Pui Sanhai

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

naknik
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 02/06/2006 10:50

Mesajde naknik » 02/06/2006 11:03

Pt. reteta de pui sanhai
Eu mai adaug ketcup si susan.
Incercati si nu o sa va para rau!


p.s. Eu folosesc pieptul de pui crud, e mult mai gustos.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 02/06/2006 05:23

Andrei Chinezii au un aparat special de fiert orez...il fierbator pe abur sau ceva de genu...noi acasa papam de 2-3 ori in saptamina sigur orez shi nu se lipeshte deloc...procedura de fierbere...

- daca pentru a face orez pasta (sau pilaf cum i se mai zice) se combina un raport de 3/1 adica 3 pahare de apa unu orez...daca vrei sa-ti reusheasca crupos adaogi de 3 ori mai multa apa (adica aprox) 9 pahare de apa dupa care il strecori ca pe spaghete...am incercat mai multe soiuri de orez shi l-am obtinut crupos prin aceasta metoda...sper sa-ti iasa!!! :clipocit:
liliana

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 02/06/2006 09:40

uite andrei o reteta de orez chinezesc ("fried rice" se cheama aici) pe care am incercat-o si este f. buna. eu am luat-o de pe food network dupa ce i-am vazut pe ei la tv gatind-o.

1.5 cani orez spalat bine
3 cani apa
6 linguri ulei (3+3)
2 oua batute
2 catei de usturoi tocat
1 morcov micut ras
1 ardei gras rosu mic tocat marunt
4 fire ceapa verde taiate subtire oblic
o jumatate de cana mazare congelata
o cescuta de sos de soia

se pune apa la fiert cu putina sare si se adauga orezul, apoi se da focul la mic, se acopera si se fierbe cam 20 minute, pana orezul a inghitit toata apa. Se amesteca bine cu o furculita ca sa se infoaie si apoi se intinde pe o tava sa se raceasca.(Este mai bun daca orezul e fiert dinainte cu cateva ore, sau chiar de seara).
Se incalzeste tigaia ( sau daca aveti wok-ul) si se adauga 3 linguri ulei. Se toarna oaule si se amesteca mereu ca la jumari. Se lasa ouale cat sa se intareasca , dar sa nu se usuce de tot si se scot pe o farfurie si se taie fideluta. Se mai pun 3 linguri de ulei in wok si se adauga usturoiul, ceapa, ardeiul, morcovul si mazarea si se lasa pe foc cca 2 min. Se adauga orezul, ouale si sosul de soia si se mai prajeste inca 3 min, apoi e gata de servit ca garnitura.
Puteti scoate din legume daca sunt unele care nu va plac. Eu folosesc mazarea, morcovul, ceapa verde si usturoiul pt. ca nu ma omor dupa ardei. De asemenea se poate adauga carnita de pui sau de porc gatita la cuptor sau pe gratar, taiata feliute. Se pune in acelasi timp cu orezul la sfarsit ca sa se imbine gusturile.
Sosul de soia e secretul, este ingredientul tipic asiatic si da gustul retetei asteia. Si chiar daca crezi ca apa nu e de ajuns, nu mai pune mai mult ca atunci iti ies boabele moi si lipite unele de altele. Lasa focul mic si orezul acoperit si o sa vezi ca iese exact ca la chinezi.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 05/06/2006 07:58

uitati ca am facut orezul chinezesc peste weekend, dar nu am avut timp sa pun pozele pe calc pana acum. Noi l-am amncat cu niste snitele de pui si piept de pui cu rosii si usturoi, cam dupa reteta lui Dragos de friptura cu sos. pui cu rosii si usturoi

Sa stiti ca orezul arata mai maro in farfurie din cauza sosului de soia, dar e f. bun.
Fişiere ataşate
orez chinezesc 4.jpg
orez chinezesc 4.jpg (23.79 KiB) Vizualizat de 10480 ori
orez chinezesc 3.jpg
orez chinezesc 3.jpg (28.7 KiB) Vizualizat de 10480 ori
orez chinezesc 2.jpg
orez chinezesc 2.jpg (31.07 KiB) Vizualizat de 10480 ori
orez chinezesc 1.jpg
orez chinezesc 1.jpg (16.07 KiB) Vizualizat de 10480 ori
orez chinezesc.jpg
orez chinezesc.jpg (22.73 KiB) Vizualizat de 10480 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 05/06/2006 08:36

=D> Delicios arata! :buuun:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
Liliasca
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 07/06/2006 04:08

Mesajde Liliasca » 10/06/2006 09:30

:buuun: mmmmm....excelent! :roll:

Avatar utilizator
Liliasca
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 07/06/2006 04:08

Mesajde Liliasca » 10/06/2006 09:45

Si pentru ca tot veni vorba de orez basmati...eu folosesc din cel obisnuit insa de pe un site culinar persan am aflat cum il "usuca" ei si am incercat si eu: orezul obisnuit se fierbe fara sa infloreasca insa. Se lasa intr-o strecuratoare la scurs pret de 20 de minute, rastimp in care se curata 2 cartofi care se taie felii groase de 1 deget si se asaza pe fundul unui ceaun de tuci. Peste feliile de cartofi, cu spumiera, se pune orezul scurs in gramajoara de forma conica. Cu coada lingurii se fac gauri in gramajoara de orez, pana la fundul tuciului, pentru a usura evaporarea aburului. Acum vine partea interesanta: capacul tuciului se inveleste cu un stergar care se leaga deasupra capacului, de maner. Tuciul cu capacul astfel "imbrobodit" se pune la foc mic 30 de minute iar stergarul absoarbe aburul din orez. Feliile de cartofi nu lasa orezul sa se lipeasca de fundul tuciului si sunt comestibile si ele.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori