Oua umplute

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Oua umplute

Mesajde camy » 28/12/2005 11:39

Pt ca se apropie Revelionul, m-am gandit sa va impartasesc si eu una din retetele mele usoare de oua umplute.
Reteta am luat-o de pe cutia de branza topita si am mai adaugat si eu ceva la ea.
Ingrediente:
- 10 oua
- 1 ceapa
- 8 triunghiuri de branza topita (de sunca)
- sos remoulade
- putina smantana
Se fierb ouale, se taie in doua, se scot galbenusurile si se pun intr-un vas separat.Ceapa se toaca foarte marunt, se caleste in putin ulei, se pune peste galbenusurile de ou, se amesteca, se adauga triunghiurile de branza si sosul remoulade. Se amesteca toate la un loc si se umplu jumatatile de oua.
Separat pun cateva linguri de sos remoulade cu 2-3 ling de smantana (cat sa va ajunga peste toate ouale), le amestec putin pe foc si ornez ouale.Apropo: sosul remoulad il cumpar de gata de la Billa.
E un deliciu acest preparat la noi in familie si este si usor de facut.
Pofta buna tuturor care le incercati.
camelia

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 28/12/2005 07:49

Foarte buna idee pentru Revelion. Mersi Camy.

Avatar utilizator
sharky
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 15/01/2006 10:31
Localitate: galati

Mesajde sharky » 02/03/2006 06:59

buna reteta dar trebuia sa spui cum se face si sosul(rece) remoulade sa numai steie lumea sa caute prin carti sau.. in caz ca nu stie sa il faca ca sa tii minte atatea sosuri cate sunt... :? e cam greu ca sunt o multime de sosuri: calde vascose, reci , etc. :)
sharkys

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 02/03/2006 09:11

Camy a precizat clar:sosul remoullade il cumpara de la Billa, facut gata!
Asta in reteta ei!

Avatar utilizator
sharky
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 15/01/2006 10:31
Localitate: galati

Mesajde sharky » 02/03/2006 09:15

ok nu zice nimeni ca nu dar ... poate nu toti cumpara .. si se poate si face acest sos foarte usor :D
sharkys

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Mesajde camy » 03/03/2006 08:47

Draga "sharky" nu am spus cum se face sosul deoarece il iau de gata de la Billa. :)
camelia

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 03/03/2006 11:56

Dar stii cam cum se face ? Ce ingrediente or fi prin el ? Thanks.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 03/03/2006 12:22

am gasit eu 2 retete pe net, dar nu stiu cum sunt, nu l-am incercat.

1.

3 linguri mustar dulce, 1 lingurita hrean, 1 lingura paprika, (boia iute), piper macinat proaspat, 1 catel usturoi, pisat, sare dupa gust, 125 ml otet alb de vin, 375 ml ulei, 6 cepe verzi tocate, 2 tulpini telina tocate, 2 frunze dafin, 2 linguri patrunjel tocat marunt

Intr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi otetul. Se amesteca usor in timp ce se toarna, putin cite putin uleiul. Se amesteca pina ce compozitia capata consistenta unei maioneze. Se adauga apoi ceapa verde, telina, frunzele de dafin si patrunjelul. Inainte de a-l utiliza sosul se pune la frigider 2 ore. Cind se scoate, frunzele de dafin se inlatura.

2.

Pentru 1 kg: 700 g maioneză, 300 g castraveţi acri, 2 ouă fierte tari, 100 g patrunjel, 75 g tarhon, 2 g piper, 100 g muştar, 20 ml oţet, 10 g sare.

Ouăle se toacă mărunt, castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se taie marunt şi se scurg de zeama. Se amestecă maioneza cu muştarul, oţetul, castraveţii, ouăle, patrunjelul, tarhonul, piperul macinat şi sarea. Se recomandă la preparate din ouă fierte, limbă fiartă, creier fiert şi legume fierte

Avatar utilizator
sharky
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 15/01/2006 10:31
Localitate: galati

Mesajde sharky » 03/03/2006 07:57

ioana pria reteta nu o cunosc :( a doua este cea mai populara si cea mai buna :lol:
sharkys

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 04/03/2006 04:49

eu am mincat de cind ma stiu oua umplute cu ficatei de pasare...galbenusuri, ficat, piper sare(dupa gust)...se servesc cu maioneza...e taaaare bun...
liliana


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori