Alta enigma via Mallorca.Stie cineva reteta?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Alta enigma via Mallorca.Stie cineva reteta?

Mesajde cara » 25/11/2009 08:33

De aceasta data .. am vazut ca aluatul era foarte moale- modelat cu mana- dar totusi extrem de moale- si se prajea in muuuult ulei incins :?
Stie cineva reteta?
Fişiere ataşate
02_mallorca.jpg
02_mallorca.jpg (29.17 KiB) Vizualizat de 4237 ori
1_mallorca.jpg
1_mallorca.jpg (56.76 KiB) Vizualizat de 4239 ori

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 25/11/2009 08:42

sunt gogosi, sunt dulci???? :?

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 25/11/2009 08:58

da, se serveau cu zahar pudra si erau foarte moi- nu am gustat

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 25/11/2009 10:28

Cara, poate fi aluatul acela cu bere despre care se vorbea intr-o vreme pe aici. :hug: :flower:
Christeli

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/11/2009 10:57

Daca este ce stiu eu atunci este un aluat simplu de gogosi, care se face asa de moale pentru ca sa se potriveasca la masina. Se poate rupe bucatelele mici si cu mana( se tine aluatul in pumnul stang si cu degetele de la mana dreapta se rup ,cu viteza ,gogoloase mici de aluat si se trantesc rapid in uleiul incins.
Am vazut si aici asa ceva. Sant ca si gogosii nostri . Gogosii din poza sant facuti la masina . Cred ca am pe undeva reteta, trebuie sa o caut, este in retetarul meu , poate o gaseste Lori mai repede decat mine.....le spune gogosi la masina. Chiar am o cunostinta care are de un an masina asta de facut gogosi si la el am vazut cum ii pregateste si ii prajeste :hug:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 25/11/2009 12:17

Cei din imagine sunt cam aceesi masa dar cu mai multa cantitate de apa de aceea sunt asa umflati....se fac in diferite forme iar reteta variaza de la uni la alti.Fetelor aici este vorba despre "churros"_intr_adevar este un aluat foarte moale ce iese printr_o masino...de aici si numele de churros ca iese ca printr_o tulumba cu model si ies lungi sau mai scurti...ori ii indoaie in timpul prajirii si ii face rotunzi sau usor alungiti uniti la un capat.
Masa se face din 1/2 kg faina ,apa ,sare ,ulei si zahar.Cant. de apa si ulei sunt pana devine masa moale.
Acum cei acre se dedica de a vinde churros pe strada sau intr-un magazin ceva au pregatiti o oala mare plina cu ulei .Acesta este tot timpul incins si daca v_ati dat seama cand miroase a churros miroase si a a ulei consumat,ars.
Apoi mai au o masinarie(churrera) cu o temp f mare unde se pune aluat recent facut ptr ca acesta sa creasca deja in timp ce ies churros pe o tulumba ( sa o numim asa ) in forma de stea ca sa dea un model cand acestia ies. si cad direct in oala incinsa de ulei.Acolo cel care sta sa_i faca tre sa miste f repede cu o paleta ,sita ptr a le da forma dorita ...miscari rapide si circulare iar in momentul in care au capatat o culoare usor prajita se iau scot din ulei si se dau prin zahar imediat...
Acestia se consuma intotdeauna calzi cu zahar si ciocolata calda...sau la o cafeluta.
Fişiere ataşate
240px-Chocolate_with_churros.jpg
240px-Chocolate_with_churros.jpg (12.08 KiB) Vizualizat de 4163 ori

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Re: Alta enigma via Mallorca.Stie cineva reteta?

Mesajde roxy14 » 25/11/2009 12:28

cara scrie:De aceasta data .. am vazut ca aluatul era foarte moale- modelat cu mana- dar totusi extrem de moale- si se prajea in muuuult ulei incins :?
Stie cineva reteta?

Cara ce vad in imagine este ca sunt persoane care prepar astfel de dulciuri pe starda ,ptr ca nu au nici locul si niic masinariile corecte...in loc de facut cu mana au nevoie de churrera ptr ca forma trebuie data in timpul prajiri cu ajutorul paletei /sitei din imagine.Aici cei care se dedica la facut Churros isi deschid Churreria lor si vand ...deschid f devreme ptr lumea care ia micul dejun ...eu am una langa celelat colt al blocului si lumea intai face coada la cump churros si apoi fac coada la cafeteria din fata ptr ai servi acolo cu o cafeluta sau o ciocolata calda.sper ca te_am ajutat cu informatie de pe aici.
Aceste mici gogosele se fac si aici dar intr-.un loc bien amenajat .Cara este asa ca umple imprejurimile cu mirosul lor?
La mine ajung in fiecare dimineata mirosul ...numai ca acesti au si dezavantajul lor....au multa grasime (Uleiul) si incel care se prajeste de multe ori nu prea il schimb des ...imagineaza-ti ca ard cantitati mari de ulei cand fac churros.Dar daca vor sa economisesca nu il schimba...si uneori in loc sa miroasa frumos a churros miroase a ulei incins si ars.. :D

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 24/01/2013 01:29

CE este in poza sunt buĂąuelos si nu se fac cu drojdie, ci cu bicarbonat sau praf de copt.La churros se pune drojdie de bere. Nu am la indemana reteta de buĂąuelos dar pot sa iti spun ca se asseamana cu cea de papanasi de la noi, uneori se fac din piure de dovleac . O sa fac cat de curand din dovleac si o sa intelegi.
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 24/01/2013 01:49

xanora scrie:CE este in poza sunt buĂąuelos si nu se fac cu drojdie, ci cu bicarbonat sau praf de copt.La churros se pune drojdie de bere. Nu am la indemana reteta de buĂąuelos dar pot sa iti spun ca se asseamana cu cea de papanasi de la noi, uneori se fac din piure de dovleac . O sa fac cat de curand din dovleac si o sa intelegi.




Deabia astept reteta.Eu sunt un mare fan dovleac . :flower:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 27/03/2013 08:01

xanora scrie:CE este in poza sunt buĂąuelos si nu se fac cu drojdie, ci cu bicarbonat sau praf de copt.La churros se pune drojdie de bere. Nu am la indemana reteta de buĂąuelos dar pot sa iti spun ca se asseamana cu cea de papanasi de la noi, uneori se fac din piure de dovleac . O sa fac cat de curand din dovleac si o sa intelegi.



daca ai reteta de buĂąuelos ( intre timp am aflat ca asa se numesc) o astept cu extrem de mare interes cat de curand poti
:hug: :cafea:

(nu pot sa cred s-a actualizat subiectul asta dupa atata timp..
Bine ca am mai aruncat o privire pe aici..)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori