Polpette alla pizzaiola- Chiftelute fierte in sos de rosii

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
alexsa
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 30/08/2016 02:14

Mesajde alexsa » 30/08/2016 06:46

lucia_bp scrie:
alexsa scrie:Interesanta reteta. Ma determina sa o pregatesc. Cu atatea condimente cred ca este tare aromata. Interesant si sosul, mai ales pasta de tomate usor calita pentru a-si elibera aromele...hhhmmm :buuun: foarte bun. Oare pot folosi acest sos si la alte preparate gen pizza ( daca il scad mai mult pe foc) ?


Pontul Ramsay- Blumenthal, chiar da rezultate spectaculoase la prepararea oricarui sos unde se foloseste pasta de rosii/passata pentru ca prin caramelizarea zaharurilor aroma se intensifica si gustul de rosie e mult mai pregnant. Cu siguranta poti folosi asest sos si la alte preparate, gen pizza, dupa cum spuneai si tu. In acest caz eu asi pune doar 100 ml vin, atat cat sa parfumeze sosul.
Este o cu totul alta situatie la acesta reteta in care, inafara de aroma, eu am avut nevoie si de cantitate mai mare de sos.
Succes, iar daca mai ai si alte intrebari iti stau la dispozitie.

:hug: :hug: :hug:


Multumesc pentru raspunsul promt. Am sa tin cont de cele precizate si revin cu impresii dupa ce fac o pizza asa cum ne place. Cu siguranta o sa folosesc sosul dumneavoastra. Daca iese cum ne dorim o sa facem si reteta acesta.

:hug: :hug: :hug:

marinela63
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 30/08/2016 07:25

Mesajde marinela63 » 30/08/2016 07:43

Draga doamna, din cate vad te specializezi tot mai mult in bucatarie. Eu nu cred ca tin pasul dar imi propun sa pregatesc aceasta reteta ca de obicei, cu laptop-ul la indemana.

mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 30/08/2016 10:39

Din pacate nu am pregatit inca aceste chiftelute cu sos de rosii. Am facut in schimb ciocanelele de pui cu legume. Delicios, ne am lins pe degete. Abia la sfarsitul saptamanii ii vine randul. Va tin la curent cum le am facut, ca de placut cu siguranta o sa ne placa. Am facut multe retete scrise pe site de dumneavoastra si toate au fost pe gustul nostru. De aceea nu ma indoiesc nici de aceasta reteta.

:hug: :hug: :hug:

paula21
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 31/08/2016 02:36

Mesajde paula21 » 31/08/2016 02:44

Le-am facut si eu si au fost extraordinare.
Au fost intradevar aromate, dar nu excesiv. Mie mi-au placut foarte mult!

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/08/2016 03:18

angela_de scrie:Pfiiii, ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun: !
In plus, te scuteste de prajitul chiftelutelor!
Eu pun si putina mazare tinara (proaspata sau congelata), a carei dulceata echilibreaza si mai bine aciditatea sosului de rosii....
=D> =D> =D> si succes!


Buna sugestia cu mazarea, mai ales ca o ador :peace: ...multumesc, draga mea :master: :master: :master: esti o comoara la casa omului :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2016 08:31

alexsa scrie:
lucia_bp scrie:
alexsa scrie:Interesanta reteta. Ma determina sa o pregatesc. Cu atatea condimente cred ca este tare aromata. Interesant si sosul, mai ales pasta de tomate usor calita pentru a-si elibera aromele...hhhmmm :buuun: foarte bun. Oare pot folosi acest sos si la alte preparate gen pizza ( daca il scad mai mult pe foc) ?


Pontul Ramsay- Blumenthal, chiar da rezultate spectaculoase la prepararea oricarui sos unde se foloseste pasta de rosii/passata pentru ca prin caramelizarea zaharurilor aroma se intensifica si gustul de rosie e mult mai pregnant. Cu siguranta poti folosi asest sos si la alte preparate, gen pizza, dupa cum spuneai si tu. In acest caz eu asi pune doar 100 ml vin, atat cat sa parfumeze sosul.
Este o cu totul alta situatie la acesta reteta in care, inafara de aroma, eu am avut nevoie si de cantitate mai mare de sos.
Succes, iar daca mai ai si alte intrebari iti stau la dispozitie.

:hug: :hug: :hug:



Multumesc pentru raspunsul promt. Am sa tin cont de cele precizate si revin cu impresii dupa ce fac o pizza asa cum ne place. Cu siguranta o sa folosesc sosul dumneavoastra. Daca iese cum ne dorim o sa facem si reteta acesta.

:hug: :hug: :hug:


Mult spor :!: Vad ca esti harnicuta =D> =D> =D> Ai un aluat bun pentru pizza ? Spune-ne si noua reteta pe care o folosesti. Eu am facut multe retete de pizza cu aluaturi diferite...nu de toate am fost incantata. De sosul de rosii nu-ti mai spun cate feluri am pregatit.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2016 05:38

Marinela63, daca ai reteta, fie si cu ajutorul laptop-ului pe care il tii langa tine in bucatarie, reusita este deja asigurata.
Nu trebuie sa-ti faci prea multe ganduri ca nu poti tine pasul cu cineva...aici nu suntem intr-o competitie...gatim de placere, din pasiune si mai ales, ce ne place...Asa ca eu iti doresc in continuare sa gatesti si mult spor in toate :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/09/2016 07:52

mara05 scrie:Din pacate nu am pregatit inca aceste chiftelute cu sos de rosii. Am facut in schimb ciocanelele de pui cu legume. Delicios, ne am lins pe degete. Abia la sfarsitul saptamanii ii vine randul. Va tin la curent cum le am facut, ca de placut cu siguranta o sa ne placa. Am facut multe retete scrise pe site de dumneavoastra si toate au fost pe gustul nostru. De aceea nu ma indoiesc nici de aceasta reteta.

:hug: :hug: :hug:


Sa va fie de bine si ma bucur ca ciocanelele de pui marinate, cu legume v-au fost pe plac :buuun:
Ai dreptate, la toate le vine randul...daca ai stii cate retete am " in asteptare " si zau ca nu stiu cand o sa le vina randul...asa ca toate la timpul lor...
Te asteptam sa ne spui parerea la toate preparatele facute de pe site...Ai de unde alege :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 03/09/2016 12:31

lucia_bp scrie:
angela_de scrie:Pfiiii, ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun: !
In plus, te scuteste de prajitul chiftelutelor!
Eu pun si putina mazare tinara (proaspata sau congelata), a carei dulceata echilibreaza si mai bine aciditatea sosului de rosii....
=D> =D> =D> si succes!


Buna sugestia cu mazarea, mai ales ca o ador :peace: ...multumesc, draga mea :master: :master: :master: esti o comoara la casa omului :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Multumesc de apreciere... Bine-nteles ca schimba oarecum "struktura" preparatului; dar ca sa fiu sincera, ma straduiesc tot timpul sa reduc consumul nostru de carne (mai ales al carnivorului meu barbat :P ) si asta e unul din trucurile cu care chiar reusesc s-o fac...

mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 03/09/2016 10:12

Ieri le-a venit randul acestor chiftelute, dupa ciocanelele de pui cu legume. Ati avut mare dreptate ca sunt diferite de cele prajite si marinate in sos.
Acum,daca m-ati pune sa aleg intre cele doua preparate, nu as putea spune care este mai buna ? Pentru ca amandoua ne-au placut si au fost pe gustul nostru. Chiar ma ramas surprinsa de cat de pufoase suntchiftelutele, iar sosul ata de bun si aromat ca sotul mi-a spus ca asa buna mancare sa-i mai fac.
Multumesc :hug: cu nici o reteta dea dumneavoastra nu am dat gres :hug: :flower:


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori