Polpette alla pizzaiola- Chiftelute fierte in sos de rosii

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/09/2016 12:56

paula21 scrie:Le-am facut si eu si au fost extraordinare.
Au fost intradevar aromate, dar nu excesiv. Mie mi-au placut foarte mult!


Sa-ti fie de bine :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 08:19

angela_de scrie:
lucia_bp scrie:
angela_de scrie:Pfiiii, ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun: !
In plus, te scuteste de prajitul chiftelutelor!
Eu pun si putina mazare tinara (proaspata sau congelata), a carei dulceata echilibreaza si mai bine aciditatea sosului de rosii....
=D> =D> =D> si succes!


Buna sugestia cu mazarea, mai ales ca o ador :peace: ...multumesc, draga mea :master: :master: :master: esti o comoara la casa omului :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Multumesc de apreciere... Bine-nteles ca schimba oarecum "struktura" preparatului; dar ca sa fiu sincera, ma straduiesc tot timpul sa reduc consumul nostru de carne (mai ales al carnivorului meu barbat :P ) si asta e unul din trucurile cu care chiar reusesc s-o fac...


Dupa mine, punand mazare se " imbogateste" sosul, mai ales ca eu folosesc mazare din propria gradina, care este de o finete si o dulceata net superioara fata de ce se gaseste in comert.
Noi nu putem ( sau NU vrem :D ) sa renuntam la carne...desigur consumam intr-o cantitate normala pentru o portie, dar parca fara ea " nu ne saturam" :wink:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

alexsa
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 30/08/2016 02:14

Mesajde alexsa » 04/09/2016 03:03

lucia_bp scrie:
alexsa scrie:
lucia_bp scrie:
alexsa scrie:Interesanta reteta. Ma determina sa o pregatesc. Cu atatea condimente cred ca este tare aromata. Interesant si sosul, mai ales pasta de tomate usor calita pentru a-si elibera aromele...hhhmmm :buuun: foarte bun. Oare pot folosi acest sos si la alte preparate gen pizza ( daca il scad mai mult pe foc) ?


Pontul Ramsay- Blumenthal, chiar da rezultate spectaculoase la prepararea oricarui sos unde se foloseste pasta de rosii/passata pentru ca prin caramelizarea zaharurilor aroma se intensifica si gustul de rosie e mult mai pregnant. Cu siguranta poti folosi asest sos si la alte preparate, gen pizza, dupa cum spuneai si tu. In acest caz eu asi pune doar 100 ml vin, atat cat sa parfumeze sosul.
Este o cu totul alta situatie la acesta reteta in care, inafara de aroma, eu am avut nevoie si de cantitate mai mare de sos.
Succes, iar daca mai ai si alte intrebari iti stau la dispozitie.

:hug: :hug: :hug:



Multumesc pentru raspunsul promt. Am sa tin cont de cele precizate si revin cu impresii dupa ce fac o pizza asa cum ne place. Cu siguranta o sa folosesc sosul dumneavoastra. Daca iese cum ne dorim o sa facem si reteta acesta.

:hug: :hug: :hug:


Mult spor :!: Vad ca esti harnicuta =D> =D> =D> Ai un aluat bun pentru pizza ? Spune-ne si noua reteta pe care o folosesti. Eu am facut multe retete de pizza cu aluaturi diferite...nu de toate am fost incantata. De sosul de rosii nu-ti mai spun cate feluri am pregatit.

:hug: :hug: :hug:


Aluatul de pizza pe care il folosesc de cand am datde el este tot al dumneavoastra. Reteta este cea cu gris ( j. Oliver) si de cand o fac face furori la noi in casa, iar toti prietenii nostri care au mancat pizza au fost super incantati de blat :hug: :flower:

alexsa
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 30/08/2016 02:14

Mesajde alexsa » 04/09/2016 03:08

Am uitat sa va spun ca am facut si acesta reteta,dar numai jumatate din cantitati pentru ca mi s au parut prea multe 80 de chiftelute pentru noi doi. Acum imi pare rau,ca la cat de bune sunt nu am facut din toata cantitatea de carne din reteta. Eu le-am modelat mai mari. Chiftelutele si sosul le-am servit cu paste si s-au potrivit de minune. Cu siguranta le mai fac :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 04:48

alexsa scrie:
lucia_bp scrie:
alexsa scrie:
lucia_bp scrie:
alexsa scrie:Interesanta reteta. Ma determina sa o pregatesc. Cu atatea condimente cred ca este tare aromata. Interesant si sosul, mai ales pasta de tomate usor calita pentru a-si elibera aromele...hhhmmm :buuun: foarte bun. Oare pot folosi acest sos si la alte preparate gen pizza ( daca il scad mai mult pe foc) ?


Pontul Ramsay- Blumenthal, chiar da rezultate spectaculoase la prepararea oricarui sos unde se foloseste pasta de rosii/passata pentru ca prin caramelizarea zaharurilor aroma se intensifica si gustul de rosie e mult mai pregnant. Cu siguranta poti folosi asest sos si la alte preparate, gen pizza, dupa cum spuneai si tu. In acest caz eu asi pune doar 100 ml vin, atat cat sa parfumeze sosul.
Este o cu totul alta situatie la acesta reteta in care, inafara de aroma, eu am avut nevoie si de cantitate mai mare de sos.
Succes, iar daca mai ai si alte intrebari iti stau la dispozitie.

:hug: :hug: :hug:



Multumesc pentru raspunsul promt. Am sa tin cont de cele precizate si revin cu impresii dupa ce fac o pizza asa cum ne place. Cu siguranta o sa folosesc sosul dumneavoastra. Daca iese cum ne dorim o sa facem si reteta acesta.

:hug: :hug: :hug:


Mult spor :!: Vad ca esti harnicuta =D> =D> =D> Ai un aluat bun pentru pizza ? Spune-ne si noua reteta pe care o folosesti. Eu am facut multe retete de pizza cu aluaturi diferite...nu de toate am fost incantata. De sosul de rosii nu-ti mai spun cate feluri am pregatit.

:hug: :hug: :hug:


Aluatul de pizza pe care il folosesc de cand am datde el este tot al dumneavoastra. Reteta este cea cu gris ( j. Oliver) si de cand o fac face furori la noi in casa, iar toti prietenii nostri care au mancat pizza au fost super incantati de blat :hug: :flower:


Oh, da...si eu sunt tare incantata de acest aluat si mai ales copt pe piatra, in cuptor, zici ca este o pizza pe vatra. Se lucreaza tare bine acest aluat, iti face placere sa-l framanti, este fin si placut la mana, iar copt este grozav de bun; daca il intinzi subtire, devine crocant sau daca il lasi mai grosut, devine pufos si moale. Buna alegere ai facut intre acest aluat si sosul de rosii de la reteta :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 05:01

alexsa scrie:Am uitat sa va spun ca am facut si acesta reteta,dar numai jumatate din cantitati pentru ca mi s au parut prea multe 80 de chiftelute pentru noi doi. Acum imi pare rau,ca la cat de bune sunt nu am facut din toata cantitatea de carne din reteta. Eu le-am modelat mai mari. Chiftelutele si sosul le-am servit cu paste si s-au potrivit de minune. Cu siguranta le mai fac :hug:


Sa va fie de bine :!: Am spus in reteta ca ies multe chiftelute, dar sunt micute si aspectuoase. Asa cum spui si tu si sunt tare bune, iar cu paste sunt delicioase :buuun: :buuun: :buuun: Chiar am subliniat acest lucru si in reteta.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 05:09

mara05 scrie:Ieri le-a venit randul acestor chiftelute, dupa ciocanelele de pui cu legume. Ati avut mare dreptate ca sunt diferite de cele prajite si marinate in sos.
Acum,daca m-ati pune sa aleg intre cele doua preparate, nu as putea spune care este mai buna ? Pentru ca amandoua ne-au placut si au fost pe gustul nostru. Chiar ma ramas surprinsa de cat de pufoase suntchiftelutele, iar sosul ata de bun si aromat ca sotul mi-a spus ca asa buna mancare sa-i mai fac.
Multumesc :hug: cu nici o reteta dea dumneavoastra nu am dat gres :hug: :flower:


Daca ai sti cat ma bucur si eu cand nu mai stiu ce sa fac de mancare si dau de cate o reteta care ma incanta si ma salveaza. Asa ca ma bucur ca ati avut de unde alege, iar site-ul este plin de retete care mai de care. Laudele primite de la sot cu siguranta sunt meritate :flower: Asa patesc si eu, iar acest lucru ma determina sa perseverez, sa ma autodepasesc si mereu sa aduc la masa noutati.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator