede carnita din chiftea...
Mai fac miine o poza poate mai reusita ca asta, ca mai am din cele de conopida si din cele cu scarola (= o salata creata cu frunze mai taricele si gust usor amarui spre cel de andiva dar mai delicat )...

Sunt bune si reci ( ale mele insa daca am pus brinza in mijloc era indicat sa fie calde ca sa se topeasca brinza si sa faca fir ...sa se vada " inima moale " :buuun: ). Se pot incalzi la microunde ...

Nico super idee .. bravoo :hug:
Fişiere ataşate
Immagine.jpg
Immagine.jpg (43.62 KiB) Vizualizat de 5916 ori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 15/02/2007 09:46

Crista, chiar vrei sa nu mai dorm deloc :x

Doar o chifteluta mica mica, vreau si eu :hug: arata tare apetisante :buuun: , pufoase si parca se topesc in gura :roll:

....minunate modificari si foarte variate , de aceea trebuiesc facute cu siguranta maine (bineinteles eu am sa le fac fara carne :wink: )

astazi am cumparat si conopida asa ca am sa fac "variatiuni de chiftelute "

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 16/02/2007 09:11

Crista,sei grande! :peace: Ce idee buna sa faci cu cartofi si sa le pui si in sos de rosii,o sa fac si eu asa. :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/02/2007 10:07

Nico cele mai bune sunt insa cele din conopida ... o sa mai fac si data viitoare le umplu cu gorgonzola "dragostea mea "...
Fii antena ca mi-au mai venit idei :

* umplute cu pere ( eventual bucati fierte in vin si scurse bine ) apoi servite in fonduta ( brie, gorgonzola, fontina ... in fine dupa gust sau tara in care ne aflam ca vom gasi alte brinzeturi ).

* simple in fonduta

* umplute cu ce vrei tu eventual combinate cartofi+brinza+varza/morcove/conopida/scarola sau indiviasau radicchio si servite in unt si salvie sau in unt si porcini sau alte ciuperci

* merg si in ragu' de carne sau pe spuma de mortadella


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori