peste ascuns(pentru copii ce nu vor sa manance peste)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

ellyjudith
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 01/04/2010 01:10
Localitate: london,u.k

peste ascuns(pentru copii ce nu vor sa manance peste)

Mesajde ellyjudith » 04/11/2011 08:23

:cry: :cry: :cry:
nu stiu ce sa ma mai fac.....imi place f mult sa stau in buacatrie si sa fac tot felul de mancarica pt fetitele mele,dar orice as face nu reusesc sa le fac sa manance peste.
azi .....cum mie mi s-a pus un regim special ....am facut peste in sos rosu.....si uite ca au mancat(bineinteles nu stiau ca e peste).
aici va las reteta:
1 kg merluciu
200 gr ardei rosu(de preferinta copt)
400 gr sos de rosii
1 ceapa
1 usturoi
sare
piper
ulei
1 lingurita zahar

ceapa si usturoiul se curata si se taie ceapa felli si usturoiul in 4,punem un pic de ulei intr-o craticioara,adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana cand ceapa devine transparenta.
cand ceapa este transparenta adaugam sosul de rosii,punem o lingurita de zahar,sare si piper,dupa gust,si lasam la foc mic pana sosul de tomate incepe sa fiarba.atunci se adauga ardeiul rosu(se poate folosii si proaspat,dar copt da un gust diferit sosului)taiat felii si mai lasam la foc cam 10 minute.intre timp punem sare si piper peste merluciu taiat rondele sau in fillete,punem putin ulei pe o plansa si punem pestele pana ce isi schimba putin culoarea,cam 1 minut pe fiecare parte.dupa aceea il luam de pe plansa,se pune pe o farfurie si il pastram.sosul se ia si el de pe foc,se pune intr-un recipient si mixam foarte bine cu mixerul.pastram.
intr-o craticioara se pune pestele,turnam sosul mixat peste si lasam la foc mic cam 10 minute(sau pana cand e gata pestele.)
se poate servi cu orez simplu sau orice alt fel de garnitura,sau chiar si singur.
Fişiere ataşate
IMG_0746.JPG
IMG_0746.JPG (70.93 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0747.JPG
IMG_0747.JPG (63.27 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0750.JPG
IMG_0750.JPG (48.84 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0751.JPG
IMG_0751.JPG (66.85 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0754.JPG
IMG_0754.JPG (64.09 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0755.JPG
IMG_0755.JPG (80.38 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0757.JPG
IMG_0757.JPG (106.53 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0758.JPG
IMG_0758.JPG (65.65 KiB) Vizualizat de 4388 ori
IMG_0768.JPG
IMG_0768.JPG (53.83 KiB) Vizualizat de 4388 ori
yo.

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 04/11/2011 08:53

cine are copii stie despre ce vorbesti. din fericire fetitei mele ii place pestele cu nelipsita mamaliga. cu carnea avem probleme. e cam vegetariana de felul ei. dar vroiam sa iti spun ca mi se intampla des sa gatesc si ea sa imi ceara altceva de mancare....parca vrea sa imi faca in ciuda :x

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 05/11/2011 06:31

Am citit pe un site cum sa ii mai pacalesti pe copii sa manance peste:
* daca l-ai strecura si l-ai camufla in felurile de mancare preferate de fetitele tale, de exemplu hamburgeri. Bucata de carne de la mijloc sa fie file de peste macinat si amestecat cu mult usturoi, ceapa, patrunjel, piper, boia.
Placinte cu branza (daca le plac) cu un strat de ton sau ceva peste.
Perisoare cu peste din conserva.
Niste placinte prajite in ulei.
Fish fingers facute cu carne de peste, acasa, caci cele din comert sunt mizerabile...

* Peste prajit trecut prin faina de porumb.

*In cazul in care faci fish fingers, facute cu carne de peste tocata, cu oua, cu putin cartof ras, sare, condimente, ca niste chiftele.... ar fi tare interesant pt fetitele tale sa te ajute si ele si sa decupeze cu forme de taiat biscuiti aluatul acesta de fish fingers.

*prezinta pestele in tot felul de forme atractive, mutre cu ochi si gura, turnulete, tot felul ... aici tine de imagnatia fiecaruia

*cel mai important cred ca este ca fetele tale sa te ajute in bucatarie si sa adauge si ele condimente, sa faca lucruri simple, adaptate varstei lor. Asa o sa isi doreasca sa manance felul pe care il pregatesc impreuna cu mama lor.

*Eu am pregatit un chec cu ton si cascaval, cauta pe internet retete de checuri aperitiv cu peste si pregatestw fetitelor ceva asemanator, dupa cum stii ca le place.

*O pasta de peste cu unt si cascaval,eventual cu usturoi, nu crezi ca le-ar place?

*Lasa pestele pentru copt intr-o marinada cu usturoi,zeama de lamaie, vin alb, condimente dupa gust. O sa capete o fragezime si un gust deosebit, ii mai taie de aroma de peste.

*Niste clatite cu un sos de peste cu maioneza
*Ceva mai nesanatos :D peste prajit cu cartofi prajiti si sosuri de maioneza, de rosii, de mustar, de smanatana.

*Cred ca un sos de smantana cu marar cum este prin comert le-ar place( p alnga un peste prajit ma refer)

Acum cred ca daca incerci sa le formezi un gust pentru peste, o sa ajunga sa manace si preparate mai sanatoase...cu timpul. oricum cand cresc isi mai schimba gusturile.
Eu una mi le-a schimat radical ,deci total...nu ii venea nimanui sa creada cum am facut modificari in alimentatie si gusturi.

Succes cu fetitele!



:hug:
Laura

ellyjudith
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 01/04/2010 01:10
Localitate: london,u.k

Mesajde ellyjudith » 05/11/2011 10:44

crede-ma ca am facut de toate.....toata ziua caut retete noi....dar nimik....am 2 fetite,elly si judith,elly are 7 ani si judith 3.judith mananca f f bine,tot ce ii pun in farfurie,dar elly am o f f mare problema cu ea...nu mananca nimik,decat...macaroane..numai cu tomate,pizza,kebab,mcdonalds,cremvusti,snitelesi un fel de mancare f f picant,reteta africana(sostul meu e nigerian),doar atat.alt fel de mancare numai cu forta.
nici carne,de nici un fel......nici...peste....nici verdeturi....am ajuns la disperare,dar daca o vezi e mare si tare.
asa ca ieri am facut pestele cu sosul rosu si a mai mancat....ca i-am zis ca e piept de pui(singura carne care o mai mananca asa din cand in cand,fara certuri).
si asa mi-a zis ca are un gust cam ciudat pieptul de pui...dar ceva ceva tot a mancat.ehhh asta e....ce sa fac.
yo.

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 06/11/2011 06:14

uite ce mi-a trecut prin minte: ( si am gasit pe net)

Carnati din peste
Se iau 2 - 3 kg de peste proaspat de toate soiurile (biban, babusca, caras, stiuca) si se fac file (se spala pestele, se scot solzii, se scot matele, pielea si toate oasele). Apoi se toaca pestele impreuna cu usturoiul (se pune neaparat usturoi, dar nu foarte mult).

CITAT_ARTICOL

In pasta de carne sa adauga: sare, piper, cimbru, condimente pentru carnati. Compozitia se indeasa in carnati artificiali (nu se foloseste mat de oaie sau porc). Dupa ce au fost umpluti, carnatii cruzi se se afuma usor, astfel incat sa poata fi pusi la pastrat.


Carnati peste:

Ingrediente:

Peşte oceanic 2 kg, slănină afumată 200 g, ceapă 150 g, usturoi 25 g, piper 1 g, coreandru 5 g, dafia 2 foi, gelatină 1 foaie, sare, maţe de porc.

Mod de preparare:

Pestele se curăţă, se spală şi se fierbe 10 min. cu ceapa şi foile de dafin. După ce a fiert, se dezosează şi se teacă mărunt. Slanina se taie în cubuleţe mici. Foaia de gelatină se dizolvă în 75 ml zeamă (în care a fiert peştele), se amestecă cu mujdeiul de usturoi, coreandrul şi piperul. Se amestecă totul bine şi se umplu maţele cu această compoziţie şi se dau la un fum cald timp de citeva ore.


Si am mai gasit pe un blog si asta:

Reteta :
-4 kg de peste proaspat , din care 65% somon gras si restul , diferite feluri de peste alb (aseara am folosit peste unduitor , salau de Nil si cod) - curatat si dat prin masina de tocat
-o cana de 250 ml de mujdei de usturoi (se face din 5-6 capatani )
-condimente dupa gust (miroase de carnati) - noi cumparam miroase de la taranii din piata Bucur Obor si apoi adaugam dupa gust si alte condimente ; aseara am adaugat boabe de mustar pisate , cimbru , piper si boia (dulce si iute)
-grasime de pui de tara (nu prea multa ; la 4 kg eu pun o mana de grasime)
-mate de porc sau de oaie (dupa cat de grosi vreti sa iasa carnatii)
Se amesteca bine toata ingredientele cu mana (nu va pot descrie ce senzatie fantastica am cand stiu ca fac eu carnatii , simt in maini umplutura si adulmec mirosul ei :)) si se umplu matele .Se pun afara la uscat , in frig .
Si se mananca cu pofta ! :)



Acum nu stiu ce sa zic, imi pare rau ca este asa de greu sa manance fetita ta.
Eu am fost o mare mancacioasa si nu aveam mofturi aproape deloc.
Sa zicem ca nu imi placeau ciorbele de legume si raciturile. Dar altceva nu imi amintesc sa nu imi fi placut.

Eram o gurmanda. :P
Laura


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori