Spaghete - cum le pregatiti?

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Spaghete - cum le pregatiti?

Mesajde bertha » 19/11/2005 11:29

Dragi forumisti, n-ati vrea sa-mi impartasiti si mie modul in care faceti voi spaghete? Ca nu l-am putut multumi pe sotul meu pana acum la capitolul asta! Chiar daca ne descurcam amandoi rezonabil in bucatarie, la spaghete ne-am nimerit anti-talent! :cry: Ce ziceti, ma ajutati?
Multumiri anticipate! :)

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/11/2005 09:01

Uite , eu am facut ieri de astea : http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... carbonara/ . Au iesit excelent si nici nu dureaza mult prepararea lor. Am sa mai propun azi 3 retete de paste si sper sa va placa :)

ank
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 20/11/2005 01:48
Localitate: Bucuresti

paste carbonara a la Bili

Mesajde ank » 20/11/2005 02:18

Se fierb pastele - spaghette sau tagliatele (500 g la patru persoane) - clasic - cu sare si putin ulei. Recomandam pastele din grau dur (Divella, Barilla, Agnesi - cam astea se gasesc la noi).
In paralel se taie marunt (la ochi :) ) kaizer, care se pune la rumenit (nu prajit) impreuna cu condimente gen rosmarin, oregano, piper trei culori (de la Fuchs - foarte bun) - nu puneti toate aceste condimente ci va alegeti doar unul/doua.
Se prepara un sos din: smantana (1 lingura de persoana), unt, oua care se bat (cam 1 de persoana), parmezan ras (noi folosim o varinta gata rasa de la Napolact), piper, sare, la care se adauga kaizerul rumenit.
Dupa ce s-au fiert pastele, se rastoarna intr-o stracuratoare fara sa se clateasca si dupa ce s-au scurs se amesteca impreuna cu sosul de mai sus. Se servesc fierbinti (calde) cu adaos de parmezan ras pe deasupra - cine mai doreste.
ank

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 21/11/2005 01:07

Foarte interesanta reteta cu kaiser si smantana. Nu am mai mancat niciodata combinatia asta. Promit sa incerc :)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/11/2005 09:38

tot cu smantana am si eu o reteta de sos de spaghete care imi place:

in 3 linguri de ulei se prajesc 5 catei de usturoi taiati feliute sau trecuti prin presa. se adauga sunca taiata cubulete(sau salam cu sunca) si se prajeste putin. se adauga smantana si se amesteca pana da un clocot. Se potriveste de sare si piper. se rade cascaval in acest sos. se mai tine 1 minut pe foc.

vesa angela
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 30/11/2005 07:04
Localitate: timisoara

Mesajde vesa angela » 30/11/2005 07:35

eu fierb spaghete,le scurg separat dinstui o conserva de ciuperci,apoi pun kaiserul,il dinstui si pe el .peste spaghete rad cascaval si branza sarata,pun ciupercile si kaiserul,fierb intr-o craticioara putina apa cu vegeta,o pun peste spaghete,si la urma pun smantana.e super. daca vrei poti sa le bagi putin la cuptor,si mai pui peste ele 2 oua batute.pofta mare.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 06/12/2005 09:36

Suna super gustos si cred ca am sa le pun si putin la cuptor cu cele 2 oua. Capata un gust interesant de obicei.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 06/12/2005 09:59

hmmmmm
eu fierb pastele(cu spaghete nu am incercat) in apa cu un pic de sare fina, le las sa se scurga un timp. Prajesc bacon taiat in putin ulei(intr-o tigaie mai inaltutza si cu diametru mare). Adaug ciuperci micutze din conserva(taiate in asa fel incat sa pastreze forma de ciuperca), le las sa se caleasca impreuna cu baconul sau kaizer(depinde ce am la indemana).Dupa cateva minute(sub 5) adaug 200 g smantana si amestec inca doua minute. Pun pastele scurse in tigaie si amestec iarasi. Adaug cascaval ras..si amestec totul doua minute(cascavalul va incepe sa se topeasca). In final, dupa ce constat ca s-a topit cascavalul iau tigaia de pe aragaz si presar oregano(nu pe aragaz, in tigaie:), peste paste. Acopar tigaia cu un capac vreo 15 minute..sau pana cand pastele sunt servite. Eu le prefer cu salsa mexicana. Se pot consuma cu orice sos foarte picant, sau chiar fara sos. [Ah, am uitat sa zic: optional, dupa ce punem pastele fierte in tigaie..putem sparge si un ou, doua.]

partea rea e ca ingrasa:)

partea buna e ca sunt foarte gustoase si reci:)
partea si mai buna e ca se pot incalzi la microunde..

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 06/12/2005 10:45

Suna foarte gustos. Are cele 2 parti bune de la sfarsit :) Pacat ca ingrasa ce-i drept.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 06/12/2005 12:10

Adrian P. scrie:Suna foarte gustos. Are cele 2 parti bune de la sfarsit :) Pacat ca ingrasa ce-i drept.


daca nu esti supraponderal si daca nu le mananci zilnic, sunt absolut inofensive. au si o parte ofensiva: poti impresiona extrem de placut partenerul/-a care sigur dupa ingurgitarea pastelor va manifesta un soi de dependentza..vis a vis de paste..si, implicit, de bucatar :wink:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori