Salata "Poienita cu ciuperci"

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
buburuza7
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/01/2006 07:19
Localitate: Brossard, Canada

Salata "Poienita cu ciuperci"

Mesajde buburuza7 » 20/06/2006 05:12

Ingrediente:
500 gr ciuperci
500 gr carne tocata
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
1/2 kg cartofi
mazare
4 oua fierte
100 gr branza, sau cascaval
smantana, sau iaurt
5 morcovi fierti

Se marineaza ciupercile in felul urmator:
2-3 catei de usturoi pisati, 80 ml otet de mere, 120 ml ulei, 1 lingurita de sare, 10 boabe de mustar si 3-4 frunze de dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita acoperita si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da focul mic si se lasa inca 5 minute la fiert.

Apoi se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers. Legumele, carnea si ouale se fierb. (Idee: daca folositi carne de pui, cu ocazia asta puteti face si supa fierband carnea cu morcovii, iar deasupra lor, pe aburi, cartofii si mazarea)

Se dau pe razatoare legumele si ouale, se pun separat.

Peste ciuperci se aseaza ceapa verd si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana. Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi. Peste radeti cascavalul si turnati smantana. Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase. Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele.

Se rastoarna cu grija pe o farfurie.
Se poate orna cu salata verde (daca aveti la indemana :wink: )
Fişiere ataşate
DSC028151.JPG
DSC028151.JPG (24.15 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028241.JPG
DSC028241.JPG (23.72 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028141.JPG
DSC028141.JPG (29.54 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028121.JPG
DSC028121.JPG (25.99 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028111.JPG
DSC028111.JPG (20.97 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028101.JPG
DSC028101.JPG (35 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028091.JPG
DSC028091.JPG (20.92 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028071.JPG
DSC028071.JPG (31.15 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028061.JPG
DSC028061.JPG (33.34 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028051.JPG
DSC028051.JPG (26.49 KiB) Vizualizat de 9957 ori
DSC028041.JPG
DSC028041.JPG (19.16 KiB) Vizualizat de 9957 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/06/2006 05:37

ce tare e!!!!!!!! imi place cum arat, merg acum sa citesc pe indelete reteta

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/06/2006 05:46

si mie mi-au luat ochii pozele si tehnica .. si abia la urma am citit reteta .. super reteta!!

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/06/2006 05:56

:o superrrrrrrrrr, felicitari :flower:

Avatar utilizator
buburuza7
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/01/2006 07:19
Localitate: Brossard, Canada

Mesajde buburuza7 » 20/06/2006 06:39

Multumesc pentru aprecieri. Sunteti tare dragute.
Ieri am facut o mancarica delicioasa, pe care din pacate nu am fotografiat-o, din lipsa de timp (era deja tarziu si musafirii asteptau deja cina).
Am marinat dupa reteta de mai sus, 300 gr ciuperci taiate fideluta impreuna cu 1 piept de pui, taiat cubulete.
Apoi am curatat si taiat cuburi 1 kg cartofi noi condimentati, pe care i-am pus intr-o tava, impreuna cu marinata de ciuperci si carne, cu ceapa verde, 1 legatura de patrunjel, 2 rosii, 2 ardei, unul rosu, unul galben, 100 gr kaiser afumat, 100 gr masline, amestec de legume congelat (porumb, mazare, morcovi).
Deasupra am ras cascaval si am dat-o la cuptor aproximativ 1 ora.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 20/06/2006 06:43

esti o super artista culinara :) Ti-au iesit niste poze super. Nu am dubii care va fi reteta saptamanii data viitoare

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 21/06/2006 01:46

Foarte reusita reteta si mai ales prezentarea ei!! =D>

Si dupa cum arata si buna, cred, pe deasupra... :buuun:

Sunt de acord cu Adi pentru urmatoarea reteta a saptamanii! :flower:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 27/06/2006 08:14

f. reusita!brava!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/03/2007 11:21

Si poienita mea mai putin bogata in straturi ca si asa e multa si vom minca 3 zile din ea =))

Adica in piure am amestecat carnita si brinza ... deaspra e oul fiert pe post de floricele :P si patrinjel verde din balcon in loc de ceapa care la noi "are zona interzisa"
Fişiere ataşate
Immagine 016.jpg
Immagine 016.jpg (43.28 KiB) Vizualizat de 8794 ori

StellaAlpina
Incepator
Mesaje: 181
Membru din: 19/03/2007 06:18
Localitate: Plecata.

Mesajde StellaAlpina » 21/03/2007 11:26

Foarte frumoase amandoua...
Multa munca dar si bune dupa cum arata.
Felicitari :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori