Briose Julia Child

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Briose Julia Child

Mesajde yafa » 27/02/2012 12:27

Reteta aceasta de briose trebuie neaparat incercata macar odata in viata! :roll:

Ingrediente

Baza

85ml de lapte caldut

20g de drojdie proaspata

1 ou

360g de faina(180 + 180)

Aluatul

200g de faina

70g de zahar(100g daca le preferati mai dulci)

1 lingurita rasa de sare

4 oua + 1 ou pentru uns

arome(vanilie, coaja de portocala, apa de flori de portocal,coaja de lamaie -dupa placere)

170g de unt moale

Prepararea

Pentru baza amestecam drojdia, oul si laptele caldut, incorporam usor 180g de faina( eu am pregatit in MAP). Acoperim cu restul de 180g de faina si lasam cam 30-40 de minute la loc caldut.

Peste baza adaugam faina ramasa, zaharul, sarea, ouale si aromele, se framanta un aluat in care vom incorpora untul moale pana cand va rezulta o masa lisa ,omogena si supla.

Pentru odihna putem proceda in doua feluri: ori asezam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si il acoperim cu un prosop curat ori daca faceti ca mine il putem lasa in masina de paine. Timpul necesar este pana cand aluatul dubleaza de volum.

Formam briosele si le asezam in tava unsa cu unt. Asezam tava la loc caldut inca o ora. Ungem briosele cu ou batut cu doua linguri de apa.

Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem briosele cam 20 de minute sau mai mult in functie de marimea lor.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
cuisinephoto-006.jpg
cuisinephoto-006.jpg (96.87 KiB) Vizualizat de 3750 ori
P1080125c1.jpg
P1080125c1.jpg (155.55 KiB) Vizualizat de 3750 ori
P1080110c.jpg
P1080110c.jpg (68.55 KiB) Vizualizat de 3750 ori
DSCN5647.JPG
DSCN5647.JPG (64.36 KiB) Vizualizat de 3750 ori
DSCN5645c.jpg
baza dupa odihna
DSCN5645c.jpg (61.53 KiB) Vizualizat de 3750 ori
P1080109c.jpg
baza
P1080109c.jpg (70.71 KiB) Vizualizat de 3750 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/02/2012 08:31

Grozave :!: :!: :!: Minunate :master: :master: :master:

Chiar trebuie facute :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 27/02/2012 09:05

Splendid!!!!!!!!!!!!!! :master: :master: :master:
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2012 10:54

Yafa, ce frumusele sunt briochele tale ... =D> =D> =D>


Reteta lu' "tanti Julia " seamana cu o veche si traditionala reteta italiana, siciliana mai exact. Se numesc " briosche con il tuppo " sau "cu tuppu" in dialect si toate patiseriile cu traditie din orasele siciliene ( dar si pe la Napoli ) le fac. Se maninca cu granita ( ideala cea de lamiie) sau cu inghetata ( de preferat de cafea :buuun: ).
Cu siguranta au origini frantuzesti, probabil aduse de normanzi cica numele brioscha s-ar trage de la brier= a framinta in limba vechilor normanzi , in timp ce tuppo vine ori de la cuvintul francez tupè= coc, parul strins la spate ori de la cel italian tappo= dop ( par a avea un dop deasupra ) .

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/02/2012 10:04

Yafa draga, sunt mai mult decat minunate briosele acestea! =D> =D> =D> Sunt sigura ca sunt absolut delicioase! :master: :master: :master: Fotografii de nota zece (asa cum ne-ai obisnuit).

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/02/2012 09:41

Minunate :master: :master: :master: :master: :master:
=D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/02/2012 02:25

lucia_bp scrie:Grozave :!: :!: :!: Minunate :master: :master: :master:

Chiar trebuie facute :peace:

:hug: :hug: :hug:



Lucia, multumesc mult, ma bucur ca-ti plac, au un gust minunat

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/02/2012 02:26

alinaraluca2000 scrie:Splendid!!!!!!!!!!!!!! :master: :master: :master:


Alinuta pe unde umbli, nu te-am mai vazut demult.... Multumesc mult de tot

:flower: :hug: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/02/2012 02:31

crista scrie:Yafa, ce frumusele sunt briochele tale ... =D> =D> =D>


Reteta lu' "tanti Julia " seamana cu o veche si traditionala reteta italiana, siciliana mai exact. Se numesc " briosche con il tuppo " sau "cu tuppu" in dialect si toate patiseriile cu traditie din orasele siciliene ( dar si pe la Napoli ) le fac. Se maninca cu granita ( ideala cea de lamiie) sau cu inghetata ( de preferat de cafea :buuun: ).
Cu siguranta au origini frantuzesti, probabil aduse de normanzi cica numele brioscha s-ar trage de la brier= a framinta in limba vechilor normanzi , in timp ce tuppo vine ori de la cuvintul francez tupè= coc, parul strins la spate ori de la cel italian tappo= dop ( par a avea un dop deasupra ) .


Crista, multumesc ...

De briosele italiene auzisem ceva, n-am avut insa onoarea de a le cunoaste personal, poate prin viitor. Multumesc mult de tot pentru precizari, ma bucur tare mult ca pot afla lucruri noi.... :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/02/2012 02:35

antoniah scrie:Yafa draga, sunt mai mult decat minunate briosele acestea! =D> =D> =D> Sunt sigura ca sunt absolut delicioase! :master: :master: :master: Fotografii de nota zece (asa cum ne-ai obisnuit).

:hug: :pup: :hug:



Antonia draga mea, multumesc mult, sa stii ca tare sunt bune, cand le-am facut ma gandeam ca ai mei nu prea papa aluatul de cozonac in general si astea vor ramane sa le pap doar eu cu mama la cafea, de unde imi ziceam ca o sa se intareasca, sa stii ca s-au terminat imediat au mancat cu totii i a doua zi cosul era pe jumatate ziceam ca nu o sa mai am ce poza :P
Te pupic, o saptamana frumoasa...
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori