Pagina 1 din 6

Sufleu cu mere si branza de vaci

Scris: 05/04/2006 12:56
de beius47
Ingrediente: 4-5 mere, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 gr branza de vaci, 1-2 oua, 4 linguri de zahar, 1 pumn nuci macinate sau stafide, 1 lingura gris, 1/2 pachet praf de copt.
Se taie merele patratele si se stropesc cu zeama de lamaie. Branza de vaci se freaca bine, se amesteca cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, nucile sau stafidele, grisul si praful de copt. Se amesteca apoi cu merele si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se pun bucatele de unt pe deasupra. Se da 1 ora la cuptor la foc mic.

Pofta buna!!

Scris: 05/04/2006 12:57
de beius47
se pregateste aluatul

Scris: 05/04/2006 12:57
de beius47
se pune la cuptor

Scris: 05/04/2006 12:58
de beius47
dupa 1 ora iata rezultatul

Scris: 05/04/2006 12:59
de beius47
Pofta buna! :)

Scris: 05/04/2006 04:02
de angelique
cat ii de mare tava in care l-ai copt? ca as vrea sa fac chiar azi....

Scris: 05/04/2006 06:25
de beius47
Este un vas de Iena de 24 cm diametru si inaltimea de vreo 10-15 cm ( cred ca este un vas ce contine 3 l lichid)
Sufleul se serveste simplu sau cu frisca sau cu dulceata: fiecare dupa gust.
Eu il prefer simplu: merele cu coaja de lamaie au un f bun gust!

Scris: 05/04/2006 09:10
de angelique
l-am facut ,dar am modificat nitel reteta ca mi s-a parut putin blatul pt. cele 5 mere pe care le-am taiat ,revin mai tarziu cu poze si reteta pe care am facut-o eu ,tot ce va spun e ca la ora 18 am inceput sa-l fac iar la ora 20,09 (chiar acum) ...a venit Cezar si a zis mami torta ii gata adica s-a terminat asa de buna ii

Scris: 05/04/2006 09:18
de beius47
cand am amestecat merele cu compozitia si eu am crezut ca sunt prea multe, dar in final dupa ce am amestecat si cu albusurile a iesit bine!
asteptam rezultatul final :)

Scris: 05/04/2006 11:13
de cara
pai daca a zis Cezar ca e buna, o sa fac si eu :hug: