Linte cu carnati

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Linte cu carnati

Mesajde maria MIHULESCU » 22/10/2006 12:57

- 500 gr linte,
- 3-4 catei de usturoi,
- 1 ceapa mare,
- 2 morcovi,
- 1 pastarnac,
- 1 ardei gras rosu,
- 1 ardei gras verde,
- 100 gr pasta de rosii (bulion),
- 500 gr carnati proaspeti,
- 200 gr carnati cu boia dulce,
- sare, piper, foi de dafin, cuisoare( 4-5) dupa gust,
- 50 ml ulei,
- patrunjel.


Se prajesc putin carnatii proaspeti in uleiul incins (astfel se pot taia usor in bucatele), se scot si in uleiul ramas se pune usturoiul, se caleste putin ( cat sa dea aroma uleiului), se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu si verde, rand pe rand pe masura ca se inmoaie cate putin fiecare.
Se adauga apoi carnaciorii taiati bucatele si apa cat sa acopere legumele, se pun condimentele si se lasa la fiert.
Se adauga bulionul si lintea, apoi la sfarsit se pune partunjelul tocat.

Lintea care este din familia fasolei , ca o sora mai mica -sa zicem- (dar care in zona Olteniei de unde provin eu nu se consuma, asa ca am descoperit-o in Valencia), se pregateste la fel. Daca este uscata se pune de seara la inmuiat si se fierbe a doua zi,( asa nu pierzi mult timp la bucatarie), sau se cumpara direct fiarta la borcan (asa cum fac eu).
Daca se pune de la borcan, se adauga in mancare la sfarsit cum am specificat in reteta, daca nu, se adauga la fiert impreuna cu legumele.
Fişiere ataşate
01.jpg
POFTA BUNA !
01.jpg (56.95 KiB) Vizualizat de 8979 ori
03.jpg
03.jpg (112.99 KiB) Vizualizat de 8979 ori
04.jpg
04.jpg (98.51 KiB) Vizualizat de 8979 ori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 22/10/2006 03:58

ce apetitos arata!complimente
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 22/10/2006 04:54

Multumesc, Angelique. Acompaniata de un vin rosu bun....este si mai buna, :wink: dar nu trebuie sa se abuzeze de acest tip de mancare ca este plina de calorii, mai ales aici, unde nu ninge niciodata (nu este atat de frig)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/10/2006 05:32

Buna reteta .. si ideea sa pui cirnati !! :hug:
Tocmai buna pt lunile de iarna ca eu deja ma gindesc la ele :party:
Si cuisoare ... n-am pus niciodata .. mereu puneam chimen ( ca sa nu imi "joace matzele " dupa )... si am mai aflat si varianta cu menta .. acum si reteta ta ... mama mama abia astept sa cumpar linte.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 22/10/2006 06:41

n-am mancat niciodata linte.
:vis: imi imaginez ca seamana cu mazarea la gust.
cred ca as gusta din mancarea asta care chiar e o noutate pentru mine :)
iar carnatii aia prajiti.. :buuun:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 22/10/2006 06:56

mie sincer lintea nu imi place,dar arata foarte bine in farfurie
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/10/2006 07:29

Arata excelent. Mie una imi place mult lintea ( mananc un fel de ciorba-mancarica de la un restaurant persan langa serviciu si e f. buna), si de mult ma gandeam sa fac si eu cu ceva afumatura, in loc de fasole, dar nu am apucat. Felicitari Maria, tare gustoasa trebuie sa fie.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 23/10/2006 01:21

Lintea este foarte gustoasa si este asemanatoare la gust cu fasolea, deci o poate inlocui cu succes in toate retetele unde se foloseste fasolea.
Eu am facut chiar si batuta (ca pe fasolea batuta cu usturoi si ceapa calita deasupra) cum se face in partile Olteniei sau Munteniei si a avut mare succes, sau in salate (ca la salata de vinete, de exemplu: inlocuind vinetele cu lintea).

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 13/12/2009 05:26

Super ,Maria...la noi se face asa ,am invatat de la prietenele de aiic sa o pregatesc...sigur ca ne palce si varianta ta!
Lintea este un aliment bun ,sanatos ce contine fier ,magneziu....sotului meu ii palce f mult
Bineinteles modul de a o gati este cel care ingrasa...cu carnaciorii aia buni :buuun: ...
=D> bss :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 22 vizitatori