Pagina 1 din 1

Ciorba de perisoare

Scris: 21/02/2018 09:09
de pampkin
aproximativ 1 kg pulpa de vitel
2-3 linguri de gris
1 ou
1 lingurita marar(uscat am avut eu)
sare dupa gust
2 morcovi
1 ceapa rosie
2-3 linguri ulei de masline
1 gogosar
1 radacina patrunjel
1/2 radacina de telina
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
1 pachetel mic de taitei Rolton(sau si mai bine taitei de casa)
500 ml bors(mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia)
Carnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din carnea rezultata, cu mainile umede facem perisoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga si restul legumelor:morcovul, gogosarul, patrunjelul radacina, telina taiate ca pt ciorba. Se adauga o cescuta mica de apa, se pune capac peste oala si se lasa legumele sa se inabuse. Apoi se adauga apa peste legume atat cat dorim sa facem ciorba si sa tinem cont ca mai punem si bors. Cand da in clocot adaugam si perisoarele si lasam sa fiarba 30-40 minute. Dupa ce perisoarele sunt fierte, adaugam borsul, taiteii, sare dupa gust si lasam sa mai fiarba 5 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Pofta buna!!
1. grisul poate fi inlocuit cu orez(eu prefer grisul pt ca ies perisoarele mai finutze)
2. serviti dupa preferinte cu smantana si ardei iute