Afumarea carnii in casa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 16/12/2011 06:05

pupi scrie:Ia rogu-te frumos de tot :rugaciune: :rugaciune: pune si aici reteta, sau spune-mi la ce spui pancetta.....deci, eu stiu ce este aia, mananc mereu , dar nu ma dumiresc la ce fel de carne preparata spui tu panceta....curiozitatea mea innascuta :P :P ....hai ca fac si eu ca am slanina de pe burta lui....Ghita..... :hug: :pup:


Pupi, ai taiat porc? Ca si noi am facut anul trecut, dar nici pe departe nu semana la gust cu cel pe care-l stiam din copilarie in tara. Lasa ca raman io cu gainilie mele, cel putin oua eco am :).

Iuliajewel, super retetele tale. Am ramas cam in urma cu cititul si postarile, dar nu mai am timp.
Forever Young

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 16/12/2011 08:55

In sfarsit am reusit sa citesc prepararea,de cand ai postat mi-a ramas in gand, am citit pe sarite atunci, acum am avut timp si pentru detalii, comentariile Ancai.....
chiar interesant, pare cum zici, mai ,,domneste,, :D
o sa incerc neaparat piept de pui, al tau arata mega delicios !!!
:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/12/2011 12:28

piatralunii scrie:
pupi scrie:Ia rogu-te frumos de tot :rugaciune: :rugaciune: pune si aici reteta, sau spune-mi la ce spui pancetta.....deci, eu stiu ce este aia, mananc mereu , dar nu ma dumiresc la ce fel de carne preparata spui tu panceta....curiozitatea mea innascuta :P :P ....hai ca fac si eu ca am slanina de pe burta lui....Ghita..... :hug: :pup:


Pupi, ai taiat porc? Ca si noi am facut anul trecut, dar nici pe departe nu semana la gust cu cel pe care-l stiam din copilarie in tara. Lasa ca raman io cu gainilie mele, cel putin oua eco am :).

Iuliajewel, super retetele tale. Am ramas cam in urma cu cititul si postarile, dar nu mai am timp.

Multumesc, piatralunii :hug: :hug: :hug: Ce demult nu te-am mai vazut pe-aici :(

Tu si gainusele tale - tare le iubesc - ce mai faceti voi de n-aveti timp? Dar pisicutele, ce mai fac ele? Mi-e dor de poze de la tine de prin "ograda" :clipocit:

Apropo de reteta: nu este afumarea obisnuita de "la ţară" - pentru acele produse duc si eu la afumatorie - asta e altceva, cu nimic mai putin buna, dar alt gust, mai rafinat as spune :blushing:

Mai da si pe la noi ca ne e dor de tine :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/12/2011 08:08

Iuliaaaaa.... si pancetta???? :( :(

Laura, nu am taiat porc, doar am cumparat de toate cele :P pentru carnati, toba, caltabos si slanina cu boia si usturoi....de jumeri sa nu mai vorbesc :P .....pupici si o astept pe Iulia cu a ei reteta de pancetta.... :hug: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/12/2011 08:48

pupi scrie:Iuliaaaaa.... si pancetta???? :( :(

Laura, nu am taiat porc, doar am cumparat de toate cele :P pentru carnati, toba, caltabos si slanina cu boia si usturoi....de jumeri sa nu mai vorbesc :P .....pupici si o astept pe Iulia cu a ei reteta de pancetta.... :hug: :pup:


Pai tu pupi, nu mi-ai raspuns la intrebare - asta e felul de burta de porc pe care-l ai in vedere sau nu? Ca de asta depinde reteta - slana asta nu e afumata, este doar tratata, maturata si uscata. Citind-o pe piatralunii mi-am dat seama ca voi de slana romaneasca vorbiti si nu de pancetta.

Eu afum, asa, in casa, doar o parte din ea - restul o pastrez cu gustul ei adevarat, italienesc.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/12/2011 11:31

Doamna mea....exact asta este , nimic afumat, totul fresh....direct de la producator :P , adica de la" Ghita cel de la portita" si exact asa arata si burta rudelor lui din diaspora :wink: .....deci tu pune reteta, poze PAS CU PAS , nu lasa amanunte pe dinafara ca mai departe am eu grija.....deci ma refer la amanunte de genul "orez- am pus orez cu zahar, mirodenii etc, etc...."" si abia dupa ce eu am facut " afumarea in casa" mi-ai soptit ca ai folosit orez cu bobul mic din cauza de ..... am aici un milion de feluri de orez care mai de care mai cu mot sau fara, nu le-am incercat pe toate , nu le cunosc ( sa fiu sincera nici nu sant prietene prea buna cu orezul :( ).....ii mai accept prietenia uneori :wink: dar ....cam atat......te astept cu reteta, poze, explicatii etc,etc,etc....deja salivez numai la gandul pancettei :D :D :D :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: .....scuze pentru intarziere...doar acuma cand am fost apostrofata :blushing: :blushing: am vazut raspunsul tau :( :( ...am crezut ca m-ai uitat :clipocit: :clipocit: :clipocit:.....mai o saptamana si se termina postul.... :wink: :hug: :pup: :hug: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/12/2011 11:53

Pupi, fiindca-ti vazui cele trei feţe triste În emoticoane, fac o avanpremiera la cele ce supun eu burta lui Ghiţă:

Reteta mea de pancetta dureaza cel putin o luna si jumatate. Prima data dau halcile de slanina bine impanate cu carne, prin sare, zahar si condimente. Peste tot, in toate interstitiile, imi bag destele peste tot, le masez bine si le pun 24 de ore la macerat, in sucurile ce le lasa. Le intorc pe toate feţele, din oră in oră, peste zi si noaptea le las in plata lor.

Condimente: sare de mare, zahar brun, piper, boia dulce sau iute, fulgi de ardei afumat, cimbru in loc de rozmarin (nu-mi place la pancetta rozmarinul desi asta ar trebui folosit, de la mama lui de-acasa...) usturoi sau praf de usturoi (mie nu-mi place defel praful de usturoi din romanica, asa ca pun usturoi adevarat, chiar daca lasa prea multa zeama in tava de scurs)

Apoi le scot din paiţul ăsta, şi le asez intr-o tava cu un dispozitiv care le da un plan înclinat. Acolo vor sta alte două zile, miscînd din cînd în cînd dispozitivul pentru a se scurge bine pe toate feţele.

Cand termini cu pasii astia o sa revin - si eu sunt in asteptarea scurgerii lor :x

Pupi, dureaza mult asa ca de-aia iti trimit inainte de reteta propriuzisa, un scurt rezumat (nici nu stiu daca am asezat pozele cum trebuie - te dumiresti tu ori ma intrebi, conform traditiei =)) )
Fişiere ataşate
Pancetta stesa 001.jpg
Pancetta stesa 001.jpg (54.05 KiB) Vizualizat de 3901 ori
Pancetta stesa 015.jpg
Pancetta stesa 015.jpg (109.2 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 102.jpg
Pancetta stesa 102.jpg (73.04 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 082.jpg
Pancetta stesa 082.jpg (103.36 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 097.jpg
Pancetta stesa 097.jpg (85.09 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 090.jpg
Pancetta stesa 090.jpg (108.6 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 050.jpg
Pancetta stesa 050.jpg (84.82 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 030.jpg
Pancetta stesa 030.jpg (99.18 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 024.jpg
Pancetta stesa 024.jpg (93.35 KiB) Vizualizat de 3904 ori
Pancetta stesa 019.jpg
Pancetta stesa 019.jpg (74.3 KiB) Vizualizat de 3904 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/12/2011 05:00

:master: :master: :master: :master: sigurat am sa merg miercuri dupa burta lui Ghita.....o gasesc pe la chinezi :P :P...doar sa pot sa conduc.....pe asta sigur am sa o fac....dar spune-mi rogu-te , produsul final arata asa ca la mama lui acasa???/ Vai ce pofta am acuma in mine de o pancettaaaaaa :cry: :cry: :cry: .....aici la magazin asa de subtiri taie astia feliile ca ( sincer) poti sa vezi prin ele....nici nu simti gustul, ai in cap doar idea ca mananci panceta :P :P .....abia astept sa ma apuc de treaba :D :D :D ....fug la impodobit bradul....e ala mic la noi , facem impreuna ca maine pleaca si vrea sa puna mana si el la lucru :P :P ..... :hug: :pup: si mersi, mersi, mersi :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori