Pagina 1 din 1

Scovergi umplute cu varza

Scris: 24/08/2011 01:32
de gabrielagaby
ingrediente:500g aluat de paine(faina,apa,drojdie,sare),500g varza acra sau dulce,1 legatura marar,4 linguri ulei,sare,piper.
Tocati varza cat mai marunt sau dati-o prin masina de carne.Caliti-o in ulei,pana cand se inmoaie bine,apoi lasati-o sa se raceasca.Amestecati in ea piper,marar tocat marunt si sare daca mai trebuie.Impartiti aluatul in 8 bucati egale.Intindeti din fiecare cate o foaie rotunda cu grosimea de 0,5cm.In mijlocul ei asezati un strat de varza calita.Adunati marginile foii peste umplutura,pana la mijlocul ei.Acolo suprapuneti toate marginile si apasati-le putin ca sa se lipeasca bine aluatul.Prajiti scovergile in ulei,in tigaie,pe ambele parti.Sunt bune calde sau reci,cu lapte sau iaurt acru.

eu ador scovergile

Scris: 24/08/2011 04:00
de gabrielagaby
imi facea bunica cand eram mica si le mancam pana pocneam. le manac umplute sau simple doar cu zahar,imi plac oricum si cu orice fel de umplutura..pur si simplu le ador :X

Scris: 24/08/2011 06:39
de black_sweet_crush
eu le fac aproape in fiecare duminca, simple, mari cat tigaia si apoi le pun branza si dulceata, le indoi si sa vezi mozol =))

Scris: 01/10/2011 08:11
de dariamih
Eu nu am mai mancat din acestea de cand eram copil si-mi facea bunica, dar cred ca o sa incep sa fac si eu.:)

Scris: 28/12/2011 06:11
de cristi00005
aceasta reteta cred ca pe toti ne duce cu gandul la copilarie :) ma bucur ca nu s-au pierdut aceste retete precum unele obiceiuri