Gazpacho verde(cu avocado)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Gazpacho verde(cu avocado)

Mesajde Ioana » 05/04/2008 01:04

Gazpacho e o supa de origine spaniola, mai precis din andaluzia, si se consuma rece si nu e nevoie de preparare termica. este o reteta buna mai ales vara, fiind o supa racoritoare si in plus se pregateste in cateva minute.

Varianta de baza si cea mai cunoscuta e gazpacho rosu care se face din rosii plus alte legume(castraveti, usturoi, ardei...) dar acela se pregateste cand e sezonul rosiilor ca sa fie reusit.

apoi mai e gazpacho alb, care e supa de usturoi la care se mai pun struguri, migdale...

si ce am pregatit eu aseara se numeste gazpacho verde

cred ca mai sunt si alte variante, dar astea le stiu eu

Ingrediente

- 1 avocado
- 100 gr iaurt/smantana
- 100 ml supa legume
- 1 fir ceapa verde
- 1 lingurita smoked paprika+paprika iute
- 1/2 lime/lamaie(sucul)
- 1 lingura ulei masline
- sare, piper alb
- 1 varf cutit chimen(optional)
- patrunjel si coriandru verde


Se pun toate astea in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta fina.
Se da la frigider cel putin 1 ora.

se serveste cu cubulete de legume(rosii, ardei, ceapa...) sa iasa un amestec frumos colorat peste care se pune o lingura ulei, una de otet(sau lamaie) si sare. eu am pus doar rosii aseara.
Fişiere ataşate
gazpacho-verde.jpg
gazpacho-verde.jpg (50.81 KiB) Vizualizat de 6225 ori
Ultima oară modificat 05/04/2008 06:54 de către Ioana, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 05/04/2008 01:53

Tare bine arata :roll: in sfarsit ai folosit smoked paprika :wink:
Merita incercata =D> =D>

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 05/04/2008 01:59

pai aseara tot ce am gatit a avut smoked paprika :D am pus si in mancarea de fasole cu bere si la garlic pasta care le-am servit langa crochetele de peste.

gazpacho e foarte usor si pare mai mult un desert fin decat o supa, adica in comparatie cu ce mancaruri grele se fac in romania....

nu am scris ca din ingredientele date iese un pahar, deci o portie... eu am facut doar pentru mine, banuiam ca Radu nu vrea sa guste, cum de altfel s-a si intamplat. desi guacamole manaca si ii place la nebunie, la asta s-a uitat urat :D

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 05/04/2008 05:06

eu am mancat o data avocado si m-i s-a parut super gretos, nu mi-a placut :? l-am frecat cu putin ulei si am pus usturoi tocat...dar nu a fost pe gustul meu.
guacamole nu am mancat niciodata :lol: si imi e cam team sa mai cumpar avocado sa gatesc ceva cu el

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 05/04/2008 05:17

nici mie nu-mi place gol, e untos, si nu are parca niciun gust, ceva foarte neutru...

in guacamole insa nu se simte decat consistenta, leaga legumele si cand i-am dus soacrei mele era sa jure ca e un dip cu maioneza, pana cand i-am zis ce e. si in plus avocado e si sanatos, numai nu trebuie abuzat de el ca are multe grasimi, dar din cele bune. are si mult potasiu si in fine e bine sa mancati din cand in cand.

cred ca diseara voi face si un guacamole pentru cina, aperitiv pentru invitati, pun si o poza mai veche....poate itzi faci curaj sa incerci. din cele 2 si mie guacamole imi place cel mai mult
Fişiere ataşate
IM0000731.jpg
IM0000731.jpg (33.08 KiB) Vizualizat de 6184 ori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 05/04/2008 05:40

Ioana imi place mult cum ti-a iesit!Nu ma prea omor eu dupa avocado dar reteta asta imi suna chiar bine!
Eu arunc aproape zilnic cate o punga de avocado din gradina! M-am chiar saturat, dar acum suntem spre sfarsit!Il folosesc numai pentru masti de fata fiind foarte bogat in vitamina E :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/04/2008 06:49

Ioana arata foarte bine dar eu am iau de mina cu Meli ... imi e frica sa cumpar : daca nu imi place :lol:

Adry nu ii poti conserva in vreun fel?? ia sa stii ca ma pun pe sapat pe net dc vrei ...

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 05/04/2008 06:53

am uitat sa scriu ca am pus si un varf de cutit de chimen, completez si in reteta

adry, e racoritor si bun. stiam ca are vitamina E, dar nu m-am gandit sa-mi fac masca. cum o faci? pur si simplu piure de avocado, mai adaugi ceva?

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 05/04/2008 06:57

crista, acum unul poti sa iei si testezi, dar faci guacamole prima data. din unul numai bine iese cate o portie mica pentru 2. si il potzi servi cu chipsurile tale de malai

sau adry poti sa-mi pui mie pachetel cu avocado :D

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 05/04/2008 07:02

Off topic: acuma si eu ca tiganul, da' lime-uri nu ai ca sa mai pui la pachetel? ca stiu sa fac o caipirinha buna :buuun: aici le gasesc dar rar si au triplu pretul decat lamaile


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori