Pagina 1 din 1

Ciuperci pane cu surprize

Scris: 21/04/2012 08:48
de lucia_bp
Foarte bune :peace: :!: ...aspectuoase... ca niste cosulete ce poarta si in care gasim surprize placute si gustoase :buuun: :buuun: :buuun:

Se pregatesc repede si usor, cu putine ingrediente si la indemana.


Ingrediente:

-12 palarii mai mari de ciuperci champignion
-12 felii subtiri de sunca presata sau bacon
-120 g cascaval
-5 oua
-faina
-pesmet
-cimbru
-1 lingura paprika dulce
-sare
-piper
-ulei pentru prajit

Preparare:

Curatati palariile ciupercilor de pielita.
Taiati cascavalul in bucati paralelipipedice de marimea diametrului ciupercilor.
Presarati-le cu cimbru, inveliti-le cu feliile de sunca presata / bacon si fixatile in causul palariilor, la mijloc.
Separat, intr-un bol, bateti usor ouale, paprika si sare, piper, dupa gust. Adaugati, in cantitati egale, faina si pesmet, astfel incat sa obtineti un amestec mai gros, ca pentru snitele si care curge greu.
Treceti cu grija ciupercile umplute prin sos, astfel incat sa fie cuprinse de acesta de jur- imprejur, apoi prajiti-le in baie de ulei incins, la foc mediu, pe toate fetele, pana se auresc frumos.
Scoateti pe servetele absorbante.

Serviti cat sunt calde, ca aperitiv sau ca fel principal, alaturand, dupa dorinta, optional, o salata de cruditati.

Scris: 21/04/2012 02:36
de antoniah
Chiar sunt o surpriza ciupercile acestea Lucia. Privind ultimele fotografii... mi se pare ca tu ai RE-construit cozile ciupercilor din bacon / kaizer (”reconstructia” lor se poate realiza cred cu aproape orice sunculita - dupa preferinte).

:flower: :hug: :pup:

Scris: 22/04/2012 10:37
de lucia_bp
antoniah scrie:Chiar sunt o surpriza ciupercile acestea Lucia. Privind ultimele fotografii... mi se pare ca tu ai RE-construit cozile ciupercilor din bacon / kaizer (”reconstructia” lor se poate realiza cred cu aproape orice sunculita - dupa preferinte).

:flower: :hug: :pup:


:peace: :peace: :peace:

:hug: :hug: :hug:

Scris: 22/04/2012 11:03
de thea
M-ai lasat masca cu ciupercile tale ! ce retetaaaaaa :shock: :shock: :shock:
Sunt foarte foarte aglomerata pana dupa 5 mai dar in vara neaparat incerc ciupercile tale, imi place combinatia :roll: :roll: :roll:
Si ce fotografii ..... :love: :love: :love:

Scris: 23/04/2012 12:11
de yafa
Ce reteta grozava!!!!

Imi place ideea, fotografiile ce sa mai spun :clipocit: :clipocit: :clipocit:

:hug: :pup: :flower:

Scris: 24/04/2012 06:57
de lucia_bp
thea scrie:M-ai lasat masca cu ciupercile tale ! ce retetaaaaaa :shock: :shock: :shock:
Sunt foarte foarte aglomerata pana dupa 5 mai dar in vara neaparat incerc ciupercile tale, imi place combinatia :roll: :roll: :roll:
Si ce fotografii ..... :love: :love: :love:


Multumesc, Thea :flower: :flower: :flower:

Draguta si ca de obicei, spui cuvinte frumoase ce-ti merg la inima :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:

Scris: 25/04/2012 07:42
de lucia_bp
yafa scrie:Ce reteta grozava!!!!

Imi place ideea, fotografiile ce sa mai spun :clipocit: :clipocit: :clipocit:

:hug: :pup: :flower:


Multumesc :master:

Eu zic ca merita incercate...mai ales daca se foloseste un cascaval bun...si le servesti calde...se revarsa cascavalul cand ciuperca este taiata...Hhhhmmm :buuun: :buuun: :buuun:

Un deliciu :roll: :roll: :roll:

:hug: :hug: :hug: