Pagina 2 din 5

Scris: 04/04/2008 09:53
de Simona3
Ioana scrie:maine le-as fi facut dar am invitati la cina si le-am promis deja alt desert, dar le fac saptamana viitoare neaparat :)

Ioana, o sa-ti placa sigur! :love:

Scris: 04/04/2008 09:58
de Simona3
Mona S P scrie:Simo, ce frumusete :o . chiar asteptam aceasta reteta, m-au atras culorile si delicatetea lor :) ( am vazut-o la cafenea cand ai pus pozele, superbe ca de obicei :) )
cred ca sunt foarte delicate si fine la gust...ce mai, sunt superbe =D> =D>
le-am salvat , la preferinte si am sa le fac cu siguranta cu ocazia Sarbatorilor Pascale...abia astept :) ...am sa fac si poze :wink:
nici nu stii "ce ma mananca mainile" sa le fac acum...asa de mult imi plac :)
:pup: :hug: :love:

Mona, ma bucur asa de mult ca iti plac, sa sti ca nu iti ia mult timp sa le faci, bati albusele, dai zaharul si migdalele prin sita si gata, 12 minute la cuptor, in mai putin de o ora esti gata!
:love:
Va las, ca plecam acuma la San Diego! Adi ma striga sa vin la masina!!!!
simona :love:

Scris: 05/04/2008 03:46
de melianda
Simoooooooo nu mi-au iesit :cry: :cry: :cry:
nu stiu de ce , am urmat intocmai reteta cu cantitatile exacte si cu timpul spus de tine :? :?
si s-au lipit si de hartia pergament :? :?
uite aici ce uratenii mi-au iesit :(
nici nu le-am mai lipit le-am lasat asa, restul de compozitie care mi-a ramas am amestecat cu gabenusurile de la cele 4 oua am pus putin praf de copt si faina si am facut fursecuri.

Scris: 05/04/2008 03:50
de melianda
dara alea din poza de ce sunt asa fine la suprafata, de ce au luciu si sunt crescute :? :? :x :x

Scris: 05/04/2008 04:19
de Ioana
am citit si eu prin alte locuri si uite ce informatii am gasit, de care depinde se pare reusita lor:

- albusurile trebuie sa aiba 3 zile vechime(le sapari si le ti in frigi 3 zile)
- inainte de a le bate trebuie sa fie la temperatura camerei!
- sa nu bati prea mult albusurile ca se lasa la cuptor(si simona a specificat un timp redus), asta am vazut la Anna Olson cand facea ceva mousse...
- dupa ce le modelezi in tava, le lasi la loc caldut 1 ora sa se usuce un pic si sa prinda dantela aia de pe margine

cam astea sunt....eu nu ma pricep prea bine, doar redau ce am citit

Scris: 05/04/2008 04:49
de bely
Simona, super frumoase, arata nemaipomenit =D> =D>

Scris: 05/04/2008 04:57
de melianda
of , nu stiu am sa mai incerc altadata doar cu jumatate de compozitie si dupa sfaturile care le-ai scris Ioana :flower:

Scris: 05/04/2008 05:24
de Ioana
pai sa asteptam sa apara fetele cu poze si cu mai multe instructiuni si vedem ce zic si ele. eu oricum vreau sa le fac cat de repede, sper sa-mi iasa si sfaturile acelea sa ajute la ceva

Scris: 05/04/2008 09:33
de Simona3
Meli, ca sa diagnosticam problema, raspunde-mi te rog la urmatoarele intrebari:
1. ai folosit zahar pudra cumparat sau facut de tine? eu am folosit cel cumparat, care are amidon in compozitie
2. ai batut albusele spuma mai moale apoi ai pus zaharul si le-ai batut spuma tare? ai folosit mixerul sau manual? eu am folosit mixerul
3.migdalele le-ai tocat marunt apoi trecut prin sita impreuna cu zaharul si cacaoa?
4.cuptorul era la exact 150 celsius?
5. daca s-au prins de hirtie, poti sa pui putina apa sub hirtie, cind le scoti din cuptor, se creeaza un abur apoi se detaseaza usor
6. ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, daca sint reci, tine-le in apa calduta pina se incalzesc. In cartea mea nu scrie ca trebuie sa fie vechi, deci nu stiu ce sa spun, motivul ar putea fi ca cele vechi sint mai deshidratate, se pierde apa in timp prin coaja, dar nu sint sigura ca asta ar schimba cu ceva lucrurile
7. dupa ce amesteci albusele batute cu migdalele si zaharul pudra si cacaoa, compozitia trebuie sa fie groasa, semi lichida, ca o coca moale, curge dar incet.

Dupa cum arata ale tale ma gindesc ca ar putea sa fie o problema ca abusele, poate nu le-ai batut destut de tare.
Ai cintarit exact cantitatile? asta este foarte important!!!

Meli, eu le-am facut de vreo 10 ori, odata cu Roxana, deci poate sa confirme si ea, au iesit intotdeauna exact ca si in poza, imi pare asa de rau ca nu ti-au iesit!!!!
daca as fi mai aproape as veni la tine si le-am face impreuna!!
Raspunde-mi te rog la intrebari sa incercam sa-i dam de capat acestei probleme, ca ma streseaza ca nu ti-au iesit!!!
cind poate o sa o rog pe Roxana sa puna pozele, ca eu nu am rezolvat inca problema cu pozele din camera foto....

:(

Scris: 05/04/2008 09:40
de melianda
deci sa incepem:
1-am fol.zahar pudra facut de mine
2-albusele le-am batut spuma am adaugat zaharus ai apoi le-am batut cu mixerul ica trei minute si erau tari adica se cunostea forma
3-migdalele le-am tocat si le-am dat prin sita cu zaharul si cacao
4-cuptorul meu e electric si l-am pus pe 150
5-am uns tava cu foarte putin ulei si apoi am pus hartia :lol:
6-ouale erau direct din frigider
cred ca am descoperit cateva greseli
cantitatile le-am masurat exact
trebuie sa mai incerc neaparat...arata atat de bine si nu ma pot da batuta :(