English muffins

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Re: English muffins

Mesajde qadrianaq » 08/10/2010 09:53

SEAMANA MAI DE GRABA CU SCONES DECAT MUFFINS

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/10/2010 09:24

qadrianaq, nu stiu cat de mare este cunostinta ta in ale preparatelor de panificatie, ce pot sa iti spun cu siguranta :peace: , english muffins nu seamana cu scones absolut deloc, nici ca mod de preparare, nici ca ingrediente folosite, nici ca metoda de coacere, si nici ca fel de mancare...

...deci ,ENGLISH MUFFINS este PAINE, se face cu DROJDIE, se FRAMANTA mult si la masina( sau cu mana), DROJDIA in compozitie este materia prima de crestere, se coace doar pe plita electrica, tigaie de teflon, etc nicidecum in CUPTOR, se foloseste si s-a folosit incepand din secolul 18 cu precadere la micul dejun, este copt in forma de chifla ceva mai turtita, se consuma , de regula, despicat in doua, prajit sau nu, cu unt si gem, sau la asamblarea unor sandwich-uri cu sunca, bacon sau este baza pentru ouale Benedict :wink: ...in ultimul timp s-a inceput consumarea acestor chiflute si la ceaiul de la ora 5 dar cu un succes destul de " subtire" :wink: ...am uitat sa mai precizez ceva la ele, in momentul coptului, fiind aluat de paine, chiflutele cresc la caldura, dar dupa racire ele se turtesc, devin plate, cu o zbarcitura la mijloc, loc pe unde ele se taie in momentul servirii.....( in poza se vede bine cat sant de crescute la copt si cum scad si se turtesc la racire, precum si zbarcitura de la mijloc, cea de care vorbeam)

...SCONES, este , in general, un DESERT, la care materia prima de crestere este BICARBONATUL, se lucreaza doar MANUAL, pentru ca nu are voie aluatul sa fie famantat foarte mult , se lucreaza cu grija cu el,nu este voie sa fie mutat de multe ori dintr-un loc in altul, se coace in CUPTOR, aluatul se intinde, se decupeaza in forma rotunde, patrata, triunghiulara, dupa preferinta gospodinei sau a brutarului/patiserului, se consuma ( in 90% din cazuri) cu gem si unt langa un ceai ,o cafea, la un snack, rar, foare rar, se consuma dimineatala micul dejun..... scones, cresc la caldura, iar dupa racire raman la aceasi inaltime, ele se taie cu un cutit/forma de biscuiti bine ascutita, pentru a nu turti aluatul la margini ( in caz contrar ele nu mai cresc frumos si destul de mult) , se ung la suprafata cu o solutie de ou amestecat cu apa, se dau la frigider pentru o jumatate de ora, se scot, se ung din nou si se pun in cuptor la copt....se procedeaza in felul asta pentru a avea o crestere dreapta, altfel, ele au tendinta de a se inclina la copt....

Cele doua nu seamana ( dupa parerea mea, :o ) absolut deloc....uite, am sa iti atasez aici niste poze, cu english muffins si cu scones, poze scoase din cartea mea de bucate -preparate de patiserie si panificatie.

Nu spun ca sant experta , dar am facut, cu ani in urma , niste cercetari in privinta asta , mi-a cumparat carti de patiserie/panificatie doar ca sa stiu pe ce taram ma invart :) ....sant edificata, le prepar destul de des , le mananc de 15 ani cel putin, deci intr-un fel( a mi se ierta lipsa de modestie :wink: ) pot spune ca le cunosc :peace: ...uite pozele, primele sant english muffins, ultima e scones....
Fişiere ataşate
036 scones.jpg
036 scones.jpg (33.16 KiB) Vizualizat de 1998 ori
038 en. muffins.jpg
038 en. muffins.jpg (34.11 KiB) Vizualizat de 1998 ori
034 muffins.jpg
034 muffins.jpg (35.26 KiB) Vizualizat de 1998 ori

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 11/10/2010 10:57

Corect, PUPI

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 12/10/2010 09:32

Foarte pufoase :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/10/2010 09:22

D_dana_a , mersi :hug:

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 16/10/2010 06:23

of
ok
pt mine muffins inseamna briose
nu trebuia sa te deranjezi atat cu atatea explicatii
oricum acum stiu ce mai poate insemna muffins
:)
ms


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori