Supa cu galuste

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Supa cu galuste

Mesajde vero » 29/12/2007 04:23

parte de supa fiecare face cum vrea si ce are in momentul respectiv prin casa :)
Poate ca unele dintre noi, asa cum am fost si eu, intampinam dificultati la facerea galustelor, m-am gandit...sa explic cate ceva...

Avem nevoie de:

Pentru supa:
-o bucata carne sau os (eu am pus carne de vitel fara os)
-3 morcovi, 1 ceapa (patrunjel n-am avut azi),
-3 cartofi
-vegeta sau secretul gustului
Pentru galuste:
-6 linguri rase gris(sau dupa ochi, pana se obtine o pasta semiconsistenta, grisul trebuie sa fie pentru gatit, cel pentru copii nu este bun)
-1/2 lingurita vegeta sau SG
-2 oua intregi
-1 lingura ulei

-aici sunt toate ingredientele, am avut doar morcovi fara patrunjel sau altele dar voi puneti...
Se curata toate, se spala si se pun in oala la fiert. Toutul fierce cam 1 h 30 minute sub capac, pana se inmoaie carnea(este carne de vitel, frageda nu carne de vita care necesita fierbere multa)
-se strecoara
-se pune o lingura mare de secretul gustului
--incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu?
-amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta,si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire. Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind intai lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris.(intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.) Acuma mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca.Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile de gris .
-incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu?
-amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta,si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire. Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind intai lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris.(intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.) Acuma mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca.Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile de gris .
-Se lasa sa fiarba totul sub capac la foc mic 10-15 minute.Galustele se umfla si dupa ce au fiert lasam sa steie sub capac asa vreo 10 minute.
Fişiere ataşate
IMG_3287.jpg
IMG_3287.jpg (27.77 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_3286.jpg
IMG_3286.jpg (36.8 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_3285.jpg
IMG_3285.jpg (28.63 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_3284.jpg
IMG_3284.jpg (30.31 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1995.jpg
IMG_1995.jpg (37.28 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1994.jpg
IMG_1994.jpg (33.81 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1993.jpg
IMG_1993.jpg (32.03 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1992.jpg
IMG_1992.jpg (40.11 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1988.jpg
IMG_1988.jpg (32.95 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1987.jpg
IMG_1987.jpg (42.52 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1984.jpg
IMG_1984.jpg (37.01 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1983.jpg
IMG_1983.jpg (27.32 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1982.jpg
IMG_1982.jpg (27.65 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1981.jpg
IMG_1981.jpg (41.91 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1980.jpg
IMG_1980.jpg (35.41 KiB) Vizualizat de 84959 ori
IMG_1979.jpg
IMG_1979.jpg (49.36 KiB) Vizualizat de 84959 ori
Ultima oară modificat 30/12/2007 02:02 de către vero, modificat 1 dată în total.

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 29/12/2007 04:41

Chiar daca am mancat acu o sapt supica cu galuste uitandu-ma la pozele tale :buuun: :buuun: ,chiar si Stefania(care e in brate la mine) vazand pozele face papaa Asa ca si ea a apreciat supica ta :blushing:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/12/2007 11:11

Ce pufoase ti-au iesit galustele. =D> O sa fac si eu,zilele astea, mai ales ca alor mei le place.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 03/01/2008 11:50

=D> =D> =D>

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 24/10/2009 06:25

:master: :master: Multumesc mult pt acesta reteta delicioasa,am facut pt prima data supa de galuste si au iesit atat de pufoase si de bune incat imi vine sa tot mananc.Abea astept sa ajunga sotul meu acasa sa guste si el stiu sigur ca ii vor placea.Mersi mult ink o data. :flower: :hug:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 25/10/2009 10:24

:buuun: :buuun: :buuun: Ce bine arata galustele ... =D> =D> =D>

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

salut

Mesajde carla27carla » 30/10/2009 09:15

si eu fac la fel galuscutele.se fac mai rapid decat taiteii
marcy


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori