Pagina 21 din 22

Scris: 17/11/2014 08:14
de crista
maslinele si clatitele trebuie sa le tin si eu minte... bune ... bune...


azi


chiftele din linte si cus cus coapte fara grasime in tigaie

ketchup din sfecla rosie

maioneza Bia din avocado ( nepozata pentru ca am reusit performanta sa o tai dar am dres-o cu o lingura de iaurt )

cartofi pe care i-am vrut in cuptor dar au ajuns prajiti ca s-a lungit prea tare desertul in cuptor si a ocupat locul ( si ei nepozati)

salata

far breton diferit de cel al Marei, dupa o reteta data de Yafa

Scris: 17/11/2014 08:28
de biaskitchen
Nico, ai pregati un festin pe cinste!
Sa va fie de bine!

:hug: :love: :hug:

Scris: 17/11/2014 08:30
de biaskitchen
Cris ce bine arata !
Ketchupul insa le intrece pe toate!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Scris: 17/11/2014 08:41
de crista
Ketchup-ul a fost o surpriza placuta si pentru mine :buuun: :buuun: iar pe F l-am surprins cu chiftelele :-) dupa ce a luat prima inghititura nu ii venea sa creada ca nu e carne =)) =)) =)) =))

Scris: 17/11/2014 09:44
de biaskitchen
crista scrie:Ketchup-ul a fost o surpriza placuta si pentru mine :buuun: :buuun: iar pe F l-am surprins cu chiftelele :-) dupa ce a luat prima inghititura nu ii venea sa creada ca nu e carne =)) =)) =)) =))


Incet , incet il faci sa fie vegan!
=)) =)) =))

Gusturile se pot schimba.
Eu am gatit saptamana trecuta niste vinete la gratar cu sos de rosii si Alessia cand a mancat mi-a spus ca seamana perfect la gust cu carnea de porc! :P :P :P
Avand in vedere ca ea nu a mai mancat carne de porc de vreo 2 ani probabil ca nu-si mai aminteste bine gustul. Sau poate datorita condimentelor pe care le pusesem la vinete, nu stiu ce sa zic.

Scris: 18/11/2014 07:43
de crista
si eu cred ca din cauza condimentelor ... draguta Alessia care isi aminteste de purcelul din farfurie mai mult din poze =)) =)) =))


F maninca cam orice daca nu are usturoi si ceapa, mai mult cu usturoiul are el un razboi in curs :-) insa maninca mici romanesti care sunt plini de usturoi fara sa se plinga :-) Insa sincer e mult mai greu sa gatesti vegetarian decit cu carne. Gusturile se obisnuiesc, invata usor daca ai o educatie de mic deschisa noului, daca si acasa iti dadeau sa maninci variat, noi am fost crescuti asa si culmea si F la fel ca si el ca mine vine dintr-o familie mixta la nivel de regiuni/judete.

azi as vrea sa fac si o supa/ciorba pe linga sarmalele de vineri cu orez si ciuperci.

Scris: 18/11/2014 10:28
de biaskitchen
crista scrie:si eu cred ca din cauza condimentelor ... draguta Alessia care isi aminteste de purcelul din farfurie mai mult din poze =)) =)) =))


F maninca cam orice daca nu are usturoi si ceapa, mai mult cu usturoiul are el un razboi in curs :-) insa maninca mici romanesti care sunt plini de usturoi fara sa se plinga :-) Insa sincer e mult mai greu sa gatesti vegetarian decit cu carne. Gusturile se obisnuiesc, invata usor daca ai o educatie de mic deschisa noului, daca si acasa iti dadeau sa maninci variat, noi am fost crescuti asa si culmea si F la fel ca si el ca mine vine dintr-o familie mixta la nivel de regiuni/judete.

azi as vrea sa fac si o supa/ciorba pe linga sarmalele de vineri cu orez si ciuperci.


Alessia are o vointa de neinchipuit.Tatal ei mananca saptamanal carne de porc, cand au invitati fac gratare cu carne de porc si separat pentru Alessia si mama ei gratarul cu peste.
Cred ca e greu sa rezisti la asa provocari dar ea reuseste.

Ai dreptate cu faptul ca este mai greu sa gatesti vegetarian decat cu carne.Am constatat si eu lucrul acesta, ce mult timp dureaza sa cureti, speli, toci toate legumele.
Duminica am gatit o mancare din frunze dae mangold si cred ca am spalat vreo ora la frunze si dupa ce am terminat de gatit am constatat ca au iesit doar 4 portii de mancare.
Eu aseara am pus in deshidrator aluatul de clatite raw si la micul dejun au fost gata.
Au iesit incredibil de gustoase.

Va doresc spor la gatit tuturor!

:flower: :love: :flower:

Scris: 18/11/2014 12:09
de crista
Nu credeam ca la ei acasa totusi se maninca carne ... dar ea e destul de mare sa aleaga singura, atita timp cit se simte bine. Eu nu as fi rezistat nici o secunda linga friptana de purcel :buuun: :buuun: :buuun:

pe linga ca iti ia mult timp pregatitul e si mai scump, orice s-ar zice o bucata mica de carne costa cit o sacosa de verzituri si iti tine de foame tot atit .. pentru cine ca mine cumpara de la alimentara ca nu are alta posibilitate uneori e mai sanatoasa o bucata de pui sau carne de care stiu ca e curata, biologica decit un sac de zarzavat stropit cu cine stie ce, adus poate din tari straine si deci crescut in cine stie ce teren din cine stie ce seminte :x


azi fac supa de rosii cu zdrente ( cu ou)

Scris: 18/11/2014 02:58
de alejoe
Sunte-ti puse pe rele numai bunatati :buuun: :buuun:
E adevarat ca te obijnuiesti cu gusturile eu nu prea mancam zarzavaturi sa zic asa cum ar fi brocoli , salate , conopida ... acum m-am obijnuit daca intr-o zi mu le am in casa trebuie sa ies sa le cumpar :D e insa adevarat ca nu stii ce cumperi ca toate sunt stropite si pus ingrasamant o zic din propria experienta :( :(
Va admir pentru bunatatile facute dragele mele :hug: :hug: :wink:

Scris: 18/11/2014 09:33
de pupi
Eu ma tot invart prin fata frigiderului si a congelatorului si nu stiu ce sa fac de mancare....nu am nici o idee in minte....am o gramada de legume, carnuri, zarzavaturi si nu am nici un strop de imaginatie azi :( :x ...pana la urma las sa treaca ziua si nu mai fac nimic =)) ...program individual de bucatarit :P .

Crista imi plac chiftelele alea din linte, am sa le fac si eu curant( am lintea la inmuiat)....am sa incerc si ketchupul ala al tau sa vad ce si cum.....daca nu fac ketchup cu ce pot asorta chiftelele???nu imi imaginez gustul deci nu ma duce mintea la o garnitura( azi sant fara creier =)) )...mersi

Fetelor tare v-ai mai bucatarit pe aici....eu mai putin, ma tot lupt cu o raceala de aproape doua saptamani si se incapataneaza sa stea lipita de mine :badday: :( ...se termina si medicamentele si ma apuca groaza ca trebuie sa merg iar la medic pentru o tuta noua :?