Martie 2011: Inscriere in Concurs: Retete de post alb-rosii

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Martie 2011: Inscriere in Concurs: Retete de post alb-rosii

Mesajde admin » 11/03/2011 08:37

Tema acestei luni e Retete de post in alb si rosu. Pot fi inscrise in concurs orice preparate care respecta cerintele postului cel mai restrictiv (ortodox).

Retetele se pot inscrie in aceasta discutie, conform regulamentului de concurs (poza finala si link spre discutia unde e prezentata reteta integral), pana in data de 31 martie (inclusiv).

Spor la gatit si mult succes participantelor. :flower: :flower: :flower:
Ultima oară modificat 01/05/2011 10:27 de către admin, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
jiustina
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 10/09/2010 05:04

Mesajde jiustina » 18/03/2011 10:31

O tema originala, care ne pune imaginatia la incercare. Spor la lucru!

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 19/03/2011 09:55

Tort -gelee de la Dr. Oetker poate fi folosit in locul gelatinei? Pe gelatina mea scrie universala,iar la ingrediente nu se specifica porc... ce sa folosesc ca sa ma incadrez in tema?
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/03/2011 11:07

Daca gelatina este vegetala( agar-agar) atunci este ok, daca este doar "gelatina" si nu specifica" agar-agar"( nu stiu daca mai este si alta gelatina vegetala???) atunci inseamna ca este de provenienta animala....nu e nevoie sa fie doar porc, se poate si pui, curcan... acuma mi-am amintit ca uneori , la unele preparate gelatinoase, se mai foloseste si semintele de Chia....alea au proprietatea de a se gelifica in contact cu apa....dar nu incheaga la fel ca si gelatina......foloseste frisca vegetala, branza tofu etc, ulei si crema de coconut.....doar cateva idei de culoare alba :wink: :hug: :pup:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/03/2011 11:27

mitinita scrie:Tort -gelee de la Dr. Oetker poate fi folosit in locul gelatinei? Pe gelatina mea scrie universala,iar la ingrediente nu se specifica porc... ce sa folosesc ca sa ma incadrez in tema?


Adina , tort Gelle o folosesti la glasare mai mult , la fixare nu pentru a gelifica (intari) compozitia ... Poti sa folosesti in schimb tot de la Dr Oetker pliculetele de Gelatina fin alb maruntita :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/03/2011 11:37

LIa se cer de post retetele....la dr oetker sant pliculete de gelatina de agar-agar( vegetala )sau nu??? ...eu sant in necunostinta de cauza :? ...sa nu cumva sa ii spunem ceva gresit si la concurs sa nu mai poata participa, nu as vrea asta.....nu cunosc produsele Oetker :(

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/03/2011 11:53

pupi scrie:LIa se cer de post retetele....la dr oetker sant pliculete de gelatina de agar-agar( vegetala )sau nu??? ...eu sant in necunostinta de cauza :? ...sa nu cumva sa ii spunem ceva gresit si la concurs sa nu mai poata participa, nu as vrea asta.....nu cunosc produsele Oetker :(


Ca sa se excluda orice suspiciune se poate folosi ptr siguranta VEGE-GEL care este suta la suta vegetal tot de la DR Oetker . Intr-adevar pe gelatina fin alba maruntita nu se specifica compozitia

:flower:
Fişiere ataşate
vege gel.jpg
vege gel.jpg (53.85 KiB) Vizualizat de 4971 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 23/03/2011 11:11

A mai ramas o saptamana si un pic ... cine sparge gheata? :hug: :flower:
Imagine

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 23/03/2011 02:06

Poate vin eu mai pe seara si o sparg ca am executat,fotografiat,mancat :D
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/03/2011 06:03

Abia astept sa vad si eu bucatele in alb si rosu....am facut si eu ceva , total intamplator dar nu am nici poze si nici praji nu mai este :cry: :cry: ...

mitinita, astept cu nerabdare reteta ta si , desigur si a altora :D :hug:


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori