Pagina 1 din 1

Caracatita in sos picant

Scris: 04/04/2019 12:46
de abetina
-1 bucata caracatita 1kg
-1 capatana de usturoi,
-1 lamaie,
-300 ml suc de rosii,
-300 gr. bulion de gogosari,
-sare dupa gust,
-2 cepe potrivite,
-2 linguri ulei de folarea soarelui presat la rece,
-1/2 lingurita chili,
-1 lingurita boia de ardei dulce.
Se curata caracatita, se clateste cu apa si se pune la fiert in apa cu lamaia taiata felii si jumatate din capatana de usturoi. Se pune un capac si se fierbe pret de 40 minute sau pana intra furculita in tentacule. Este bine sa o supravegheati deoarece face spuma care poate da pe dinafara si se va murdari aragazul.
Se scoate caracatita din oala si se spala bine cu apa rece dupa care se portioneaza dupa preferinte, eu am taiat in bucati de cam 10 cm..
Se curata ceapa si restul cateilor de usturoi, se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei, se lasa se ajunga ceapa translucida, se poate si putin rumena. Se adauga sucul de rosii, bulionul de gogosari, sare, chili, boia de ardei dulce, bucatile de caracatita si se lasa pe foc potrivit sa fiarba pana cand mai scade surplusul de lichid, dupa care se opreste focul si se poate servi. Este un adevarat deliciu culinar. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!