Salata de caracatita simpla, simpla

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Re: Salata de caracatita!

Mesajde adry » 11/02/2009 04:36

antonella scrie:Ciao Andry!
Sa inteleg ca alaturi de morcovi pot adauga telina radacina taiata julien?! Eu aduc mereu cu mine din Rep.Ceha radacina de patrunjel si telina, gulii...in Italia nu am gasit.
O zi buna iti doresc![/b]


Da, Antonella telina radacina taiata julien merge foarte bine! Important e sa pui cu masura sa nu acopere gustul caracatitei! In final trebuie sa fie totul echilibrat!

P.S eu mai gasesc la Standa telina radacina!

Avatar utilizator
antonella
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 23/09/2008 05:14
Localitate: Praga, Firenze

Mesajde antonella » 11/02/2009 04:51

:) Multumesc, Andry!
Habana

Avatar utilizator
antonella
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 23/09/2008 05:14
Localitate: Praga, Firenze

Mesajde antonella » 11/02/2009 04:52

Scuze......Adry!
Habana

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 11/02/2009 05:08

djprometeu scrie:
normal ca scade daca se lasa la fiert 40 de minute cum e reteta...
caracatita cel mai bine sa o fierbi e in felul urmator:

puneti intr-o oala apa la clocotit cu piper boabe, frunze de telina, un sfert de lamaie si o jumatate de morcov.
Apa cand a clocotit doar atunci bagati caracatita la fiert pentru 10 minute. Dupa acest timp luati oala de pe foc, puneti un capac si mai lasati inca vre 8-10 minute sa stea in apa. In felul acesta veti avea o caracatita frageda, buna la gust. Nu va scade aproape deloc.


Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic! Locuiesc pe malul marii si retetele de peste se pregatesc foarte simplu fara atatea mirodenii (telina, morcovi, piper...etc) trebuie sa se simta gustul caracatitei! E drept ca adaug cruditati, masline, ulei si lamaie dar nu intervin cu mirodenii in timpul copturii tocmai pentru ca pestele trebuie sa aiba gust de peste!!
Iara ai adaugat elemente din bucataria noastra romaneasca " a modo tuo" :wink:

Daca sti italiana uite un link!
http://it.answers.yahoo.com/question/in ... 321AAAUM71

Avatar utilizator
djprometeu
Incepator
Mesaje: 217
Membru din: 27/01/2009 05:10
Localitate: Australia

Mesajde djprometeu » 11/02/2009 05:23

adry scrie:
djprometeu scrie:
normal ca scade daca se lasa la fiert 40 de minute cum e reteta...
caracatita cel mai bine sa o fierbi e in felul urmator:

puneti intr-o oala apa la clocotit cu piper boabe, frunze de telina, un sfert de lamaie si o jumatate de morcov.
Apa cand a clocotit doar atunci bagati caracatita la fiert pentru 10 minute. Dupa acest timp luati oala de pe foc, puneti un capac si mai lasati inca vre 8-10 minute sa stea in apa. In felul acesta veti avea o caracatita frageda, buna la gust. Nu va scade aproape deloc.


Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic! Locuiesc pe malul marii si retetele de peste se pregatesc foarte simplu fara atatea mirodenii (telina, morcovi, piper...etc) trebuie sa se simta gustul caracatitei! E drept ca adaug cruditati, masline, ulei si lamaie dar nu intervin cu mirodenii in timpul copturii tocmai pentru ca pestele trebuie sa aiba gust de peste!!
Iara ai adaugat elemente din bucataria noastra romaneasca " a modo tuo" :wink:

Daca sti italiana uite un link!
http://it.answers.yahoo.com/question/in ... 321AAAUM71



Am lucrat la italieni si asa pregateam caracatita. Am facut si in modul de preparare pe care l-ai descris tu dar mie m-i s-a parut cel mai indicat cel fiert cu mirodenii si isi pastreaza gustul de peste si nu am adaugat elemente din bucataria noastra romaneasca, este un mod de preparare al caracatitei 100% italienesc iti garantez. Intradevar sunt multe moduri de preparare a fructelor de mare.....multe fiecare o face cum ii place lui si aia este metoda cea mai buna pentru fiecare.
Dragostea este una dintre cele mai puternice pasiuni pentru ca ataca in aceeasi timp capul , inima si simturile!

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/02/2009 06:59

Sigur as lasa si eu sa fiarba aceea caracatita dupa timpul spus de Adry , nu mi se pare normal ca in 10 minute de fierbere vietatea sa se fragezeasca :? si sa fie comestibila :?

:bum: :bum: :bum:

Presupun ca nici fiertul in lapte al caracatitei nu este metoda italiana 8) o fi vreo metoda autohtona :?:

:clipocit: :clipocit:

Avatar utilizator
djprometeu
Incepator
Mesaje: 217
Membru din: 27/01/2009 05:10
Localitate: Australia

Mesajde djprometeu » 11/02/2009 07:05

Leila scrie:Sigur as lasa si eu sa fiarba aceea caracatita dupa timpul spus de Adry , nu mi se pare normal ca in 10 minute de fierbere vietatea sa se fragezeasca :? si sa fie comestibila :?

:bum: :bum: :bum:

Presupun ca nici fiertul in lapte al caracatitei nu este metoda italiana 8) o fi vreo metoda autohtona :?:

:clipocit: :clipocit:


se face 100%. este o carnita moale, usoara, frageda, foarte repede se face. fiecare face cum vrea el si dupa metoda lui. doar am dat o idee, o alta metoda...!
Dragostea este una dintre cele mai puternice pasiuni pentru ca ataca in aceeasi timp capul , inima si simturile!


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori