Bors cu perisoare din dovlecei

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/09/2008 09:42

mama,mama :buuun: ...ce bine arata..si mirosul cred ca e...bors natural :cry: ..
Daca pui bors la plic,a doua zi mi se pare ca e ciorba dulce,isi pierde acreala..asa mi se intampla cu ala Magic..

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 12/09/2008 10:11

Inventiva ca de obicei :hug: :hug: Trebuie sa fie taaaare bun

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 12/09/2008 12:11

multumesc Miha :pup: imi spui cum ai facut borsul? poate am sa incerc si eu . :flower:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/09/2008 01:42

Cu multa placere.
Eu l-am facut dupa reteta Silviei Jurcovan. Intotdeauna imi reusesc retetele sale.
Pentru ca tu vei face pt prima data bore si nu vei avea huste( drojdie lasata de bors la fermentare) vei incepe prin a pune cca 20g drojdie proaspata la fermentat, impreuna cu 2 linguri de tarate si putina apa, timp de 2 ore. In paralel pui intr-o oala smaltuita 500g tarate grau+ 100g malai, 10-15 frunze de visin + 1l apa rece si lasi 3 ore. Cand a expirat timpul ai pregatiti 3 l de apa clocotita pe care o torni peste tarateale muiate. amesteci bine. Lasi sa se raceasca ( pana la temperatura corpului) si atunci strecori printr-un tifon zema de pe taratele muiate impreuna cu drojdia( asta ca sa nu aiba borsul miros de drojdie)Amesteci din nou, torni totul intr-un borcan de 5 l pe care-l acoperi cu un tifon. Cu o lingura de lemn amesteci de 5-6 ori in primele 2 zile. Tii la 18 gr C( bucatarie) Lasi apoi sa se limpezeasca si cand s-a acrit dupa gustul tau strecori. Peste aceleasi tarate pui iar 4 l apa fiarta si racita si lasi sa se acresca . Iar scurgi, iar umpli cu 4 l de apa. Deci faci de 3 ori din aceleasi tarate. Dupa ultimul bors alegi un borcan de 400ml cu huste-partea de deasupra taratelor+ ceva tarate. Le pui la rece. Cand mai faci bors repeti reteta, dar in locul drojdiei pui hustele. Nu-i complicat deloc. Si e foarte sanatos.
Ultima oară modificat 14/09/2008 10:31 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 12/09/2008 01:46

:pup: :pup: :pup: mersi , nu stiam cum trebuie sa incep daca nu am huste , dar am sa ma descurc acum .

:hug: :flower:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 12/09/2008 06:23

Minunat bors =D> =D> =D>
... si potrivit pentru o silueta de diva :D
:flower: :flower: :flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 13/09/2008 02:14

Multumesc pentru reteta de bors.Cat timp pot fi tinute hustele la rece ?

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 14/09/2008 10:30

In frigider cca o saptamana. pot fi tinute insa si la congelator, dar in acest caz trebuie sa marestoi cantitatea de huste, pt. ca scade puterea de fermentatie.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori