Ce am gatit azi ( 55)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 21/12/2014 10:20

crista scrie:Bia ma bucur !! si eu mai am o portie de fasole fiarta in congelator si o sa o fac iar cu dovlecel dar nu stiu dac sa fac pateu sau pur si simplu un fel de fasole scazuta cu felii / cuburi de dovlecel in ea ...


mi-am dat seama ca acum cai iarna nu mai trebuie pusa in congelator sa se raceasca ciocolata aia, merge si afara pe terasa, balcon, intr-o camera neincalzita .



Ai dreptate cu racitul ciocolatei afara/garaj.
Dl. Vegan a fost foarte incatat de reteta ta de pateu din fasole.Cred ca de Craciun ii fac un pateu din lupini cu dovlecel, sa gatesc si pentru el un aperitiv ai deosebit.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2014 10:46

Bia imprate cantitatea si pune mai multe arome ca nici cu nuca nu era rau la gust, parea foarte craciunesc :-) Apoi hummus ( din naut sau bob) cu ardei copt tocat impreuna,

sau retetele astea http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink ... rties.html ..

sau din conopida http://ummayori.blogspot.it/2013/06/cau ... humms.html si daca merge din cono merge si din broccoli ca doar nu or sa fie ei mai fraieri...

ii poti face un platou diversificat cu cite o gramajoara din fiecare ca un ceas cu ore de revelion sau pe felii de piine stil braduleti, stelute ornate cu boabe de rodie sau cu alte minuni coaja de ardei gras, frunze diverse, seminte, condimente


eu il fac pe asta de conopida zilele astea cit inca nu maninc carne cu o piadina cu iaurt :buuun: :buuun: :buuun: sau cu piinica cu za'atar ( luat de la obor din hala de la etaj)

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 21/12/2014 11:54

crista scrie:Bia imprate cantitatea si pune mai multe arome ca nici cu nuca nu era rau la gust, parea foarte craciunesc :-) Apoi hummus ( din naut sau bob) cu ardei copt tocat impreuna,

sau retetele astea http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink ... rties.html ..

sau din conopida http://ummayori.blogspot.it/2013/06/cau ... humms.html si daca merge din cono merge si din broccoli ca doar nu or sa fie ei mai fraieri...

ii poti face un platou diversificat cu cite o gramajoara din fiecare ca un ceas cu ore de revelion sau pe felii de piine stil braduleti, stelute ornate cu boabe de rodie sau cu alte minuni coaja de ardei gras, frunze diverse, seminte, condimente


eu il fac pe asta de conopida zilele astea cit inca nu maninc carne cu o piadina cu iaurt :buuun: :buuun: :buuun: sau cu piinica cu za'atar ( luat de la obor din hala de la etaj)



:buuun: :buuun: :buuun:
Foarte bune ideile, asa o sa fac, mai multe feluri :master: :master: :master:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 21/12/2014 12:54

Bia, mult succes cu decorarea tortului. Si eu ti-as fi dat aceleasi sfaturi ca si Crista, desi nici eu nu sunt experta dar am mai citit si urmarit si emisiuni tv si tot asa procedeaza si bucatarii profesionisti! Succes si cu meniul d-lui Vegan, imi plac si mie retete sugerate de Crista!

Crista, ma bucur ca v-a placut reteta mea de pastrav umplut cu capere! :hug:

Spor la gatit!
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2014 02:31

Miki bun rau de tot pastravul ala, daca mai gasesc il mai fac ca ne-a placut mult, mult de tot.


Am sosit cu pozele, hummusul din broccoli este o nebunie, si desi am pus un strop de usturoi in el a mincat si printul consort pentru ca i-a placut.. evident nu a putut sa nu comenteze ca el e vampir si nu vrea cu usturoi dar i-am zis ca il dez-vampirizez eu cu forta =)) =)) =)) =))


2 broccoli fierti, mixati in mixer vertical, adaugata numai crema care iesea dintr-un prapadit de catel de usturoi, sare , zeama de la 1/2 lamiie, 1 lingurita de tahini si ulei amestecind ca la maioneza ... apoi ornat cu ulei , sumac praful visiniu si boia turceasca nici dulce dar nici iute cea portocalie.. mergea si numai cu una sau cu alta ..

ciorba in 2 variante cu si fara iaurt ( mai buna cu iaurt zic eu). culoarea e identica in farfurii ca doar din aceeasi oala am pus dar asa batea lumina ca una pare portocalie :-))


marti fac din conopida, oare o merge cu za'atar ?? daca auziti ca m-a trimis barbatu' cu valiza si funia de usturoi in Romania inapoi la tata sa nu va fie mila de mine ca mi-am facut-o cu mina mea la cit usturoi i-am dat in ultima vreme =)) =)) =)) =)) =))
Fişiere ataşate
immagine_964.jpg
immagine_964.jpg (74.48 KiB) Vizualizat de 2250 ori
immagine_965.jpg
immagine_965.jpg (63.28 KiB) Vizualizat de 2250 ori
immagine_963.jpg
immagine_963.jpg (80.05 KiB) Vizualizat de 2250 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 21/12/2014 05:44

Noi astazi la prinz facem gnocchi de cartofi (....facuti de mine :clipocit: ),iar T-ul vrea sa "inventeze" un sos nou cu vinete,sa vedem ce o sa iasa... :peace:

Crista,imi super place ce-ai pregatit... :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/12/2014 07:52

Buni gnocchi mmm .. sunt curioasa ce inventie face .

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/12/2014 05:52

crista scrie:Buni gnocchi mmm .. sunt curioasa ce inventie face .


Au iesit super buni... :roll:

Pozele nu sint super reusite,dar gustul a fost! :wink:
Fişiere ataşate
img_1778.jpg
img_1778.jpg (157.02 KiB) Vizualizat de 2189 ori
img_1780.jpg
img_1780.jpg (76.8 KiB) Vizualizat de 2189 ori
img_1787.jpg
img_1787.jpg (81.96 KiB) Vizualizat de 2189 ori
img_1801.jpg
img_1801.jpg (134.13 KiB) Vizualizat de 2189 ori
img_1803.jpg
img_1803.jpg (135.01 KiB) Vizualizat de 2189 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/12/2014 11:42

Bia, chiar este un aperitiv deosebit cel pe care il pregatesti pentru sotul tau. :love:

Am servit si eu o portie de hummus (virtuala) de la Crista si gnocchi de la Dani (sunt frumoase fotografiile, oare de ce spui ca nu sunt reusite, mie imi plac). :buuun:

Este aproape de miezul noptii si mi se face foame de cate ori ajung aici... :lol:

Eu am facut doi cozonacei astazi (unul asteapta inca sa fie scos din cuptor) si fursecuri. Incet, incet se apropie seara de Craciun... :vis:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/12/2014 11:57

antoniah scrie:...gnocchi de la Dani (sunt frumoase fotografiile, oare de ce spui ca nu sunt reusite, mie imi plac). :buuun:


Antonia,ĂŽti multumesc frumos... :blushing: :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori