Snitele de porumb

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Snitele de porumb

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:16

Asta am pregatit la micul dejun pentru radu, ca eu am servit doar musli cu lapte. Reteta este din GoodFood

Ingrediente:

- 300 gr porumb din conserva
- 85 gr. faina
- 25 gr. unt
- 2 oua
- 5 linguri lapte
- 2 linguri ceapa verde tocata
- putin marar(optional, asta l-am pus de la mine si cred ca a fost o idee buna)
- sare, piper

-smantana/iaurt pentru servire
Fişiere ataşate
ingrediente.jpg
ingrediente.jpg (25.34 KiB) Vizualizat de 2482 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:17

Se amesteca untul moale cu lapte si apoi se adauga ouale, se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase.
Fişiere ataşate
aluat.jpg
aluat.jpg (17.94 KiB) Vizualizat de 2481 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:18

Se amesteca in aluat porumbul, ceapa verde si mararul. Se condimenteaza cu sare si piper
Fişiere ataşate
aluat-cu-porumb.jpg
aluat-cu-porumb.jpg (20.93 KiB) Vizualizat de 2480 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:20

Se incinge intr-o tigaie o lingura de ulei
se pune cu o lingura aluat, se niveleaza putin sa nu fie snitelul prea gros.
Se da focul la mai mic, cam cum faceti la snitelele normale cu carne
Fişiere ataşate
snitel1.jpg
snitel1.jpg (23.45 KiB) Vizualizat de 2479 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:22

Se rajeste pe o parte cam 2 minute. Ca sa fiti siguri, impingeti cu o lingura snitelul in tigaie si daca aluneca usor fara sa se desfaca e ok, poate fi intors.

Bagati o paleta dedesubt si intoarceti snitelul si mai prajiti si pe cealalta parte
Fişiere ataşate
snitel2.jpg
snitel2.jpg (21.54 KiB) Vizualizat de 2478 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:23

Se scoate si se pune pe servetele ca sa se absoarba de ulei
Fişiere ataşate
snitel3.jpg
snitel3.jpg (16.6 KiB) Vizualizat de 2477 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:27

Am servit cu smantana si bagheta crocanta.

Observatii de la Radu: sunt infinit mai bune fierbinti, deci cum le faceti le serviti; si parca si-ar fi dorit niste sunca in snitele, fiindca e carnivor convins......pana pateste ca mine :twisted:
Fişiere ataşate
snitel-cu-iaurt.jpg
snitel-cu-iaurt.jpg (20.11 KiB) Vizualizat de 2475 ori

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 20/01/2007 11:32

foarte interesante snitele...ash vrea sa le incerc shi eu...ma duc sa-mi iau porumb... :)
liliana

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/01/2007 11:58

sa le condimentezi bine cu sare si piper, ca porumbul e dulce. daca nu ai ceapa verde sau marar sa adaugi alte arome care te gandesti tu ca ar merge bine cu porumbul. eu ma gendeam la curry.....da nu sunt sigura

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 20/01/2007 12:21

interesanta reteta ta! merita incercata...
nadia


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori