Pagina 20 din 22

Scris: 16/11/2014 11:46
de lucia_bp
Cristina, servetul trebuie strans ( dar nu cat sa strivesti cozonacul :D ) ca sa-l obligi sa ramana rotund dupa racire...Incearca neaparat cu ciocolata + Nutella si un gem ( de oricare) pe care daca-l incalzesti putin pe foc sa aiba consistenta mierii mai groase.

:pup: :pup: :pup:

Scris: 16/11/2014 12:28
de crista
da .. eu am strins ca nebuna ca mi se parea ca nu sta :-) apoi tot deschideam sa verific .. alta PROSTIE :-) ...

o sa-l mai fac, il voi coace si intr-o tava mai mare sa creasca mai putin in inaltime ca era cam prea inalt si greu de rulat, s-a rupt /crestat ..

Scris: 16/11/2014 12:41
de lucia_bp
Azi am fost harnicuta si am repezit niste briose din malai dulce cu dovleac si visine...le-am servit cu ceai fierbinte, facut din macese...

:hug: :hug: :hug:

Scris: 16/11/2014 12:52
de biaskitchen
lucia_bp scrie:Azi am fost harnicuta si am repezit niste briose din malai dulce cu dovleac si visine...le-am servit cu ceai fierbinte, facut din macese...

:hug: :hug: :hug:


Lucia si azi ai fost harnicuta asa cum esti in fiecare zi!
Arata superb briosele! Merg acum sa citesc reteta.
:love:

Scris: 16/11/2014 02:38
de biaskitchen
Cristina, multumesc pentru inspiratie. Gata, am terminat supa Bordatino, este excelenta!
Te astept cu falafelul egiptean!

Scris: 17/11/2014 04:24
de maraarad
Eu ierei am fost la magazinul romanesc si am luat de acolo preparate traditionale asa ca am scapt usor cu mancarea.Azi am facut niste ceafa de porc la grill ,cartofi crocanti la cuptor salata de varza,pentru zilele urmatoare o supa de varza si spagheti boloneze si o salata de vinete cu ardei copt.
dulce am facut rapid o budinca de orez

Scris: 17/11/2014 12:55
de biaskitchen
Mara ce de bunatati ai facut!
Mi-au ramas ochii la cartofii crocanti!
=D> :love: =D>

Scris: 17/11/2014 01:22
de crista
Mara numai bunatati mmm


Bia ce mult ma bucur ... trebuie sa ma mai uit la supe toscane ca astia dupa mine sunt maestrii supelor/minestrelor italiene :-)


Falafelul nu l-am pozat, l-am facut din bob uscat ( aici se gaseste deja curatat si de pielita ) pus la uscat vreo 18 ore ?!?! in fine cit mai mult poti. schimbind apa la citeva ore ( mai putin noaptea ca doar nu te scoli pentru asta ca mine care adunam rufele din balcon de frica vijeliei si daca tot eram treaza am schimbat si apa la bobi la 3:30 am duminica ) :-)
Asta e diferenta intre falafelul normal, clasic care se gaseste in toate tarile si e facut din naut pus la umflat si cel egiptean care se face cu bob ( fava bean). Reteta dupa care am facut eu e asta :
http://www.annaghica.ro/anna-ghica-blog ... icios.html
Tot de pe siteul Annei vreau sa fac si hummusul cu ardei copt http://www.annaghica.ro/anna-ghica-blog ... -copt.html ca am tot ce imi trebuie .. ( nu azi)

Azi fac hamburgerul ala din linte al lui Marco Bianchi, cu niste cartof la tava pe post de cartofi prajiti, maioneza nu stiu dc de avocada sau cea din lapte si piine indiana Paratha sau sa ma uit dupa Naan ...

si o prajitura cred ca far breton ca am luat special prune uscate.

Scris: 17/11/2014 02:47
de biaskitchen
Cristina, am citit retete, ce bune sunt si ce bine arata!
Multumesc!

:love:

Scris: 17/11/2014 05:21
de nicoleta64
Lucia ...fur o briosa ...tocmai buna acum la cafea...
Mara ...cartofii si orezul cu lapte imi face cu ochiul ...
Cris..o ciorbita ca asta cred ca voi face si eu ...iarna fac mai multe ciorbe de fel...in restul anului nu prea fac ..stii tu...

Sambata am avut la cina niste amici ...am pozat si eu cu ce am mai ramas a doua zi....cand erau pe platou frumos puse nu m-am gandit :bum:
ce am facut:
-rosioare umplute cu crema de branza si ierburi aromatice
-olive(masline) ascolane "false"....adica am facut un mixt de carne tocata porc ,vita si pui inabusite + sunca cruda (prosciutto crudo) ...bagate la blender , la crema de carne am adaugat masline verzi tocate mai mare , putin parmezan, 1 ou si mirodenii.....am facut perisoare ...date prin pesmet le-am prajit..
-croisant sarati (gata cumparati ) umpluti cu mezeluri ...o parte din ei am uns cu crema de rosii uscate si alta cu crema de ciuperci
-clatite cu ricotta si spanac
-mixt de legume gratinate ....rosii, vinete, ardei gras ,dovlecei si ceapa verde...taiate in bucati ...condimentate cu ulei si oregan ..am pus pesmet deasupra si le-am bagat in cuptor...
-chec cu portocala...langa este si un alt chec cu ricotta si picaturi de ciocolata...adus de prietena mea ...culmea ...amandoua am avut aceasi idee la dulce ... :D


Imagine