Pagina 1 din 2

Pasca cu urda ( ricotta )

Scris: 22/04/2006 02:52
de crista
Retetele nu imi apartin le-am gasit si eu navigind pe internet ...
Asa ca am facut pasca de doua ori pina acum cu 2 retete ... Le scriu pe amindoua cu pozele finale insa spun de acum ca imi place mai mult cea de-a doau reteta ( pentru Pastele nostru de miine ) .. nu am taiat inca Pasca dar am facut si niste cornuri si "bascutze" ( asa se numeau pe vremea cind eram eu la liceu .. la o patiserie aproape de scoala) pe care le-am gustat ca eram curioasa ...

Reteta pe care am facut-o la Pastele catolic ( eu am facut cantitate dubla pt ca am incercat sa fac si un cozonac .. insa fara mare succes, aici insa e cantitatea pt o pasca facuta intr-o cratita cu diametru de 26-28 cm) :
aluatul
500 gr faina
3 oua
un pic de sare ( pe care eu am uitat sa o pun )
20 grame drojdie de bere proaspata
100 gr zahar
100 ml unt topit ( eu am pus margarina )
100 ml lapte
esenta de vanilie
umplutura
500 gr ricotta ( urda)
100 gr zahar
3 oua
2 linguri de faina
stafide
vanilie si rom ( pe care eu nu l-am pus )

am facut un aluat framintat vreo 20 min, lam lasat sa creasca pina s-a dublat , apoi o parte am intins-o cu facaletul ca un disc , am pus discul in fundul cratitei care era unsa . Apoi am facut un sul pe care l-am asezat pe margine ca sa formeze peretii pascutei . In mijloc am turnat umplutura . Apoi din restul de aluat am impletit si am asezat deasupra in forma de cruce . Pentru ca mai aveam niste resturi de coca am facut si 4 trandafirasi ... nu prea isi aveau rostul .. in fine ..

Scris: 22/04/2006 03:07
de crista
Pasca pt miine .. Pastele Ortodox

Intre timp am aflat ca daca cumva cuptorul arde prea tare deasupra trebuia sa pun o bucata de hirtie de copt deasupra .. si asa ca de data asta a iesit mai putin bronzata ...

Aluat :
650 gr faina
150 zahar
300 ml lapte
2 galbenusuri
22 gr drojdie de bere proaspata
200 gr margarina topita si racitacare se toarna cind se framinta aluatul
vanilie

umplutura e identica cu prima doar ca de data asta am pus gris in loc de faina si e mult mai pe gustul meu ... )

am amestecat drojdia cu laptele la temp camerei, galbenusurile si cam 100-200 gr faina si am lasat sa creasca sa se dubleze , apoi am adaugat si restul de faina si am inceput sa framint turnind mereu margarina topita ... am framintat fara sa ma uit la ceas pina cind aluatul nu numai ca nu se lipea deloc de miini su de vas dar era chiar foarte matasos ...

L-am lasat sa creasca in castron acoperit cu servetul de bucatarie .... cind era aproape dublu am rupt o bucata pe care am pus-o ca pe un disc in fundul cratitei unsa cu ulei, apoi am facut 2 suluri ( aici m-am luat dupa Theodora si am impletit cele 2 suluri ) pe care le-am asezat pe margini ca sa formeze peretii exteriori. Am lasat un pic sa mai creasca si am turnat umplutura ...

Am ornat cu niste suluri impletite in forma de cruce si niste trandafirasi ca fara ei nu se putea =)) .. Trebuia sa o ung cu ceva .. dar am uitata asa ca nu e prea lucioasa ...

Scris: 22/04/2006 03:13
de crista
Din restul de aluat si umplutura .. ca nu stiu cum fac dar tare econoama sunt mereu imi ramine cite un pic :vis: am facut 2 "bascutze" si 4 cornuri ...
Cind le-am facut eramse vede mai treaza ... si le-am uns cu 1 lingurita de iaurt amestecata cu 1 lingura de lapte dulce ...

Bascutzele au disparut deja iar cornurile le micul dejun miine si poimiine ... asa ca poze cu sectiunea lor miine dimineata ...

Scris: 22/04/2006 07:24
de adi
Felicitari !!! Arata foarte foarte bine =D> =D> =D> =D>

Scris: 22/04/2006 08:05
de crista
Multumesc Adi ...

Aluatul " numarul 2" de la Pasca facuta azi e mult mai bun.. minunat as zice .. poate ca trebuia sa il mai framint putin dar oricum e OK...

Si cum noi nu am putut rezista sa ne uitam la cornuri si ele la noi .. evident ca am minct deja cite unul .. asa ca am si poza cu sectiunea . Miine urmeaza sectiunea de la Pasca ...

Scris: 22/04/2006 08:31
de Nally
Arata foarte bine a doua pasca! =D>

Scris: 26/04/2006 09:01
de beius47
arata foarte bine munca ta! :master: felicitari :master:

Scris: 26/04/2006 09:09
de angelique
crista ,prima cand ai facut impletitura ai taiat aluatul din foaie ?iar la a doua ai facut suluri ?imi place mult cum a iesit taiat ii mai elegant ,trebuie sa fac si eu

Scris: 26/04/2006 11:43
de crista
e mai usor asa taiat decit sa faci suluri si iti iese egal .. sau cel putin mie.. ca eu cu sulurile nu sunt prea priceputa .. imi ies cind mai groase cind prea subtiri ...

Scris: 26/04/2006 12:53
de angelique
exact ,ies egale si arata si altfel..