Chipsuri din zucchini (pregatite in cuptorul cu microunde)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Chipsuri din zucchini (pregatite in cuptorul cu microunde)

Mesajde antoniah » 25/09/2013 05:33

Pentru ”chipsuri perfecte” alegeti un dovlecel zucchini mic (cel mult mediu), a carui coaja este lucioasa si ferma (evitati-i pe cei care au o textura buretoasa sau moale, extremitati moi sau ridate). Intre cuptorul clasic si cel cu microunde alegeti varianta aceasta din urma (textura obtinuta difera putin intre cele doua moduri de gatire). Timpul de gatire depinde ca grosimea feliilor de zucchini, de cantitatea de ulei folosita si de treapta de intensitate a cuptorului cu microunde.

INGREDIENTE:

- un dovlecel zucchini mic
- 2 - 3 linguri cu ulei de masline (este preferabil sa folositi un pulverizator cu ulei)
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia (optional)
- parmezan / grana padano (optional)

MOD DE PREPARARE:

- Se spala zucchini cu apa rece (daca alegeti sa nu il decojiti, ceea ce este recomandat, curatati foarte bine coaja). Se sterge suprafata cu un prosop absorbant din hartie. Se indeparteaza extremitatile.
- Se taie zucchini in felii cat mai subtiri (este preferabil sa folositi pentru feliere mandolina pentru ca feliile obtinute sa aiba toate aceeasi grosime - iar timpul necesar pentru pregatirea lor sa fie acelasi).
- Se aseaza feliile de zucchini intre doua prosoape absorbante din hartie pentru bucatarie.
- Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata expusa a feliilor de zucchini (in lipsa unui pulverizator cu ulei se poate pensula usor suprafata cu ulei). Eventualul exces de ulei se indeparteaza cu ajutorul unui servetel absorbant.
- Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata unei farfurii intinse rezistente in cuptorul cu microunde.
- Se aseaza feliile de zucchini unele langa altele intr-un singur strat (suprafata pe care s-a aplicat in prealabil stratul fin de ulei trebuie sa fie la suprafata).
- Se presara sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa in cuptorul cu microunde timp de cateva minute pana devin galben-aurii (eu i-am lasat in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute - MH).
- Feliile de zucchini se aseaza pe un prosop absorbant din hartie pentru bucatarie si se lasa sa se racoreasca.
- Se presara optional la suprafata, grana padano / parmezan inainte de servire.
Fişiere ataşate
01_2.jpg
01_2.jpg (63.93 KiB) Vizualizat de 2631 ori
Ultima oară modificat 26/09/2013 05:15 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/09/2013 05:35

ANTONIA pur si simplu perfecte cipsurile , :master: :master: :master: ai o rabdare de fier la tot ce faci :hug: :pup: :pup:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/09/2013 05:53

alejoe scrie:ANTONIA pur si simplu perfecte cipsurile , :master: :master: :master: ai o rabdare de fier la tot ce faci :hug: :pup: :pup:


Iti multumesc draga mea. Cand vine toamna... :( am o lista lunga de ”rasfaturi” din astea (chipsurile de zucchini sunt si ele ”printre”... :blushing: ) Ma mai amagesc cu gandul ca vine Craciunul si apoi... ”intr-o clipa e martie”... :vis: Asa imi spune tata cand aude ca ma necajesc mereu la venirea iernii: ”Nu te necaji ca acusi vine Craciunul si apoi... iarna e gata, aproape a trecut, ce mai?! Aici e martie”... :wink: Uneori asa de bine imi vin cuvintele lui...(aproape le cred). :P

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/09/2013 06:30

alejoe scrie:ANTONIA pur si simplu perfecte cipsurile , :master: :master: :master: ai o rabdare de fier la tot ce faci :hug: :pup: :pup:


Subscriu :!:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 26/09/2013 05:21

Danieluta scrie:
alejoe scrie:ANTONIA pur si simplu perfecte cipsurile , :master: :master: :master: ai o rabdare de fier la tot ce faci :hug: :pup: :pup:


Subscriu :!:

=D> :hug: :flower:


Iti multumesc. Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/10/2013 01:16

Cum de mi-a scapat acesta reteta :badday: ...Antoniah, draga, sunt minunate chipsurile pregatite de tine =D> =D> =D> ...unde mai pui ca se fac repede si cel mai important cu zucchini ( ador acesta leguma :peace: )

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 03/10/2013 08:13

Cu siguranta am sa incerc si eu reteta aceasta ....e atat de apetisanta :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
:master: :master: :master: :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 03/10/2013 05:58

lucia_bp scrie:Cum de mi-a scapat acesta reteta :badday: ...Antoniah, draga, sunt minunate chipsurile pregatite de tine =D> =D> =D> ...unde mai pui ca se fac repede si cel mai important cu zucchini ( ador acesta leguma :peace: )

:hug: :hug: :hug:


Asa de repede se mananca... :) Mai putin imi place partea cu taiatul feliutelor asa subtiri (dupa cateva incercari am ajuns la concluzia ca cel mai subtire le tai totusi cu un cutit mare, foarte bine ascutit :blushing: ).

Imi plac si mie zucchini. In forma aceasta parca imi plac cel mai mult (ceva bun de rontait pentru zile reci).

Iti multumesc. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 03/10/2013 06:00

d_dana_a scrie:Cu siguranta am sa incerc si eu reteta aceasta ....e atat de apetisanta :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
:master: :master: :master: :master: :master: :master:


Sunt gustoase si se pregatesc repede, fara prea mult efort.

Iti multumesc mult Dana. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 03/10/2013 06:13

incerc si eu


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori