Afumarea carnii in casa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 13/12/2011 09:37

Multumesc foarte mult pentru idee :master: :master: :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 13/12/2011 01:59

d_dana_a scrie:Multumesc foarte mult pentru idee :master: :master: :master: :master: :master:

Si eu iti multumesc pentru apreciere :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 13/12/2011 03:06

stii ca-i faina metoda asta??? tot duc eu dorul preparatelor afumate din tara,am sa incerc cu peste si cerne de pui,iar penultima foto ma face sa raman blocata cu privirea pe ea,e superba!! :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 13/12/2011 10:08

yaya6 scrie:stii ca-i faina metoda asta??? tot duc eu dorul preparatelor afumate din tara,am sa incerc cu peste si cerne de pui,iar penultima foto ma face sa raman blocata cu privirea pe ea,e superba!! :hug:


Chiar te poftesc sa afumi - gustul este sublim, nu este exact ca fumul afumatoriilor taranesti - e mai fin si mai complex (daca pui diverse arome in tuci - mai ales ienupar - ii da un parfum de codru :buuun: )

Joaca-te cu "rumegusul" si-o sa vezi cat vei fi de satisfacuta.

P.S. Da'să nu pui poze că mă dor ochii :x :x :x :P :P :P

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/12/2011 10:19

Ok , am re-revenit :wink: ....deci,
- am avut zahar si inca 2 pumni am pus ( nu se distinge in poze ca reflecta lumina din cauza foliei de aluminiu)
-orezul, da a fost din cel lung DAR tu nu ai precizat niciunde nimic despre ce fel de orez sa sa foloseasca :P
-data viitoare ( ca vor mai fi mai multe dati) nu am sa mai las carnea la marinat , am sa o frec doar cu ierburi si frunza , apoi o ung cu ulei aromat si o pun in vas.....toate carnuriloe aici sant pline de apa
Oricum , sa sti ca nu ai sa scapi....data viitoare cand am sa mai fac( pentru ca sant si eu curioasa cum este ) am sa revin cu alte impresii..... si atunci am sa folosesc orez cu bobul mic
Dl-ui din dotare i-a placut....a zis -repetir
:D :hug: :pup:

dariamih
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 19/09/2010 04:24

Mesajde dariamih » 14/12/2011 11:33

Orezul cu bob mic se fierge mai frumos si mai repede.

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 14/12/2011 03:01

iuliajewel scrie:
yaya6 scrie:stii ca-i faina metoda asta??? tot duc eu dorul preparatelor afumate din tara,am sa incerc cu peste si cerne de pui,iar penultima foto ma face sa raman blocata cu privirea pe ea,e superba!! :hug:


Chiar te poftesc sa afumi - gustul este sublim, nu este exact ca fumul afumatoriilor taranesti - e mai fin si mai complex (daca pui diverse arome in tuci - mai ales ienupar - ii da un parfum de codru :buuun: )

Joaca-te cu "rumegusul" si-o sa vezi cat vei fi de satisfacuta.

P.S. Da'să nu pui poze că mă dor ochii :x :x :x :P :P :P


ma faci sa zambesc de una singura,te pupacesc :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/12/2011 02:29

pupi scrie:Ok , am re-revenit :wink: ....deci,
- am avut zahar si inca 2 pumni am pus ( nu se distinge in poze ca reflecta lumina din cauza foliei de aluminiu)
-orezul, da a fost din cel lung DAR tu nu ai precizat niciunde nimic despre ce fel de orez sa sa foloseasca :P
-data viitoare ( ca vor mai fi mai multe dati) nu am sa mai las carnea la marinat , am sa o frec doar cu ierburi si frunza , apoi o ung cu ulei aromat si o pun in vas.....toate carnuriloe aici sant pline de apa
Oricum , sa sti ca nu ai sa scapi....data viitoare cand am sa mai fac( pentru ca sant si eu curioasa cum este ) am sa revin cu alte impresii..... si atunci am sa folosesc orez cu bobul mic
Dl-ui din dotare i-a placut....a zis -repetir
:D :hug: :pup:

Ma bucur ca domnului i-a placut, pupi =D> Acum sa vedem daca ti-o placea si tie :vis:

Maine ma duc la vanatoare de slanina de pe burta lui Ghiţă, sa fac pancetta...

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/12/2011 09:10

Ia rogu-te frumos de tot :rugaciune: :rugaciune: pune si aici reteta, sau spune-mi la ce spui pancetta.....deci, eu stiu ce este aia, mananc mereu , dar nu ma dumiresc la ce fel de carne preparata spui tu panceta....curiozitatea mea innascuta :P :P ....hai ca fac si eu ca am slanina de pe burta lui....Ghita..... :hug: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 16/12/2011 04:59

pupi scrie:Ia rogu-te frumos de tot :rugaciune: :rugaciune: pune si aici reteta, sau spune-mi la ce spui pancetta.....deci, eu stiu ce este aia, mananc mereu , dar nu ma dumiresc la ce fel de carne preparata spui tu panceta....curiozitatea mea innascuta :P :P ....hai ca fac si eu ca am slanina de pe burta lui....Ghita..... :hug: :pup:


Pupi, eu am zis ca merg la vanatoare dar s-a dovedit a fi braconaj :wink: Nu intru in amanunte ca e tarziu in miez de noapte, multe s-au intamplat pe site in lipsa mea, am intrat doar cand mai ajungeam acasa intre drumuri si, pret de-o tigara, imi trageam sufletul in scaun la monitor...nici timp sa-ti raspund nu am avut.

Uite, asta-i burta lui "ghiţă, cel de la portiţă" si pentru care am batut drumuri nu gluma :mrgreen:

Daca imaginea asta corespunde cu cea pe care o ai tu de gand, atunci o sa pun reteta. Dar tre sa-mi treaca suparari si oboseli :wink:
Fişiere ataşate
Pancetta stesa 011.jpg
Pancetta stesa 011.jpg (61.73 KiB) Vizualizat de 3756 ori


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori