Musaca

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Musaca

Mesajde adinush » 09/04/2006 07:16

Azi am facut una din mancarurile mele preferate.
Avem nevoie de:
-1 kg de carne tocata
-2 cepe potrivite
-5-6 cartofi
-5-6 rosii
-4 oua
-suc de rosii
-sare,piper,patrunjel proaspat
Se caleste ceapa cu o lingura de unt si cand e aurie se adauga 2 linguri de suc de rosii si se amesteca cu carnea tocata.Se condimenteaza dupa gust(eu am pus si niste boia dulce).
Se unge o tava cu o ligura de unt,se pune un strat de felii de cartofi,unun de felii de rosii,carnea tocata,un strat de rosii,un strat de cartofi.
Se pune peste putin sos de rosii si se pune la cuptor pt o ora jumatate la 200 de grade.
Se face o omleta din oua, se pune peste musaca si se mai lasa 15 min la 220-240 de grade.
Iese foarte :buuun: :buuun: :buuun: si ce-mi place mie e ca se poate taia ca o placinta
Fişiere ataşate
musaca3.JPG
musacaua tocmai scoasa din cuptor..
musaca3.JPG (33.53 KiB) Vizualizat de 31901 ori
musaca2.JPG
gata de pus in cuptor
musaca2.JPG (39.08 KiB) Vizualizat de 31901 ori
musaca1.JPG
ingredientele gata de pus in tava
musaca1.JPG (30.12 KiB) Vizualizat de 31901 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 09/04/2006 07:59

tu faci musacaua cu cartofii cruzi, adinush? Pe mine m-a invatat bunica sa prajesc feliile un min pe fiecare parte inainte de a le pune in tava. Iar daca vreau sa o fac mai dietetica, ii fierb intregi vreo 10 min si apoi ii tai felii. Mie mi-e frica ca daca ii pun cruzi nu se fierb complet din cauza sucului de rosii. iar la caren, prajesc ceapa si un pic de usturoi, adaug carnea si condimente, o las sa se caleasca, apoi o dau la o parte si o amestec cu sos de rosii, 2 oua si o cescuta de smantana.
Iar pe aici, am mancat la greci la festivalurile lor si e total diferita de cea de acasa. Ei o fac cu piure de cartofi, iar carnea nu are suc de rosii si adauga felii de vinete.
De atunci am inceput sa adaug si eu felii de vinete sau dovlecei, dar o fac tot cum stiam eu inainte.

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 09/04/2006 08:07

Eu le pun asa si se inmoaie destul..cand am pun si eu dovlecei dar acum nu am avut :blushing:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 09/04/2006 08:23

arat excelent si mi-e o pofta, ma duc sa-mi fac si eu o cafea si sa-i fac clarei un mic dejun, poate imi mai trece. Ce bine totusi ca nu putem sa si mirosim pozele postate, atunci chiar am innebuni.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 09/04/2006 11:06

Maine o sa va pun si eu reteta de mousaka greceasca...
Am facut chiar acum,adica ieri...si eu firb putin cartofii inainte,apoi pun sos de carne tocata si in top beshamel...se pot pune de asemeni si vinete si dovlecei,dar eu nu pun decat rar...

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 10/04/2006 01:33

Exact asa arata cea pe care am mancat-o la festivalul grecesc de aici, dar nu mi-am dat seama ca au pus sos bechamel. (ala e sos alb de faina cu lapte, sare si piper, nu?)

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 10/04/2006 08:25

Exact...topim unt,adaugam faina,lapte,branza rasa,oua.sare/piper/nucsoara si asta e!
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/04/2006 10:59

Si eu fac musacaua la fel ca Adinush ... pun cartofii cruzi. In schimb pun sucul de rosii amestecat cu lapte( juma - juma ) ... e mult mai dulce si la sfirsit musacaua aduce oarecul la gust cu cea greceasca . Iar in carne pun putin praf de scortisoara si de cuisoare .

Renee
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 07/07/2006 12:59

Mesajde Renee » 07/07/2006 01:04

La musaca eu folosesc un anume sos si-l pun deasupra.Tu folosesti sos la musaca? :)
Fişiere ataşate
images.jpg
Musacaua de cartofi cred ca este cea mai buna!Mai ales este si traditionala!
images.jpg (2.7 KiB) Vizualizat de 31549 ori
musaca sp.jpg
musaca sp.jpg (38.49 KiB) Vizualizat de 31550 ori
musaca.jpg
musaca.jpg (4.6 KiB) Vizualizat de 31551 ori
thumb_evangelion_16_1024.jpg
thumb_evangelion_16_1024.jpg (3.4 KiB) Vizualizat de 31557 ori
Imagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori