Pagina 1 din 1

Tarta cu cartofi si sparanghel

Scris: 02/04/2019 01:56
de panacris
foietaj cca. 250 g,
cartofi copți 4-5 bucăți,
brânză de burduf 300 g,
kefir 300 ml,
ouă 3 bucăți,
tije de sparanghel verde conservat cca. 5-6 bucăți,
roșii cherry 5-6 bucăți
Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțat cca. 60 de minute.
Între timp se coc cartofii, în coajă, la cuptor, simplu sau stropiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe toate ingredientele.
Foaia de foietaj, se așeză într-o tavă rotundă de preferință, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă compoziția de cartofi și brânză, apoi se ornează cu tjie de sparanghel și roșii cherry.
Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins cca, 30 de miute la 200 grade.
Spor și poftă bună!