Placinta ciobanului ( Shepherd's pie)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Placinta ciobanului ( Shepherd's pie)

Mesajde pupi » 14/12/2011 10:26

Nu stiu cata lume tine post sau nu, oricum placinta asta este buna si in post si in afara postului, este o reteta vegetariana si care foarte bine sta si langa mancarurile vegane....deci , o mancare cu intrebuintari multiple. Nu ma asteptam sa fie asa de buna. Mereu imi amintesc cu drag de zilele copilariei cand bunica imi facea linte batuta, mancare pe care eu nu o pregatesc niciodata. Niciunul din baietii mei nu sant chiar inebuniti dupa linte dar de data asta au mancat cu foarte mare placere.E tare gustoasa. Normal ca am mai modificat putin reteta pe care am scos-o de pe internet dar am modificat din lipsa de timp. Supa de linte care se foloseste in reteta trebuie pregatita in casa dar eu am luat-o pe scurtatura si am folosit o conserva de supa :clipocit: :clipocit: dar nu trebuie sa va luati dupa mine. Am injumatatit reteta de data asta , dar am sa dau reteta completa acuma.


8 cartofi mari sau 10 mijlocii
2 linguri de margarina( eu am folosit ulei de coconut)
125 ml lapte de orez ( am pus lapte de coconut)
sare dupa gust
piper dupa gust
2 linguri de ulei de masline( tot ulei de coconut am folosit)
1 ceapa mare tocata marunt
2 catei de usturoi( am pus 5 )
2oo gr ciuperci cremini
200 gr supa de linte groasa ( lichid foarte putin)
2 linguri de vin alb( optional)
1 lingura de sos de soia
2 lingurite de arome care va plac( am pus cimbru si busuioc)
3 linguri de faina( sau amidon alimentar)
300 gr spanac crud
pesmet ( am folosit panko)

Se curata , se spala si se taie cuburele , cartofii. se pun la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii lor se pregateste restul. Se curata si se taie ceapa , ciupercile si usturoiul. Se pune uleiul in vas si se prajeste ceapa in el. Cand este sticloasa se adauga ciuperciloe curatate si feliate, se mai prajesc impreuna pana lasa apa si apoi se evapora, se adauga apoi vinul ( daca folositi) si se lasa pe foc pana se evapora dupa care se adauga supa de linte scursa de lichid dar nu de tot( trebuie sa mai aveti putin lichid in ea) Se ia de pe foc, se adauga usturoiul pisat si frunzele crude de spanac . Se amesteca sa se uniformizeze. Intr-un vas separat se pune faina si se amesteca cu lichid din supa apoi se toarna peste amestecul de ciuperci si linte si se ai da un clocot pana se ingroasa. Se drege de sare si piper. Se adauga frunzele de spanac si se amesteca din nou, trebuie sa aveti un amestec destul de grosut, un amestec care sa nu curga dar care sa fie totusi destul de moale.
Se ia o tava mica sau o forma de sticla , rotunda si rezistenta la cuptor , se unge cu ulei si se presara pesmet pe fundul ei si pe margini. Stratul de pesmet de pe fundul tavi trebuie sa fie ceva mai grosut, circa 1/2 cm.
Se aseaza apoi peste pesmet amestecul de linte si ciuperci .
Se scurg cartofii se preseaza , se amesteca cu margarina ( in cazul meu cu uleiul de coconut) si se adauga laptele pe care il folositi , atat cat sa obtineti un pireu mai grosut care se pune in tava peste ciuperci si linte. Se da la cuptor pana cartofii au prins o crusta aramie.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se feliaza si se serveste simplu sau cu o salata langa el.
Fişiere ataşate
021 placinta ciobanului.jpg
021 placinta ciobanului.jpg (60.88 KiB) Vizualizat de 4989 ori
018 placinta ciobanului.jpg
018 placinta ciobanului.jpg (62.34 KiB) Vizualizat de 4989 ori
014 placinta ciobanului.jpg
014 placinta ciobanului.jpg (71.24 KiB) Vizualizat de 4989 ori
013 placinta ciobanului.jpg
013 placinta ciobanului.jpg (77.41 KiB) Vizualizat de 4989 ori
012 placinta ciobanului.jpg
012 placinta ciobanului.jpg (69.88 KiB) Vizualizat de 4989 ori
011 placinta ciobanului.jpg
011 placinta ciobanului.jpg (89.12 KiB) Vizualizat de 4989 ori
010 placinta ciobanului.jpg
010 placinta ciobanului.jpg (73.09 KiB) Vizualizat de 4989 ori
006 placinta ciobanului.jpg
006 placinta ciobanului.jpg (74.2 KiB) Vizualizat de 4989 ori
003 placinta ciobanului.jpg
003 placinta ciobanului.jpg (73.95 KiB) Vizualizat de 4989 ori
001placinta ciobanului.jpg
001placinta ciobanului.jpg (103.88 KiB) Vizualizat de 4989 ori
021 placinta ciobanului.jpg
021 placinta ciobanului.jpg (60.88 KiB) Vizualizat de 4989 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 14/12/2011 10:42

Mersi de reteta :hug: :pup: :flower: foarte bine arata :peace:
Am sa o incerc cu siguranta ...
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 15/12/2011 01:20

Spun =D> =D> =D> si :master: :master: :master: pentru ca in rest... :buuun: :buuun: :buuun:

Mi-ai amintit de bunica (folosea linte in perioada Craciunului mai mult decat oricand). Si acum (la cei 82 de ani impliniti gateste mult folosind linte in vremea aceasta... in care numai la sarboatoare ne sta gandul) :)

:hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/12/2011 07:22

Este tocmai " placinta " care imi place mie...LA CUPTOR :!:

:master: :master: :master:
=D> =D> =D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/12/2011 09:18

Dana, mersi si sa sti ca este o reteta foarte usoara si rapida...daca iti place lintea, ciupercile si cartofii, ai sa mai repeti mancarea asta..... :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/12/2011 09:21

Antonia sa sti ca si la noi se manca multa linte in preajma sarbatorilor de iarna, si cu precadere la revelion. Boabele micute inseamna bani multi in anul care vine, deci e bine sa mananci linte in noaptea de revelion :P si numai......mersi draga mea :hug: :pup:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 15/12/2011 06:26

primul gand cand m-am uitat la pozele a fost acela: "mama, mama ce cuptor super curat si nou nout ai!" - sau nu ii nou nout?

cat despre placinta, foarte interesanta si sigur tre buie sa o incerc si eu , ma gandesc ca nu ii musai sa pui supa de linte:master:
ImagineImagineImagine


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori