Reţetă de preparare a papanaşilor

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

rosumariana
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 03/11/2014 12:45
Localitate: Slatina

Reţetă de preparare a papanaşilor

Mesajde rosumariana » 25/11/2015 01:27

Reţetă de preparare a papanaşilor
Pentru 10 buc marisoare
300 g branza dulce
3 oua
3 linguri zahar
1 lingura ulei
Pentru ornat:
smantana sau iaurt
dulceata afine
coacaze negre
visine etc (dupa preferinta)

Reţetă de preparare a papanaşilor

E amesteca intru/un vas si se pune o lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde (cca. 300 g, depinde si de marimea oualelor si de consistent branzei) ca sa se faca o coca moale ca si la cozonac. Daca se lipeste prea tare de mana se mai pune faina, iar cand formam bilele cat oul de gasca ne ungem putin mainile. Se formeaza un cerc cu degetul mare si se prajesc in ulei incins (ca si la gogosi).
Se mai formeaza si “motul” de marimea unei monede de 50 de bani.

Cand se racesc putin si pune smantana din belsug (diluata putin cu lapte ca sa curga) peste cerc, apoi o lingura dulceata, motul, smantana, iar dulceata sa curga peste tot.

Sunt, rapizi, ieftini si foarte deliciosi. Pofta buna!


Fişiere ataşate
fdb_1475479980_papanasi_101290_8995.jpg
fdb_1475479980_papanasi_101290_8995.jpg (621.7 KiB) Vizualizat de 110 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori