Chipsuri de kale

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Chipsuri de kale

Mesajde pupi » 16/10/2013 08:40

Imi place sa pregatesc chipsurile astea, sant bune, nu pot spune ca au vitamine in ele pentru ca dupa ce trec prin procesul termic , nu prea mai ramane mult dar oricum ar fi tot sant bune si sanatoase. Daca stam sa ne gandeim doar la calorii si tot avem avantaje mari.
De regula eu mananc chipsurile de kale pe toata perioada zilei sau cu prietenele la vreo sueta , in locul chipsurilor de cartofi care sant :twisted: :twisted: :wink: ....

Valoarea lor nutritionala din Wikipedia:


Nutritional Value[edit]

Kale, cooked, boiled, drained, without salt
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 117 kJ (28 kcal)
Carbohydrates 5.63 g
- Sugars 1.25 g
- Dietary fiber 2 g
Fat 0.4 g
Protein 1.9 g
Water 91.2 g
Vitamin A equiv. 681 Îźg (85%)
- beta-carotene 8173 Îźg (76%)
- lutein and zeaxanthin 18246 Îźg
Thiamine (vit. B1) 0.053 mg (5%)
Riboflavin (vit. B2) 0.07 mg (6%)
Niacin (vit. B3) 0.5 mg (3%)
Vitamin B6 0.138 mg (11%)
Folate (vit. B9) 13 Îźg (3%)
Choline 0.4 mg (0%)
Vitamin C 41 mg (49%)
Vitamin E 0.85 mg (6%)
Vitamin K 817 Îźg (778%)
Calcium 72 mg (7%)
Iron 0.9 mg (7%)
Magnesium 18 mg (5%)
Manganese 0.416 mg (20%)
Phosphorus 28 mg (4%)
Potassium 228 mg (5%)
Sodium 23 mg (2%)
Zinc 0.24 mg (3%)

Deci,

o legatura de kale( 5-6 ftrunze)
2 lingurite de ulei de masline de calitate
sare de mare neprocesata..

Se spala frunzele si se usuca intr-un servet de hartie.
Cu o foarfeca de bucatarie se taie bucati mai marisoare de frunze lasand cotorul deoparte( se pot si rupe cu mana fara problema).
Se intind pe o tava de copt se stropesc cu uleiul si se sareaza.
Se amesteca bine ca sa le cuprinda uleiul si sarea peste tot, se aseza apoi intr-un singur rand ( sa avem grija sa nu se suprapuna) si se pun la cuptorul preancalzit la 350 F*( 180 C) .
Se coc circa 15-20 de minute, depinde de cuptor. Trebuie sa fie crocante deci sa nu va speriati daca se ard putintel pe margini, asa trebuie sa fie.
Fiecare isi cunoaste cuptorul deci sa va regalti temperatura dupa cum credeti de cuviinta ca sa nu fie prea tare focul si sa usuce doar pe margini frunzele si in mijloc sa ramana fragede.Timpul de coacere este si el orientativ.
Se consuma ca atare sau langa un pahar de bere , uneori eu le mananc si langa un gratar de pui pe post de garnitura dar in cazul asta le las intregi si cu cotorul pe ele dar procedeul e la fel.
Fişiere ataşate
011_jpg_kale_chips_5359.jpg
011_jpg_kale_chips_5359.jpg (72.72 KiB) Vizualizat de 2289 ori
007_jpg_kale_chips.jpg
007_jpg_kale_chips.jpg (70.7 KiB) Vizualizat de 2290 ori
009_jpg_kale_chips.jpg
009_jpg_kale_chips.jpg (68.13 KiB) Vizualizat de 2290 ori
010_jpg_kale_chips.jpg
010_jpg_kale_chips.jpg (78.08 KiB) Vizualizat de 2290 ori
Ultima oară modificat 18/10/2013 07:24 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Chipsuri de kale

Mesajde biaskitchen » 16/10/2013 09:58

Pupi , multumesc pt reteta!
:master: :love: :master:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/10/2013 12:05

PUPI imi place cum arata cred ca in IT e cavolo verde ? stie cineva ? felicitari draga mea =D> =D>
claudia

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 16/10/2013 10:26

Pupi, imi plac mult chipsurile tale. Am facut ceva de genul din patrunjel. Reteta notata trebuie absolut incercata.

:pup: :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/10/2013 03:49

De notat & de incercat! =D> Imi place ideea ta.

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/10/2013 07:45

Sunt foarte curiasa ce gust au ....
Multumesc de reteteta :hug: :pup: :flower:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 18/10/2013 04:50

alejoe scrie:PUPI imi place cum arata cred ca in IT e cavolo verde ? stie cineva ? felicitari draga mea =D> =D>


chiar care e corespondenta lor in italia ,vreau sa le incerc si eu

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/10/2013 07:26

Bia, sper sa iti placa. Personal, indragesc chipsurile de kale.....sper sa le pregatesti si sa imi spui parerea :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/10/2013 07:44

Claudia, imi pare rau dar nu cunosc corespondentul in italiana . Am incercat sa il caut pe wiki si in italiana imi da o ruda a frunzelor care se gasesc la mine. Realitatea este ca denumirea latina este Brassica oleracea si face parte din Acephala group si aici intra si broccoli, conopida , varzutele de Brusselle, colard etc. Am vazut ca sant multe tipuri de kale unele cu frunze mai plate altele cu frunzele foarte crete. Din punct de vedere nutritional, toate sant la fel de sanatoasedar pentru chipsuri sant de preferat cele cu frunzele crete.
Tot in wikipedia am citit ca este foarte cunoscuta in Europa, in Olanda, Scotia, Rusia, Danemarca, etc, in fiecare tara avand alta denumire. .
Se poate ca ce ai gasit tu in wikipedia sa fie in Italia varianta de la Kale , nu cunosc .
In orice caz, daca gasesti sa cumperi si sa le prepari ca sant tare bune :hug: :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/10/2013 07:47

Yafa, chipsuri de patrunjel nu am facut niciodata dar am sa le incerc. Astea de kale imi plac foarte mult.Ar fi bine daca ai folosi cuptorul la o temperatura si mai mica decat cea data de mine ca sa se poata usca si mai bine. Ale mele unele( unde a fost frunza mai groasa , chiar langa cotor) au fost cam moi nu uscate si se mestecau mai greoi. Frunzele care au fost uscate total au fost super bune, nu te poti opri din mancat :P :hug: :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori