Pagina 1 din 1

Supa de gutui si dovlecel

Scris: 19/03/2016 09:18
de biochimist_la_cratita
3 gutui (400 g dupa curatare)

1 dovlecel (200 g)

1 ceapa (70g curatata)

1/4 fir praz (100 g)

1 tulpina telina (50g)

1 lgt mustar boabe

1foaie de dafin

1 lgt oregano

1 lgt turmeric

sare

1200 ml apa

lime


<br/><br/> 1. Spalam gutuile, dovlecelul, ceapa si prazul. Taiem gutuile felii aruncand cotorul, taiem dovlecelul felii, si procedam la fel cu ceapa, morcovul si tulpina de telina.

2. Punem ingredientele intr-o cratita, punem un capac cratitei si o punem pe foc. Lasam la fiert pana cand se inmoaie gutuile (20-30 min).

3. Dupa fierbere transferam totul in vasul blenderului Oster si mixam pana obtinem consistenta dorita. Adaugam pudra de turmeric si mixam pana la incorporare.

4. Turnam supa in castroane si garnisim cu turmeric, lime, chives si patrunjel. Daca doriti adaugati zeama de lime in timpul procesarii.


<br/><br/>