Ce am gatit azi ( 55)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/12/2014 08:08

Deci venim la masa... :clipocit:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/12/2014 07:38

Dany sa-ti fie de bine salata :buuun: :buuun: :hug:
Crista ce de bunatati nu stiu ce sa aleg =D> =D> :hug:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/12/2014 05:16

alejoe scrie:Dany sa-ti fie de bine salata :buuun: :buuun: :hug:


Claudia,iti multumesc... :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/12/2014 07:34

Noi astazi la prinz facem din nou aripi de pui cu cartofi la cuptor... :roll:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Help!

Mesajde biaskitchen » 21/12/2014 08:21

Buna dimineata!
Va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi cum sa realizez niste balerine din ciocolata, ca in fotografia de mai jos!
Vreau sa fac un tort pentru Alessia si nu stiu cum sa fac decorurile, am nevoie neaparat de forme? :love:
Fişiere ataşate
balerine_din_ciocolata.jpg
balerine_din_ciocolata.jpg (95.87 KiB) Vizualizat de 1743 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2014 09:16

Bia nu-ti trebuie forme ci o bucata de hirtie din aia de copt, pergament pe care sa desenezi balerinele cu creionul. Apoi umpli spatiul cu ciocolata topita sau chiar cu bezea ... merge si o bezea colorata cu putin roz ( colorant artificial sau zeama de sfecla rosie) ca sa arate a corp omenesc :-))

ciocolata o racesti, bezeaua o coci .. eu as face si uan si alta si as alege ce mi-a iesit mai bine..Ciocolata cred ca trebuie temperata inainte sa o topesti ca altfel isi pierde stralucirea, eu as prefera o ciocolata buna ( nu menaj) una din aia de scrie pe ea ca are multa cacao de la 70% in sus ( amaruia)

fustele sunt facute din crema din aia de unt frecat cu zahar pudra si colorant dar si aici dc nu vrei colorant le poti face albe simple sau cu putina cioco topita dar putina cit sa iasa mai cafenii etc ...

crema asta de unt frecat cu zahar o are sigur Pupi in niste retete de prajitura d'aia stil cofetarie dinainte de 89 ( violeta sau nu mai tin minte care, exista si pe net insa si ii zice butter cream icing).

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2014 09:18

ps .. astea sunt din ciocolata, bezeaua e din mintea mea :-)) sincer eu le-as prefera din bezea

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2014 09:29

ps2 Bia uite cum am facut eu ciocolata temperata ( nu stiu daca tot asa ii zice si pe romaneste, nu am cautat echivalentul si nici nu cunosteam cuvintul inainte de Italia :-) )

Pentru ornamente ciocolata temperata

dintr-o bucata de ciocolata 2/3 o topesti la bain marie, cind e lichida si o dai de pe foc adaugi in ea restul de 1/3 de cioco tocata cu cutitul, marunt si amesteci fara sa mai pui pe foc, se va topi imediat oricum. Ciocolata pregatita asa se pune in cornet sau ca mine intr-o punga de congelator pe care am gaurit-o si cu ea scrii pe hirtie de copt ( pe care ai scris deja cu creionul ) tot ce vrei.. pui in congi sa se raceasca.. se dezlipeste pe urma usor de pe hirtie si o pui unde vrei. ramine lucioasa fiindca e "temperata ".


In fine, poti nu numai sa scrii cu ea pe hirtie dar si sa desenezi ornamente.


eu nu-s mare mestera la torturi dar daca asta mi-a iesit pina si mie atunci nu-i chiar complicat :lol: cu siguranta exista si alte tehnici mai deosebite, cu rezultate mult mai profesionale dar eu nu le stiu si nici nu m-as complica la prima experienta.





aa .. si sa zic si ce.am mincat ieri :-)

paste (/ trofie) cu pesto ( fara usturoi )

restul de fenicul gratinat alaturi de o mega salata verde cu rosii, ardei, ceapa si patrunjel

de seara :-) un patrat de cioco cu lapte si 2 marshmalows ... le-am cumparat ca sa fac cuburile lui mos craciun de data asta cu reteta de baton de ciocolata a Ioanei ( e-retete)

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 21/12/2014 09:45

Crista, multumesc mult pentru sfaturi, este o idee foarte buna.Nici eunu sunt specialista in ornat torturi si varianta ta este The Best!
O sa-ti scriu sa-ti spun ce mi-a iesit!
:hug: :love: :hug:


am uitat sa-ti spun ca am facut pateul de fasole cu dovlecel, a iesit foarte gustos, merci de reteta!
:master: =D> :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/12/2014 10:11

Bia ma bucur !! si eu mai am o portie de fasole fiarta in congelator si o sa o fac iar cu dovlecel dar nu stiu dac sa fac pateu sau pur si simplu un fel de fasole scazuta cu felii / cuburi de dovlecel in ea ...


mi-am dat seama ca acum cai iarna nu mai trebuie pusa in congelator sa se raceasca ciocolata aia, merge si afara pe terasa, balcon, intr-o camera neincalzita .


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori