Castraveciori la borcan

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

sabiradu
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 02/11/2011 02:12

Castraveciori la borcan

Mesajde sabiradu » 04/11/2011 02:58

10 kg castraveciori
1 litru otet
3 litri apa
4 sau 5 linguri de sare ,dupa gust
piper boabe
flori de marar uscate
ceapa taiata feliute
500 g morcov tocat rondele
3 plicuri de picant fix
200 g zahar
Spalam castraveciorii,i lasam la scurs ,taiem morcovul felii si ceapa.Punem in borcane castravetii,la fund punem feliute de ceapa si morcov.Si peste ei cateva fire de marar uscat.
Punem la fiert ,otetul,apa,sarea ,zaharul ,boabele de piper impreuna cu plicurile de picant-fix.Cand da in clocot de cateva ori umplem borcanele cu lichid.Intoarcem borcanele cu fundul in sus ca sa se ermetizez si apoi le acoperim pana se racesc.
Dupa ce s-au racit le punem la beci.In cateva zile deja sunt gata de mancat.
Din 10 kg de castraveti am pus 15 borcane de 720 ml si unul de 3 kg .
Fişiere ataşate
DSCN4230.jpg
Poza este direct de la beci :D
DSCN4230.jpg (83.12 KiB) Vizualizat de 4189 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/11/2011 03:44

Ce frumos stau aranjati castraveciorii tai =D> =D> =D>
Si mie imi place tare mult acesta muratura :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

sabiradu
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 02/11/2011 02:12

Mesajde sabiradu » 04/11/2011 08:31

Multumesc am pus o gramada ,pentru ca si noi i preferam cel mai mult,dar si conopida la otet si muraturile asortate si gogsarii :D :D :D

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 04/11/2011 08:47

arata f bine castraveti in otet. sunt preferatii mei. anul asta am gustat pt prima data gogosarii in bulion si sunt deliciosi. :flower:

dariamih
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 19/09/2010 04:24

Mesajde dariamih » 04/11/2011 11:55

Muraturile sunt ideale pentru iarna:)

sabiradu
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 02/11/2011 02:12

Mesajde sabiradu » 05/11/2011 08:58

Multumesc frumos,o sa pun si reteta de gogosari daca nu este cumva pe aici deja . :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori