Clatite de post cu cirese si frisca

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Clatite de post cu cirese si frisca

Mesajde pupi » 31/03/2012 12:18

Am facut si eu la repezeala cateva clatite, reteta folosita este de pe un site american si au spus ca ies 10 bucati....mie mi-ai iesit doar 5 bucati pentru ca tava mea de clatite este maaaarrreee. Clatitele sant destul de pufoase cu toate ca nu m-am asteptat sa fie asa pentru niste clatite de post. In general , din cauza ca nu au oua in compozitie sant putintel mai tari, mai casante, se rup usor..... :D de data asta au iesit tare bine, doar marginea a fost usor casanta, dar asta din cauza ( se poate :!: :!: :!: ) ca tigaia este mare de tot si marginea s-a prajit mai repede decat mijlocul.....oricum au iesit super bune si ma bucur de asta


125 ml lapte de soia, cocos, migdale etc
75-100 ml apa minerala( depinde de faina folosita)
50 gr margarina ( eu am pus ulei de cocos dar se poate folosi orice fel de ulei)
vanilie dupa gust
140-145 gr faina
praf de sare
1 lingura zahar
1 lingura ulei + extra pentru prajit
un praf de bicarbonat
3 linguri de nuca macinata ( optional)
frisca vegetala
cirese sau alte fructe proaspete sau din compot ( eu am folosit din compot)




Ingredientele uscate se amesteca intre ele, cele lichide intre ele, se pun toate in blender sau food processor, se mixeaza bine si se lasa compozitia la frigider 2 ore. Daca mai trebuie adaugat apa sau faina, dupa 2 ore se va vedea. Eu am mai adaugat apa si pentru ca am scapat prea multa am pus si cateva linguri de nuca pentru a aduce compozitia la consistenta care trebuie ( de smantana ceva mai groasa) . Se coc clatite in tava unsa cu putin ulei( daca folositi ulei in compozitie in locul margarinei atunci se unge tigaia doar la prima clatita), ele se fac ceva mai grosute din cauza ca au tendinta de a se rupe .
Se face un con din clatita, se umple cu fructele alese, se orneaza cu frisca si sirop de ciocolata si ne bucuram, de ele .
Se mai servesc dupa dorinta, cu gem, fructe, frisca, zahar cu scortisoara, miere, inghetata si lista poate continua inca...

Nota: ...in general daca folosim ulei in compozitia aluatului , in tigaie , la copt, nu se mai adauga ulei....la mine din cauza uzurii tigaii a fost necesar si pasul asta :P
Fişiere ataşate
018 clatite cu cirese.jpg
018 clatite cu cirese.jpg (68.1 KiB) Vizualizat de 4362 ori
017 clatite cu cirese.jpg
017 clatite cu cirese.jpg (70.18 KiB) Vizualizat de 4362 ori
012 clatite cu cirese.jpg
012 clatite cu cirese.jpg (73.45 KiB) Vizualizat de 4362 ori
011 clatite cu cirese.jpg
011 clatite cu cirese.jpg (97.21 KiB) Vizualizat de 4362 ori
010 clatite cu cirese.jpg
010 clatite cu cirese.jpg (58.82 KiB) Vizualizat de 4362 ori
005 clatite cu cirese.jpg
005 clatite cu cirese.jpg (47.12 KiB) Vizualizat de 4362 ori
004 clatite cu cirese.jpg
004 clatite cu cirese.jpg (75.84 KiB) Vizualizat de 4362 ori
003 clatite cu cirese.jpg
003 clatite cu cirese.jpg (40.21 KiB) Vizualizat de 4362 ori
002 clatite cu cirese.jpg
002 clatite cu cirese.jpg (69.45 KiB) Vizualizat de 4362 ori
001 Clatite cu cirese.jpg
001 Clatite cu cirese.jpg (68.37 KiB) Vizualizat de 4362 ori
018 clatite cu cirese.jpg
018 clatite cu cirese.jpg (68.1 KiB) Vizualizat de 4362 ori
Ultima oară modificat 31/03/2012 08:43 de către pupi, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 31/03/2012 12:32

=D> visine si frisca , combinatie excelenta :)

Daca imi permiti o sugestie Pupi si sper ca nu o iei in nume de rau :flower: , spun din experienta proprie de altfel :D daca pui in compozitia de clatite uleiul ce il folosesti la copt nu mai e nevoie sa ungi tigaia decat la prima clatita :wink:

=D> =D> =D>

Bafta la concurs ! :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2012 12:38

Lia :hug: mersi, da asa e , stiu ca nu se mai pune, dar tigaia mea este foarte , foarte mare si asa de veche ca deja stratul ala de email nu il mai are ( o am de peste 20 de ani :P :P ) si daca nu mai ung tigaia cu o pensula nu se fac cum trebuie clatitele.... ,pun la reteta o nota explicativa, "just in case" ca cineva se intreaba de ce folosesc ambele metode de uleiere :P :P ....mersi de urare dar nu particip la concurs.....am doar pofte :P...te pup :hug: :pup:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 31/03/2012 12:59

=)) Pupi dragutzo tigaia mea era si mai naspa =)) era una de tabla (a mea a implinit anul trecut 20 ani :))))) ) luata de din piata ca dehhh aveam eu un fix pe vremuri :))) cica numai in cele de tabla se facau clatite bune :P dar azi fac in orice tigaie numai foc si ingrediente sa am la indemana ....

Servici usor sa ai , merg si eu la culcare ca am terminat de copt galustile si maine incep o alta tura :) :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/03/2012 08:06

Minunate clatite ai facut :master: Arata tare apetisant :buuun:

Nici nu se putea sa nu postezi macar o reteta cu clatite avand in vedere ca ai sugerat tema de concurs :D

Acum m-ai starnit...asa ca numai in clatite am sa va tin :wink:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 31/03/2012 10:49

Ce bunatate de clatite, cand eram mica bunicuta mea imi pregatea la una din sarbatori clatite umplute cu visine si deasupra cu frisca dulce.

Asa mi-ai amintit de vremea aceea , ce bine mai era! :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 31/03/2012 03:09

bune ingrediente,bun rezultat,minunata prezentare,ce sa mai zic sa trec la treaba sa le fac si reteta asta ,ai mei se vor bucura sigur,te pup

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 31/03/2012 04:34

Pupi, eu nu am incercat niciodata clatite de post. Reteta este astfel cel putin pentru mine, deosebita. In plus fotografiile sunt foarte frumoase (coloritul fructelor ma imbie sa servesc).

Te rog posteaza reteta la concurs (am avea in felul acesta si o reteta de post - singura din concurs). :rugaciune:

Te pup si iti doresc mult succes daca te razgandesti (sper). :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2012 07:15

LIa, ce galuste ai facut??/Alea unguresti ( galustele de aur??) chiar mi-ai facut pofta acuma :P :P ....am sa le fac si eu la Paste :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2012 07:24

Lucia :P :P ne luam la intrecere.....am un "arsenal" intreg pentru "dupa post"....am sa imi tin jumatatea ( si desigur si pe voi :P ) numai cu clatite, dupa ce trece postul :wink: .......voiam sa fac o lasagna vegetariana cu clatite si nu imi iese nici cum....fosta tigaie am aruncat-o ( aia avea exact marimea ideala si era din fonta, grea, se incalzea uniform si nu imi usca clatitele pe margini) ....am mai ramas cu doua "tigai" si ambele sant cat roata carului......nu sant bune ptr ce vreau eu sa fac. Clatitele de post sant ceva mai dificile, se rup usor, trebuiesc facute putin mai grosute, daca nu ai marimea tavii exacta , ele devin crocante la margini ....in fine numai probleme si iar probleme.....ma acuz pe mine pentru prostia facuta( aruncarea tavii aleia vechi) .
Acuma trebuie sa caut alta si SIGUR nu am sa mai gasesc asa ceva :cry: :cry: .....poate , doar sa fac lasagna in portii individuale :hug: :hug: :pup: :pup: :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori