Gulas cu miel

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Gulas cu miel

Mesajde Leila » 10/09/2008 08:55

Haideti sa vedem impreuna cum se face gulasul prin zona Bistritei.

Ia sa vedem de ce avem nevoie ?

Luam vreo 4 buc ceapa mai maricica si vreo 2-3 ardei grasi mai rasariti si aceia . Curatam ceapa ,scoatem samburii ardeilor ii spalam si apoi le taiem marunt ( eeee de cand cu automatizarile ...nu mai taiem cu cutitul ci folosim robotul ).
Aruncam intr-o oala 2 linguri de untura din aceea ramasa de la porcusorul de asta iarna o incingem adaugam legumele taiate si le lasam la calit tumna vreo 5 minute.
E vremea sa punem si kilul de carne de miel la sfarait alaturi de ceapa si ardei . Presaram cu sare , ardei boia sa fie 1 lingura ,piper dupa ochi ,de la mine putere am adaugat si olecuta de delikat amestecam in oala si lasam sa se intrepatrunda aceste condimente cu carnita si legumele pe foc molcom .
A sosit vremea sa punem apa cat sa fie acoperita carnea ,aruncam in oala 1-2 frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic acoperit .Potrivim gustul de sare si piper dupa placul fiecaruia si lasam sa fiarba pana noi ne ocupam de picioci . Curatam 1 kil de picioci ,ii spalam ca nu iom pune nespalati in oala , doamne fereste , si ii taiem rondele .
In asta vreme carnea fierbe gustam sa vedem de nu o fi fiarta , de nu e mai punem olecuta de apa . Zama de pe carne tre sa scada pan la jumate . Cand carnea e fiarta adaugam piciocile taiate si lasam sa fiarba mai departe. Multe picioci s-or zdrobi da nu ii sfarsitul lumii ,gulasul asa e bun. Lasam pe foc pana cartofii fierb , mai potrivim gustul cu sare. Punem in blide gulasul si alaturi facem o salata de porodici si castraveti.

Pofta Buna !!!!
Fişiere ataşate
Picture 031.jpg
Picture 031.jpg (89.95 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 030.jpg
Picture 030.jpg (83.35 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 029.jpg
Picture 029.jpg (46.35 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 028.jpg
Picture 028.jpg (55.23 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 027.jpg
Picture 027.jpg (103.46 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 026.jpg
Picture 026.jpg (68.37 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 025.jpg
Picture 025.jpg (54.07 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 024.jpg
Picture 024.jpg (65.78 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 023.jpg
Picture 023.jpg (51.1 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 022.jpg
Picture 022.jpg (80.98 KiB) Vizualizat de 3839 ori
Picture 021.jpg
Picture 021.jpg (53.16 KiB) Vizualizat de 3839 ori

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 10/09/2008 03:59

yummy...arata asa de apetisant :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 10/09/2008 08:38

acusica trec sa pap si eu ca am o pofta :roll: :roll:

pupice anca_cristina :hug:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 10/09/2008 11:56

:roll: ce bun e ...
crezi ca as putea inlocui ardei galbeni cu cei verzi ca aici se gasesc foarte rar galbeni
mariana

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 11/09/2008 09:48

eu nu am mancat niciodata gulas :( tre sa fie tare bun :buuun: =D>

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 01:24

Daaaaaa :buuun: Cel mai bun gulas este cu carne de ovine.....Asa se face si pe la noi...

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 11/09/2008 02:13

:? nici eu nu am mancat niciodata gulas... si nici carnea de ovine nu`mi place :? .. oricum arata f bineeeeeeeeeeeeeeee =D>
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/09/2008 02:20

mery scrie::roll: ce bun e ...
crezi ca as putea inlocui ardei galbeni cu cei verzi ca aici se gasesc foarte rar galbeni


Da mery , poti sa pui si ardei verzi :wink:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 12/09/2008 01:05

Leila scrie:
mery scrie::roll: ce bun e ...
crezi ca as putea inlocui ardei galbeni cu cei verzi ca aici se gasesc foarte rar galbeni


Da mery , poti sa pui si ardei verzi :wink:


:wink: mersi o sa fac cat de curand
mariana

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 12/09/2008 12:09

cu placere :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori