Linzer-Torte/Linzer cu prune

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
marinela63
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 30/08/2016 07:25

Mesajde marinela63 » 30/08/2016 07:46

Multumesc, o pregatesc maine in locul galustelor cu prune pe care le programasem.

mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 30/08/2016 10:55

Doamna Lucia, ce sa va mai povestesc cum a disparut de rapid prajitura de pe platou. Am pregatit ciocanelele de pui si m am gandit sa le fac o surpriza, adica aceasta prajitura cu prune. Domne cat de fraged este blatul, ti se topeste in gura, nu alta. Eu am pus mai mult zahar la umplutura ca noua ne place mai dulce. Si cred ca bine am facut, ca s a topit si a devenit ca un sos aromat de la prune si scortisoara, de nu ne mai saturam mancand. Multumim pentru reteta. Ma repet a nu stiu cata oare ca nu am dat gres cu nici o reteta de a dumneavoastra :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:

paula21
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 31/08/2016 02:36

Mesajde paula21 » 31/08/2016 02:54

Am incercat aceasta reteta si am adaugat putin mai mult zahar, dupa gusturile mele.
Rezultatul a fost sublim. Mersi :master: :master:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/08/2016 03:22

viorela1 scrie:O sa pregatesc cu siguranta acest linzer, mai ales ca este sezonul prunelor.


Mai mult ca sigur ca o sa-ti placa. Poate nu este lipsit de interes sa- ti spun ca daca vrei si-ti place poti presara peste prune si miez de nuca sau migdale, tocate grosier...asta ca sa te apropii cel mai bine de clasicul Linzer. Pofta buna :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2016 08:36

alexsa scrie:O pregatim cu siguranta. Tocmai am luat niste prune tare bune si dulci.
Maine o facem ca pofta-i tare mare de cand am vazut-o pe a dumneavoastra :hug:


Sa aveti pofta :peace: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2016 09:16

mara05 scrie:Doamna Lucia, ce sa va mai povestesc cum a disparut de rapid prajitura de pe platou. Am pregatit ciocanelele de pui si m am gandit sa le fac o surpriza, adica aceasta prajitura cu prune. Domne cat de fraged este blatul, ti se topeste in gura, nu alta. Eu am pus mai mult zahar la umplutura ca noua ne place mai dulce. Si cred ca bine am facut, ca s a topit si a devenit ca un sos aromat de la prune si scortisoara, de nu ne mai saturam mancand. Multumim pentru reteta. Ma repet a nu stiu cata oare ca nu am dat gres cu nici o reteta de a dumneavoastra :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Ma bucur ca a fost prajitura pe placul vostru :peace: Sper ca nu ai pus prea mult zahar pentru ca el face ca prunele si zaharul topit sa lasa multa zeama si risti ca aluatul de sub umplutura sa ramana necopt. Intr-o astfel de situatie, ar fi mai bine sa pui in tava foaia de aluat si sa o dai la cuptor pentru cca 15 min ( cat sa se coaca putin foaia si sa se intareasca) apoi pui repede umplutura si grilajul si dai din nou la cuptor.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2016 05:48

mara05 scrie:Wau cat de bine arata. Aluatul este fraged si prunele parca-s "topite" :o Ce ne mai ispititi cu astfel de bunatati :master:

Felicitari pentru prajitura =D> :hug:


Multumesc pentru felicitari :master: :master: :master: Cat despre prajitura, ai punctat bine esentialul, adica ceea ce o deosebeste de alte prajituri cu prune.
Sper sa o pregatesti si apoi sa ne spui ce parere ai despre ea.
Si, asa este, daca reusesc sa " ispitesc" macar o persoana sa faca un preparat pus pe site, este un castig pentru noi toate...iti dai seama singura de ce :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 03/09/2016 11:24

lucia_bp scrie:
mara05 scrie:Doamna Lucia, ce sa va mai povestesc cum a disparut de rapid prajitura de pe platou. Am pregatit ciocanelele de pui si m am gandit sa le fac o surpriza, adica aceasta prajitura cu prune. Domne cat de fraged este blatul, ti se topeste in gura, nu alta. Eu am pus mai mult zahar la umplutura ca noua ne place mai dulce. Si cred ca bine am facut, ca s a topit si a devenit ca un sos aromat de la prune si scortisoara, de nu ne mai saturam mancand. Multumim pentru reteta. Ma repet a nu stiu cata oare ca nu am dat gres cu nici o reteta de a dumneavoastra :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Ma bucur ca a fost prajitura pe placul vostru :peace: Sper ca nu ai pus prea mult zahar pentru ca el face ca prunele si zaharul topit sa lasa multa zeama si risti ca aluatul de sub umplutura sa ramana necopt. Intr-o astfel de situatie, ar fi mai bine sa pui in tava foaia de aluat si sa o dai la cuptor pentru cca 15 min ( cat sa se coaca putin foaia si sa se intareasca) apoi pui repede umplutura si grilajul si dai din nou la cuptor.

:hug: :hug: :hug:


Chiar asa am facut ca tot de la dumneavoastra am invatat trucul, de la o reteta de tarta cu fructe. De cand va citesc retetele,am invatat tare multe de la dumneavoastra si am numai laude de la sot. Multumesc :flower: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 08:39

marinela63 scrie:Multumesc, o pregatesc maine in locul galustelor cu prune pe care le programasem.


Buna alegere :!: asta pentru ca si noi suntem fani dulciuri :peace: Daca ma pui sa aleg intre o felie de prajitura si o portie de mancare, o prefer pe prima :D Acum, in alta ordine de idei, daca ai mai multe prune, ai putea sa pregatesti si Linzer-ul si galustele cu prune- nu de alta, dar chiar sunt bune amandoua :buuun: :buuun: :buuun:
Mult spor, draga mea :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 09:29

mara05 scrie:
lucia_bp scrie:
mara05 scrie:Doamna Lucia, ce sa va mai povestesc cum a disparut de rapid prajitura de pe platou. Am pregatit ciocanelele de pui si m am gandit sa le fac o surpriza, adica aceasta prajitura cu prune. Domne cat de fraged este blatul, ti se topeste in gura, nu alta. Eu am pus mai mult zahar la umplutura ca noua ne place mai dulce. Si cred ca bine am facut, ca s a topit si a devenit ca un sos aromat de la prune si scortisoara, de nu ne mai saturam mancand. Multumim pentru reteta. Ma repet a nu stiu cata oare ca nu am dat gres cu nici o reteta de a dumneavoastra :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Ma bucur ca a fost prajitura pe placul vostru :peace: Sper ca nu ai pus prea mult zahar pentru ca el face ca prunele si zaharul topit sa lasa multa zeama si risti ca aluatul de sub umplutura sa ramana necopt. Intr-o astfel de situatie, ar fi mai bine sa pui in tava foaia de aluat si sa o dai la cuptor pentru cca 15 min ( cat sa se coaca putin foaia si sa se intareasca) apoi pui repede umplutura si grilajul si dai din nou la cuptor.

:hug: :hug: :hug:


Chiar asa am facut ca tot de la dumneavoastra am invatat trucul, de la o reteta de tarta cu fructe. De cand va citesc retetele,am invatat tare multe de la dumneavoastra si am numai laude de la sot. Multumesc :flower: :hug:


Meritul reusitei este al tau, iar laudele sotului sunt meritate :peace: Ma alatur lor si te incurajez in continuare sa gatesti...nimic nu se compara cu mancarea facuta in casa in care punem si iubire pentru cei dragi :love:
Fiecare din noi are de invatat cate ceva de la altii...Iti multumesc pentru cuvintele frumoase adresate :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori