Pagina 1 din 1

Salata de capsuni, creveti si sparanghel

Scris: 02/04/2019 04:33
de panacris
Căpșuni 200 g,
Creveți 150 g,
Sparanghel alb sau verde conservat 250 g,
Ulei de măsline 7 linguri,
Oțet din vin 3 linguri,
Busuioc verde ½ legătură,
Mentă verde 3 fire,
Frunză de mangold (spanac verde mai mare) 1 frunză,
Muștar 1 lingură,
Piper proaspăt măcinat,
Zahăr brun 1 linguriță,
Ceapă verde sau chives,
Zeamă de lămâie,
Sare de mare.
Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit.
În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o culoare ușor rozalie.
Între timp se prepară sosul din verdețurile aromate. Frunzele de busuioc, mentă și spanac se toacă mărunt într-un blender, împreună cu muștarul, oțetul, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul măcinat, zahărul și trei căpșuni, până se obține o pastă fină.
Sosul obținut se toarnă peste sparanghelul răcorit și se lasă la marinat cca. 15 minute în frigider.
Căpșunile se taie în sferturi, se presară sare și piper, apoi se așează pe un platou, mărinimos pe care se va monta salata. Se adaugă estetic, tijele de sparanghel marinate, creveții, se presară ceapa verde sau chives tocată mărunt, se asezonează de zeamă de lămâie, sare și piper, se orenează cu câteva frunze de busuioc /mentă și se servește rece, ca atare, fără niciun fel de garnitură.
Spor și poftă bună!